Δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια


            Διάβασα προσεκτικά τα δύο προηγούμενα άρθρα. Βρίσκω και τις δύο προσεγγίσεις ενδιαφέρουσες και λογικές. Η μια είναι αρκετά αισιόδοξη και η άλλη συνετή και υπομονετική. Καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα με την αισιόδοξη προσέγγιση από μια διαφορετική σκοπιά. Χρειάζονται γρήγορα βήματα για το λόγο ότι δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια. Δεν υπάρχει χρόνος ούτε για εμάς σαν πρόσωπα ούτε για τη χώρα ούτε για την ΝΕΑ ΑΡΧΗ.
            Ίσως ο συναγωνιστής με την συνετή και υπομονετική στάση να βρίσκεται σε κατάσταση που να του επιτρέπει κάποια αναμονή. Σίγουρα έχει υποφέρει από τη κρίση αλλιώς δεν θα ήταν μαζί μας, θα ήταν με τους ΝουΔούληδες. Αρκετοί από εμάς πάμε μήνα-μήνα. Τον άλλο μήνα δεν ξέρουμε εάν θα μπορέσουμε να τον βγάλουμε. Ήδη έχουμε συμπληρώσει έξι χρόνια κρίσης. Μπορέσαμε να κρατήσαμε με «νύχια και με δόντια» τις μικρές επιχειρήσεις μας.  Εάν τις κλείσουμε μετά δεν υπάρχει κάτι άλλο εκτός από την απόλυτη εξαθλίωση. Δεν πάει άλλο! 
           
Δεν ψήφισα το ΣΥΡΙΖΑ και δεν πίστεψα το σλόγκαν της «Ελπίδας» αλλά  κάπου μέσα μου ήθελα να υπάρχει στα αλήθεια ελπίδα. Νομίζω ότι η ελπίδα θα πεθάνει σύντομα για τους περισσότερους Έλληνες.  Βέβαια όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά αλλά το πιθανότερο είναι το Γ’ Μνημόνιο. Έτσι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα χάσουν το δυνατό πλεονέκτημα που ήταν ο αντιμνημονιακός χαρακτήρας  και θα ξεκινήσει η κατάρρευση. Τους δίνω κανένα χρόνο περίπου από σήμερα. Μετά από αυτό τι; Θα ξανάρθει η ΝΔ να μας αποτελειώσει; Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό. 
            Η ανάπτυξη και η ευημερία μπορούν να έρθουν μόνο από την ιδιωτική πρωτοβουλία της κεντροδεξιάς και όχι τον κρατισμό της κεντροαριστεράς.  Δεν μπορούν να έρθουν όμως με τη ΝΔ. Έχουν αποδείξει κατ’ εξακολούθηση την ανικανότητα τους. Οι άνθρωποι δεν κάνουν, δεν μπορούν! Δεν επιτρέπεται για το καλό της χώρας και το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών να τους αφήσουμε να συνεχίσουν τα τραγικά λάθη τους που τα πληρώνουμε εμείς και όχι αυτοί. Ήρθε η ώρα να πληρώσουν αυτοί για όλα τα λάθη τους που κατέστρεψαν τις ζωές μας. 
            Για το καλό της χώρας και των Ελλήνων, η ΝΔ πρέπει ακολουθήσει τη πορεία του ΠΑΣΟΚ και να υποστεί μεγάλη καθίζηση.  Το μικρό διάστημα που οι Τσιπροκαμεναίοι θα φυτοζωούν είναι παράθυρο ευκαιρίας για να γίνουν συνταρακτικές αλλαγές στη κεντροδεξιά. Συνταρακτική αλλαγή δεν είναι να φύγει ο Αντώνης και να έρθει η Ντόρα. Tale e Quale η άλλαξε ο Μανωλιός κα έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Η ΝΔ θα είναι πάντα ίδια με το Σαμαρά, με τη Μπακογιάννη η με κάποιον άλλο.
            Όπως στην κεντροαριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε η κύρια δύναμη έτσι και στη κεντροδεξιά χρειάζεται ένα άλλο κόμμα η συμμαχία κομμάτων να αντικαταστήσει τη ΝΔ ως τη κύρια δύναμη. Κατά τη γνώμη μου οι ΑΝΕΛ μετά την υπογραφή του Γ’ Μνημονίου θα εξαφανιστούν. Η Χρυσή Αυγή έχει διάφορα θέματα που νομίζω ότι θα την εμποδίσουν να γίνει η κύρια δύναμη. Άρα χρειάζεται κάτι άλλο.  Η ΝΕΑ ΑΡΧΗ μπορεί να παίξει μεγάλο, μικρό η κανένα ρόλο. Πρέπει να το δοκιμάσουμε και ότι βγει. Ακόμη και εάν πάρουμε 100 χιλ ψήφους.

Βαγγέλης Δ