Αντι-ναιναικολογία


Επειδή οι απατεώνες οι Ναιναίκοι προσπαθούν να μπερδέψουν το κόσμο να εξηγήσω κάποια πράγματα.

1)  Το ΝΑΙ έχει μόνο μια άποψη, Ευρωζώνη και ΕΕ με την δεδομένη συμφωνία. Το ΟΧΙ αντίθετα περιέχει πάρα πολλές απόψεις:
  • ΝΑΙ σε ευρώ και ΕΕ αλλά διαπραγμάτευση μέχρι εσχάτων για καλύτερη συμφωνία
  • ΝΑΙ σε ευρώ και ΕΕ αλλά μόνο με καλύτερη συμφωνία
  • ΝΑΙ σε ευρώ και ΕΕ αλλά χωρίς Μνημόνιο
  • ΝΑΙ σε ευρώ και ΕΕ αλλά μόνο με μια καλύτερη Ευρωζώνη και ΕΕ
  • ΟΧΙ σε ευρώ ΝΑΙ σε αυτή την ΕΕ
  • ΟΧΙ σε ευρώ ΝΑΙ σε μια καλύτερη ΕΕ
  • ΟΧΙ σε ευρώ ΟΧΙ σε ΕΕ     



Πιθανώς να μπορούσε κανείς να προσθέσει και άλλες. Θα συμφωνήσω ότι το με το να ψηφίσει κανείς ΟΧΙ δεν διευκρινίζει σε ποια από όλες τις απόψεις προσχωρεί. Το ΚΚΕ το έθεσε σωστά και έφτιαξε δικό του ψηφοδέλτιο που θα προσμετρηθεί όμως στο ΑΚΥΡΟ. Πάντως όποιος έχει κάποια απο αυτές τις απόψεις δεν πρέπει να ψηφίσει ΝΑΙ.

2) Το ότι είναι κλειστές η τράπεζες σαφώς και είναι ταλαιπωρία για τους πολίτες και κακό για την οικονομία. Δεν υπάρχει κανείς που να υποστηρίζει το αντίθετο. Δεν χρειάζεται να μας το λένε όλοι οι εκπρόσωποι φορέων που εκπροσωπούν όμως το κόμμα και όχι τους φορείς γιατί είναι κομματικοί εγκάθετοι. Το ξέρουμε καλά. Το ερώτημα είναι εάν από αυτή τη βραχυχρόνια ταλαιπωρία θα προκύψει μακροχρόνια μια καλύτερη κατάσταση. Δεν έχω την απάντηση αλλά ούτε και αυτοί την έχουν.

3) Ακόμη και μέσα στους διάφορους φορείς υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα. Αυτός που σίγουρα θα κλείσει έτσι όπως πάει η κατάσταση, θα προτιμήσει το ρίσκο. Αυτός που ξέρει ότι θα επιβιώσει, έχει ένα λόγο παραπάνω να θέλει τη συνέχιση του ίδιου δρόμου. Όταν γυρίσει η κατάσταση, όσοι έχουν κρατηθεί θα έχουν υπερκέρδη και θα ανακτήσουν μεγάλο μέρος των διαφυγόντων κερδών η των ζημιών. Οι φορείς εκφράζουν μόνο τα συμφέροντα των προνομιούχων του κλάδου. 
ΝΤΡΟΠΗ ΝΑΙΝΑΙΚΟΙ  
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΤΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ  
ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΕΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ;

Απόστολος Ν