Τύραννοι και ψεύτες Ναιναίκοι

            Αυτό που εκνευρίζει περισσότερο με Ναιναίκους είναι η προσπάθεια τους να εξαπατήσουν το λαό και ειδικά τους αναποφάσιστους. Οι περιπτώσεις εξαπάτησης είναι πολλές. Θα αναφέρω μόνο μερικές.
  • Εάν κερδίσει το ΝΑΙ μπορούμε να διαπραγματευτούμε


Τι διαπραγμάτευση θα κάνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός αφού ο Ελληνικός λαός θα έχει δεχτεί τη πρόταση; Που θα το στηρίξει; Οι Ευρωπαίοι θα τον πάρουν στο ψιλό και θα του ρίξουν και καμιά σφαλιάρα.
  • Οι φτωχοί θα χάσουν και οι πλούσιοι θα ωφεληθούν σε περίπτωση Grexit
Τότε γιατί στις συγκεντρώσεις του ΟΧΙ πάνε οι φτωχοί και στις συγκεντρώσεις του ΝΑΙ πάνε οι πλούσιοι; Πως το ξέρω; Το είδα με τα ίδια μου τα μάτια. Πήγα και στις δύο συγκεντρώσεις. Ο βήχας, ο έρωτας και ο πλούτος δεν κρύβονται.  Γιατί όλη η πλουτοκρατία έχει συνταχθεί με το ΝΑΙ; Το ΟΧΙ δεν είναι Grexit αλλά είναι και αυτή μια πιθανή έκβαση.  
  •  Οι υποστηρικτές του ΟΧΙ θέλουν να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα.
Οι υποστηρικτές του ΟΧΙ θέλουν μια αξιοπρεπή ζωή και μια καλύτερη Ευρώπη. Οι υποστηρικτές του ΝΑΙ θέλουν να εξαθλιώσουν τους άλλους για να κρατήσουν αυτοί τα προνόμια τους.      
  •  Το Grexit θα είναι καταστροφή.
Τότε γιατί κοφυφαίοι οικονομολόγοι στο κόσμο υποστηρίζουν το Grexit; Οι δικοί μας παπαγάλοι δεν «πιάνουν τίποτα» επιστημονικά μπροστά τους.  


Είναι και πολλά άλλα παραδείγματα. Έτσι έμαθαν να πολιτεύονται δεκαετίες, με ψέματα και εξαπάτηση. Τώρα δεν μπορούν να αλλάξουν. 

Ηλίας Τ