Σώζεται η ΝΔ;

Έτσι όπως έχουν τα πράγματα πάει για συντριβή. Εγώ βλέπω μόνο ένα ενδεχόμενο για να χάσει με μικρή διαφορά και ίσως ακόμα και να πετύχει οριακή νίκη.

Άμεση αλλαγή αρχηγού

Μόνο έτσι θα έχει πιθανότητες να το παλέψει και ίσως ακόμη και να το κερδίσει. Ο νέος αρχηγός (η η νέα) θα μπορέσει να δώσει την εντύπωση ότι κάτι ίσως να αλλάξει στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Δεν λέω ότι ήταν κακός Πρωθυπουργός ο Σαμαράς με τις δεδομένες συνθήκες. Όμως δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο. Μια από τα ίδια. Επίσης τον βαρύνει ότι κατά κάποιο τρόπο εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό δίνοντας του τη ψευδαίσθηση ότι θα κάνει κάτι άλλο από αυτό που τελικά έκανε.
Μετά από συντριβή δύσκολα μένει ο Σαμαράς στην αρχηγία της ΝΔ. Ούτως η άλλως θα γίνει αλλαγή μετά τις εκλογές. Καλύτερα να γίνει πριν τις εκλογές ούτως ώστε η διαφορά να είναι μικρότερη και να υπάρχει και μια μικρή πιθανότητα νίκης. Βέβαια, ο νέος αρχηγός αρχηγός θα χρεωθεί μια ήττα αλλά θα είναι αντιληπτό από τον καθένα ότι δεν θα έχει αυτός (η αυτή) την ευθύνη. 
Η αλλαγή χρειάζεται να γίνει γρήγορα αλλά όχι άρπα-κόλλα. Το Καραμανλικό μπλόκ είναι το πιο ισχυρό μέσα στο κόμμα. Το Μητσοτακικό έχει επίσης δύναμη. Υπάρχει και το Σαμαρικό που βέβαια θα αντισταθεί στην αλλαγή αρχηγού.  Εάν συνεννοηθούν Καραμανλής και Μητσοτάκηδες για ένα αρχηγό κοινής αποδοχής μπορεί να γίνει η αλλαγή. Το πρόβλημα είναι ότι και ο Καραμανλής και η Μπακογιάννη θέλουν την αρχηγία για τον ευαυτό τους. Δεν είμαι μέσα στο μυαλό τους αλλά αυτή την εντύπωση έχω. Ο μεν Καραμανλής ψάχνει την ευκαιρία για επάνοδο, η δεν Ντόρα θέλει «επιτέλους να πιει νερό από τη πηγή στη οποία είχε φτάσει».  Έτσι η ΝΔ πάει για συντριβή!

Β.Π.
Άνεργος