Σαν το λύκο με τα πρόβατα

            
«Δεν πρέπει να καταρρεύσει η κυβέρνηση». Η κατάρρευση της κυβέρνησης απασχολεί μόνο αυτούς που θα χάσουν τις «καρέκλες» τους. Τους πολίτες δεν τους απασχολεί αφού όποιος και να είναι τα ίδια δυσβάστακτα μέτρα θα εφαρμοστούν. Το άλλο καινούργιο παραμύθι είναι ότι θα κτυπήσουν τη διαφθορά, τη διαπλοκή και την ολιγαρχία. Θα το έκανε και ο Καραμανλής το 2004. Ακόμη περιμένουμε. Πως θα χτυπήσουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τη διαπλοκή και τη διαφθορά αφού αυτοί είναι η διαπλοκή και η διαφθορά. Αποδείχτηκαν το ανάχωμα του συστήματος για να κρατήσουν την Ελλάδα μέσα στα Μνημόνια και να μη πάνε οι ψηφοφόροι στο ΚΚΕ και στη ΧΑ.
  • Θα σκίσουμε τα Μνημόνια
  • Δεν μπορούμε να υπηρετήσουμε κάτι που δεν πιστεύουμε
  • Θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ
  • Θα φέρουμε τον κατώτερο μισθό στα 750
  • Εάν ψηφιστεί Γ’ Μνημόνιο θα βάλω λουκέτο στους ΑΝΕΛ και θα αποσυρθώ από την πολιτική
  • Δεν θα κλείσουν οι τράπεζες και δεν θα έχουμε capital controls
  • Δεν υπάρχει ομάδα στο ΥΠΟΙΚ που να εξετάζει το Grexit
Μπλά, μπλά, μπλά...
            Κανείς δεν τους πιστεύει πλέον για οτιδήποτε. Έχουν χάσει την εμπιστοσύνη του λαού. Έχουν πει τόσα πολλά που διαψεύστηκαν. Είναι σαν το λύκο με τα πρόβατα. Ακόμη και εάν τώρα λένε την αλήθεια δεν τους πιστεύει κανείς. Οι Ευρωπαίοι έχουν πρόβλημα αξιοπιστίας όχι μόνο με τη σημερινή κυβέρνηση αλλά και με τις προηγούμενες. Μεγαλύτερο πρόβλημα έχει ο ελληνικός λαός. Το ΠΑΣΟΚ κορόιδεψε τους ψηφοφόρους το 2009 και η ΝΔ το 2012. Το κακό τρίτωσε. Μας εξαπάτησε το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου, η ΝΔ του Σαμαρά και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα. Δεν πάει άλλο.
            Μπορεί οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να έχουν την στήριξη του τρισάθλιου πολιτικού συστήματος αλλά έχουν το λαό απέναντι τους. Το 65% (μαζί με το άκυρο) εξακολουθεί να είναι κατά της πρώτης συμφωνίας. Επειδή αυτή που ήρθε είναι πολύ χειρότερη το ποσοστό έχει ανέβει πάνω από 70%. Η λαϊκή εντολή ήταν για να σκίσει τα Μνημόνια και να εφαρμόσει τα πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Η λαϊκή εντολή έχει χαθεί.
            Η αντιπολίτευση «κάνει τη πάπια» για να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη σκληρή συμφωνία και να ωφεληθούν πολιτικά. Προβλέπουν κατάρρευση της κυβέρνησης μέσα σε λίγους μήνες με δραστική μείωση των ποσοστών της. Μεταξύ κατεργαραίων ειλικρίνεια η μεταξύ κατεργαραίων συνεννόηση. Τα βρήκαν τα κιμιάσανε!  
            Θα αφήσουν το ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει λίγο για να ευχαριστηθούν και αυτοί την εξουσία. Οι άλλοι είναι χορτάτοι. Μπορούν να κάνουν λίγο στην άκρη, να ξεκουραστούν και να περιμένουν. Μετά από κανένα χρόνο θα γίνουν εκλογές και θα δημιουργηθεί οικουμενική λωποδυτών. Λογαριάσανε χωρίς το ξενοδόχο δηλαδή τον ελληνικό λαό. Πρέπει να ξεφορτωθούμε μια και καλή όλους τους πολιτικούς απατεώνες που μας εξαπατούν συστηματικά και ξεδιάντροπα.
            Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γυρίσει στα παλιά του ποσοστά του 5%, μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ εκπροσωπεί τα συμφέροντα του ψηλότερου οικονομικού πεμπημόριου (1/5). Και οι πολύ πλούσιοι χρειάζονται εκπροσώπηση. Είναι δημοκρατικό και δίκαιο.  Ένα ποσοστό 5% από το 20%  διαμοιράζεται σε άλλα κόμματα. Έτσι το ποσοστό 15% είναι το ψηλότερο που πρέπει να πιάσει.   Όσο ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι μαζί. Το Ποτάμι δεν έχει πρόβλημα αξιοπιστίας ακόμη αλλά από τη στιγμή που έμπλεξε με αναξιόπιστους το πήρε και αυτό η μπάλα. Τα υπόλοιπο 70% να πάει σε άλλα κόμματα. 

Βασίλης Ν