Πράκτορες, δορυφόροι η παραμάγαζο

  • Πράκτορες των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Γερμανίας, της Ρωσίας.
  • Δορυφόροι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ.
  • Φασίστες, αναρχικοί, κομμουνιστές, φιλελεύθεροι.
  • Σιωνιστές, αντισημίτες.
  • Παραμάγαζο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, της Μασονίας.
  • Φεντεραλιστές, λόμπυ της δραχμής.
  • Επαναστάτες, άνθρωποι του μεγάλου κεφαλαίου.  
  • Μνημονιακοί, αντιμνημονιακοί...
             Με αυτά και άλλα αντιφατικά μας έχουν χαρακτηρίσει στην  ΝΕΑ ΑΡΧΗ. Για πολλούς είναι εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψουν ότι μια κίνηση δεν είναι κατευθυνόμενη και ελεγχόμενη από συμφέροντα. Σαφέστατα υπερασπιζόμαστε συμφέροντα αλλά είναι αυτά που δηλώνουμε: των ανέργων, των οικιστών, των υποαπασχολούμενων, της μεσαίας τάξης, του Παγκόσμιου Ελληνισμού, κλπ.
            Ίσως γίνει ευκολότερο να μας καταλάβουν εάν προσέξουν την νοοτροπία μας που εξηγείται ρητά στην ιστοσελίδα μας. Οδηγούμαστε από στόχους και πιστεύουμε στη σύνθεση και τη μετριοπάθεια. Δεν έχουμε ιδεοληψίες και ιδεολογικές αγκυλώσεις.
            Ο βασικός στόχος είναι η επιβίωση και η ευημερία του Ελληνικού λαού πρωτίστως, του  Ελληνισμού δευτερευόντως και όλης της ανθρωπότητας στη συνέχεια. Όλα τα άλλα πηγάζουν από αυτά.
            Θεωρούμε απαραίτητη τη δημιουργία διεθνών συμμαχιών και προτιμούμε αυτές που συμφέρουν περισσότερο τους Έλληνες και τον Ελληνισμό. Όλοι οι λαοί είναι κατ' αρχάς δυνητικοί φίλοι και σύμμαχοι. Δεν είμαστε εκ των προτέρων με κάποιες χώρες. 
            Προσπαθούμε να αναπτύξουμε σχέσεις με τον Παγκόσμιο Ελληνισμό σε όλες τις χώρες του κόσμου. Μέχρι στιγμής έχουμε μεγαλύτερη επιτυχία στις ΗΠΑ αλλά μπορεί μελλοντικά να αλλάξει.
            Επειδή πιστεύουμε στη σύνθεση, σε αρκετά θέματα συμφωνούμε με τη ΝΔ, σε άλλα με το ΠΑΣΟΚ, σε διαφορετικά με το ΣΥΡΙΖΑ κ.ο.κ. Δεν φοβόμαστε να έχουμε κοινές θέσεις με εθνικιστές, κομμουνιστές η αναρχικούς.
            Πολύ καλά στοιχεία έχει η Χριστιανική θρησκεία, η αρχαιοελληνική φιλοσοφία και ο Διαφωτισμός.
            Είμαστε υπέρ της Ευρωπαϊκής Ιδέας αλλά θεωρούμε ότι αυτή η μορφή της ΕΕ είναι ενάντια στα συμφέροντα των Ελλήνων. Προτιμούμε μια αλλαγή μοντέλου αλλά εάν δεν καταστεί εφικτό, η προσωρινή έξοδος είναι μια καλή λύση.
            Υποστηρίζουμε την ελεύθερη αγορά αλλά ένα καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο. Σεβόμαστε τη δημοκρατία και το κράτος αλλά πάνω από όλα είναι η επιβίωση, η ευημερία των πολιτών και η δικαιοσύνη. 
            Τέλος τα Μνημόνια έχουν θετικά σημεία, αναπόφευκτα και πολλά που πρέπει να αλλάξουν.