Μάχη επιβίωσης

            Το διακύβευμα του δημοψηφίσματος δεν είναι η Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας αλλά  η επιβίωση. Από τη μια με το ΝΑΙ είναι το διεφθαρμένο ανίκανο πολιτικό σύστημα που ζει παρασιτικά εις βάρος του λαού επί δεκαετίες.  Το σύστημα έχει τη στήριξη η την συμπάθεια των Ευρωπαίων. Το σύστημα αυτό έφθασε τη χώρα στη καταστροφή και απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της κρίσης. Ενδιαφέρεται μόνο να διατηρήσει και να αυξήσει τα προνόμια του. Έχει βρει άλλους τρόπους να κυριαρχεί χωρίς να χρειάζεται να κάνει σωστή διακυβέρνηση.
        
Στον πυρήνα του συστήματος είναι τα δύο υπερσυστημικά κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Το Ποτάμι είναι και αυτό συστημικό στο βαθμό που στηρίχθηκε από τα συστημικά ΜΜΕ  και ο αρχηγός του ήταν από τα πρωτοπαλίκαρα του ΠΑΣΟΚ. Το σύστημα έχει απλώσει το ιστό του παντού: Δημόσιο, τράπεζες, ΜΜΕ, εταιρείες δημοσκοπήσεων και επικοινωνίας, επιχειρήσεις, συλλογικά όργανα, συνδικαλιστικά όργανα κλπ. Έχουν γραφτεί δεκάδες άρθρα σε αυτό το blog για το σύστημα και δεν είναι το ζητούμενο του άρθρου αυτού. Αυτό το διεφθαρμένο και ανίκανο σύστημα αγωνίζεται να επιβιώσει και να συνεχίσει να ζει παρασιτικά εις βάρος του λαού. Κάθε λογής βολεμένοι παλιάνθρωποι συντάσσονται με το ΝΑΙ.
            Από την άλλη με το ΟΧΙ είναι ο εξαθλιωμένος λαός που συντηρεί το παρασιτικό σύστημα με τον ιδρώτα και το αίμα του. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής υπάρχει και ένα μικρό μέρος του παλιού συστήματος που έχει επίσης εισχωρήσει. Ο λαός αγωνίζεται όχι να διατηρήσει τα προνόμια του αλλά να κρατηθεί στη ζωή.
            Ο λαός προσπαθεί να απαλλαγεί από το σύστημα που του πίνει το αίμα σαν βδέλλα επί δεκαετίες και δεν μπορεί . Το σύστημα παλεύει λυσσαλέα να κρατηθεί και να επιβιώσει για να διατηρήσει τα προνόμια του. Το σύστημα είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Όταν κόβεται το ένα κεφάλι ξεφυτρώνουν δύο. Μόνο εάν ο λαός απαλλαγεί από το διεφθαρμένο και ανίκανο σύστημα θα μπορέσει να ορθοποδήσει. 

Ορέστης Η