Αισιοδοξία με σύνεση

   Πάνο,
            
               Σου απαντάω στο άρθρο  Ράβουμε από τώρα κοστούμια ! Τα έχουμε πει και σε συναντήσεις, τα έχουμε πει κατ’ ιδίαν. Μου αρέσει η αισιοδοξία σου αλλά πρέπει να τη συγκρατήσεις λιγάκι και να προσγειωθείς στη πραγματικότητα. Δεν βλέπεις τι γίνεται στη χώρα με την υπερβολική αισιοδοξία των Συριζαίων ως προς τη διαπραγμάτευση. Εάν δεν ήταν υπερβολικά αισιόδοξοι, τότε ήταν συνειδητά ψεύτες. Σε ένα πράγμα θα συμφωνήσω μαζί σου. Το ότι η ΝΕΑ ΑΡΧΗ μπορεί δυνητικά να φθάσει ποσοστά 20%. Όμως τονίζω το δυνητικά. Αυτό σημαίνει εάν όλα πάνε καλά. Στη ζωή όμως σπάνια όλα πάνε καλά.
            Συμφωνείς ότι τα κανάλια δεν θα μας παίξουν ακόμη και εάν γίνουμε κόμμα. Αναγνωρίζεις ότι οι δημοσκόποι μπορούν να μας κάνουν ζημιά. Αφού ξέρεις πως δουλεύουν αυτά. Εάν δεν πληρώσεις δεν σε εμφανίζουν. Και εμείς δεν έχουμε να πληρώσουμε. Μπορεί να έχουμε στην αρχή ποσοστά 5% και να μας δίνουν 0,5%  η να μη μας αναφέρουν καθόλου. Έτσι ακόμη και εάν ξεκινήσουμε με 5% θα γίνει σύντομα καπνός και οι δημοσκόποι θα μας εξαφανίσουν.  Λες να προφυλαχτούμε αλλά έχεις συγκεκριμένη λύση;
            Τώρα σχετικά με τα γραφεία. Δεν δικαιολογείται να έχεις κόμμα και να μην έχεις γραφεία σε κεντρικό σημείο. Μπορεί να είναι μικρά, αλλά πρέπει να είναι κεντρικά. Πρώτα βρίσκεις γραφεία και μετά κάνεις κόμμα. Ας υποθέσουμε ότι βρίσκουμε κάποιους να μας χορηγήσουν τα γραφεία. Δεν πρέπει να είναι ανοιχτά υποχρεωτικά συγκεκριμένες ώρες; Έτσι χρειαζόμαστε και υπαλλήλους. Πέρα από αυτά έχει και πολλά άλλα έξοδα το κόμμα. Μπορούμε να τα καλύψουμε αλλά γιατί να ξοδευόμαστε άδικα αφού κάνουμε τη δουλειά μας μια χαρά και ως κίνηση.
            Ξέρεις πόσα κόμματα υπάρχουν αυτή τη στιγμή με ωραία γραφεία και πολλά άλλα έξοδα και δεν μπορούν να πιάσουν ούτε 10 χιλ ψήφους. Οι άνθρωποι ξοδεύονται χωρίς λόγο. Κάποια στιγμή θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά. Όσο το καθυστερούμε, τόσο το καλύτερο. Πάραυτα θεωρώ ότι είναι καλός και χρήσιμος η αέρας αισιοδοξίας που αποπνέεις. Απλά χρειάζεται λίγη συγκράτηση.

Λευτέρης Κ