Να εξηγούμαστε για να μη παρεξηγούμαστε

          Χθες πήγα στη συγκέντρωση του ΟΧΙ στο Σύνταγμα. Ανεβαίναμε όλοι μαζί την Αμαλίας. Οι μισοί έστριβαν δεξιά για το Καλλιμάρμαρο και οι άλλοι μισοί συνέχιζαν ίσια για το Σύνταγμα. Όσοι έστριβαν δεξιά είχαν το ύφος του πλουσίου η του χαζού. Όσοι προχώραγαν ίσια είχαν ταλαιπωρημένο αλλά και αγωνιστικό ύφος.
          Πρέπει να ομολογήσω ότι η συγκέντρωση στο Σύνταγμα ήταν απογοητευτική. Δεν το εννοώ από άποψη συμμετοχής γιατί δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα. Πολλοί από τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες βρίσκονταν σε σύγχυση
και δεν είχαν αντιληφθεί το λόγο που έγινε η συγκέντρωση. Όλες οι οργανώσεις που απεύθηναν χαιρετισμό ήταν αριστερές οργανώσεις. Όλοι οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν ήταν αριστεροί. Ακούστηκαν διάφορα όπως: κατά του μετώπου του καπιταλισμού, η αριστερή κυβέρνηση, να μη πέσει η κυβέρνηση, η διαφορά είναι ο Αλέξης Τσίπρας κλπ. Τα πανώ ήταν σε αντίστοιχο πνεύμα. Κάποιοι γνωστοί μου έφυγαν δυσαρεστημένοι και σκέφτονται να μην πάνε να ψηφίσουν.

          Λοιπόν παιδιά να εξηγούμαστε για να μη παρεξηγούμαστε! Πιθανώς την οργάνωση και το κάλεσμα της συγκέντρωσης να τα έκαναν αριστερές οργανώσεις. 

Η συγκέντρωση ήταν για το ΟΧΙ 

Δεν ήταν συγκέντρωση:
  • αριστερών οργανώσεων
  • ενάντια στον καπιταλισμό
  • υπέρ του κρατισμού
  • του ΣΥΡΙΖΑ
  • για τον Τσίπρα
  • για την συγκυβέρνηση
          Η κυβέρνηση δεν είναι αριστερή αλλά συγκυβέρνηση αριστεράς και δεξιάς. Όπως και στην άλλη συγκέντρωση στο Καλλιμάρμαρο υπήρχαν αρκετοί αριστεροί, πολλοί από εμάς που βοήθησαν να γεμίσει ασφυκτικά η πλατεία είμαστε κεντροδεξιοί, από το κέντρο μέχρι την άκρα δεξιά. Κάποιοι ψηφίσαμε ΑΝΕΛ αλλά οι περισσότεροι κάτι άλλο. Δεν θέλουμε ούτε κρατισμό ούτε υψηλή φορολογία ούτε οικο-ανοησίες. Θα συμβάλλουμε σημαντικά με τη ψήφο μας στην ενδυνάμωση του ΟΧΙ γιατί θέλουμε αλλαγή της αδιέξοδης πολιτικής που οδηγεί στην καταστροφή της χώρας μας. Μην το εκλάβετε με λάθος τρόπο!

Μανώλης Δ