Αφήστε το λαό να τους κρεμάσει

          
Η κεντροδεξιά έχει ένα καλό, την ελεύθερη οικονομία και ένα κακό, την έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας. Η κεντροαριστερά έχει ένα καλό, την κοινωνική ευαισθησία και ένα κακό, τον κρατισμό. Οι περισσότεροι στη κεντροδεξιά είναι παλιάνθρωποι γιατί δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τον συνάνθρωπο τους. Στη ΝΔ είναι σχεδόν όλοι παλιάνθρωποι με αυτή την έννοια. Όμως στη κεντροδεξιά συναντάμαι τον καλύτερο τύπο ανθρώπου που είναι αυτός που πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία αλλά έχει ταυτόχρονα κοινωνική ευαισθησία. Στη  ΝΕΑ ΑΡΧΗ όλοι ανήκουν σε αυτό το τύπο. Οι περισσότεροι στη κεντροαριστερά έχουν κοινωνική ευαισθησία. Το μεγάλο πρόβλημα της  κεντροαριστεράς είναι η αρρώστια του κρατισμού που είναι δυστυχώς αγιάτρευτη. Στη κεντροαριστερά συναντάμε τη χειρότερη μορφή ανθρώπου που είναι ο κρατιστής χωρίς ευαισθησία.
          Θεωρώ τους περισσότερους στο ΣΥΡΙΖΑ καλούς ανθρώπους. Έχουν βέβαια το μεγάλο πρόβλημα του κρατισμού αλλά δεν φταίνε αυτοί για την αρρώστια τους. Πολλοί από αυτούς έχουν αξιοπρέπεια και ήθος και δεν είναι πολιτικοί απατεώνες. Η Αριστερή Πλατφόρμα δίνει μαθήματα πολιτικού ήθους στους Πασοκονουδούληδες. Από εκτίμηση ως προς την ευαισθησία και την ειλικρίνεια τους, τους συμβουλεύω να μην πέσουν στη παγίδα να εφαρμόσουν οι ίδιοι την συμφωνία.
          Η φθορά του κόμματος και η λαϊκή οργή θα είναι πολύ μεγάλη σε αυτή τη περίπτωση. Είναι πιθανό σε λίγους μήνες να αναγκαστούν να προσφύγουν σε εκλογές και να βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ. Ίσως κατορθώσει να κάνει κυβέρνηση μαζί με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Αυτό θα είναι το τέλος για τους περισσότερους Έλληνες. Σε βάθος χρόνου θα είναι και το δικό τους τέλος αλλά πρώτα θα έχουν «ξεκάνει» το μεγαλύτερο μέρος τους πληθυσμού.
          Η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ είναι καλύτερη λύση διότι η φθορά θα μοιραστεί και στα δύο κόμματα. Στη ΝΔ δεν θέλουν να συγκυβερνήσουν γιατί αποσκοπούν σε αυτό που ανέφερα στη προηγούμενη παράγραφο δηλαδή σε κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει δεν θέλω! Ας πρόσεχαν! Ας μην «χτυπιόντουσαν» τόσο πολύ για το ΝΑΙ και την υπογραφή της συμφωνίας.
          Ακόμη καλύτερη λύση είναι να αφήσουν τη ΝΔ να κυβερνήσει με τους υπόλοιπους ΧΧΧΧΧΧΧΧ (το συμπληρώνει καθένας όπως νομίζει) και να εφαρμόσει την συμφωνία. Πως ακριβώς θα μπορούσε να γίνει δεν ξέρω. Ίσως με ψήφο ανοχής η με εκλογές. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατέστρεψαν τη χώρα. Ο λαός θα τους κρεμάσει (μεταφορικά και ίσως κυριολεκτικά). Τα 2/3 του λαού είναι ενάντια στην συμφωνία και το ποσοστό συνεχώς θα μεγαλώνει. Προβλέπω να φεύγουν νύχτα με ελικόπτερο. Όσοι δεν προλάβουν να φύγουν θα έχουν άσχημη κατάληξη. Να ξεβρωμίσει επιτέλους το πολιτικό σκηνικό και μετά βλέπουμε τι θα κάνουμε. Γιατί να πληρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ λάθη δεκαετιών; 

Παύλος Ν