Είμαι Φεντεραλιστής - Ψηφίζω ΟΧΙ


            Πιστεύω ότι η ΕΕ έχει πάρει λάθος δρόμο. Αντί για Ενωμένη Ευρώπη έχει γίνει Γερμανική Ευρώπη. Αντί για Ευρώπη των λαών έχει γίνει Ευρώπη των τραπεζιτών και των πολυεθνικών. Αντί για την Ευρώπη της  αλληλεγγύης έχει γίνει Ευρώπη της παραδειγματικής σκληρής τιμωρίας.  Αντί για Ευρώπη της ισότητας έχει γίνει Ευρώπη της υποταγής. Οι ισχυροί ποδαπατούν τους αδύναμους που το δέχονται χωρίς καμιά αντίδραση.
            Θέλω μια καλύτερη Ευρώπη. Θέλω την Ευρώπη που ονειρεύτηκαν οι ιδρυτές της. Θέλω μια Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών κρατών που σημαίνει μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή σύγκλιση. Εάν ψηφίσω ΝΑΙ τότε θα επιβεβαιώσω ότι αποδέχομαι το δρόμο που έχει πάρει η ΕΕ. Δεν θα αλλάξει τίποτα. Εάν ψηφίσω ΟΧΙ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βοηθήσω την Ευρώπη να βρει το σωστό δρόμο.
          
Θεωρώ ότι δεν θα μας αφήσουν να φύγουμε από την ΕΕ. Είναι μεγάλο το ρίσκο, οικονομικό  αλλά και πολιτικό. Εάν φύγει η Ελλάδα από την ΕΕ θα αναγκαστεί να στραφεί σε μια άλλη Ένωση πιθανότατα τους BRICS. Επίσης μπορεί να ξεκινήσει ένα ντόμινο αποχωρήσεων και να ακολουθήσουν και άλλες χώρες.
            Διάφοροι χαμηλής ευφυίας υποστηρικτές του ΝΑΙ θεωρούν ότι όσοι ψηφίζουν ΟΧΙ είναι ενάντια στην ΕΕ. Εγώ είμαι περισσότερο Ευρωπαϊστής από αυτούς όλους γιατί υποστηρίζω την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία που πολλοί απο τους φανατικούς του ΝΑΙ δεν είναι.  

Δεν είναι μόνο θέμα θέσης αλλά και στρατηγικής.


            Είναι ένα ρίσκο το ξέρω. Όπως και να έχει είμαι έτοιμος να πάρω αυτό το ρίσκο. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να βρεθούμε εκτός Ευρώπης. Δεν με πειράζει! Τέτοια ΕΕ δε την θέλω. Η τη σωστή ΕΕ η καθόλου! 

Σωτήρης Ε