Ο λαός απαιτεί...


Ακούω και διαβάζω εδώ και καιρό τη πρόταση συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι. Από που και ως που συνεργασία με το Ποτάμι; Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την εξουσία από την ΝΔ και όχι από το Ποτάμι με την υπόσχεση εφαρμογής του προγράμματος Θεσσαλονίκης. Εάν δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης πρέπει να παραδώσει την εξουσία δηλαδή να πάμε σε εκλογές. Με δεδομένη την υπερβολικά δύσκολη συγκυρία για την χώρα, εκλογές αποκλείονται για κάποιο χρονικό διάστημα. Επομένως η μόνη επιτρεπτή λύση είναι η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ δηλαδή η επιστροφή μέρους της εξουσίας στη ΝΔ από την οποία τη πήρε με μη πραγματοποιήσιμες υποσχέσεις.  
Βασικά δεν εμπιστευόμαστε ούτε το ΣΥΡΙΖΑ ούτε τη ΝΔ να έχουν την εξουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει λάθη λόγω ιδεολογίας και απειρίας. Η ΝΔ μπορεί εσκεμμένα να μας εξοντώσει λόγω έλλειψης ευαισθησίας. Έτσι είναι καλύτερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με πιθανή συμμετοχή και άλλων ενδιαφερομένων κομμάτων. Οι μεν δεν θα επιτρέπουν στους δε να κάνουν αυτά που δεν πρέπει. Εάν τελικά γίνει πραγματικότητα έχουμε κάποια αιτήματα στον αρχηγό της ΝΔ κ. Σαμαρά σχετικά με τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου.
  • Ο Βαρουφάκης οπωσδήποτε στο υπουργικό συμβούλιο. Θέλουμε  να έρχεται με τη μηχανή, να βγάζει το κράνος, να λέει «ουάου», να φοράει τα περίεργα του. Τον συνηθίσαμε τόσο καιρό και θα μας λείψει. Τόσα υπουργεία υπάρχουν, ας πάρει ένα.
  • Ο Καμένος να παραμείνει υπουργός Εθνικής Αμύνης. Θέλουμε να ρίχνει στεφάνια στα Ίμια, να έχει σημαίες του Βυζαντίου στο υπουργείο, να επισκέπτεται φυλάκια στα σύνορα.
  • Ο Τσακαλώτος να συμμετέχει στη σύνθεση. Για να είμαι ειλικρινής μου φαινόταν λίγο αστείος και δεν τον είχα πάρει στα σοβαρά. Τελικά είναι από τους πιο σοβαρούς και ειλικρινείς όχι μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά στην Ελλάδα.
  • Τα ίδια ισχύουν και για το Λαπαβίτσα ανεξάρτητα εάν συμφωνεί κανείς μαζί του η όχι.
  • Η Κωνσταντοπούλου υπουργός Επικρατείας για να μας δίνει show καθημερινά.
  • Μια θέση για το Σκουρλέτη γιατί είναι κάπως συμπαθητικός.
  • Ο Τσιρώνης οπωσδήποτε εκτός και εξόριστος ας είναι και στη Μύκονο.
 Ελπίζουμε ο κ. Σαμαράς να σεβαστεί τα λαϊκά αιτήματα. 

Δημήτρης Τ