Κι’ ο μικρός είναι ψευτούλης


Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ένα πολύ-πολύ δυνατό χαρτί στα χέρια του. Μόνο αυτό εάν χρησιμοποιήσει θα ανεβάσει τη διαφορά σε πάνω από 10%. Δεν χρειάζεται να πει τίποτε άλλο από:
«κε Σαμαρά είπατε ψέματα στον Ελληνικό λαό! Πρέπει να αντικατασταθείτε όπως  ο προκάτοχος σας κος Παπανδρέου που επίσης είπε ψέματα στον Ελληνικό λαό! Ευχαριστώ πολύ και αντίο».
Γιατί άραγε δεν χρησιμοποιεί αυτό το πολύ δυνατό χαρτί; Γιατί θα του γυρίσει μπούμεραγκ. Γιατί και αυτός είναι ψευτούλης και θα το χρησιμοποιήσουν εναντίον του.

«Καλά δεν μας λες κάτι καινούργιο. Το ξέρουμε ότι οι πολιτικοί είναι ψεύτες» θα μπορούσε να είναι ο αντίλογος. Σε αυτό έχω δύο παρατηρήσεις. Πρώτον, επιτρέψαμε στους πολιτικούς να μας λένε ψέματα και για αυτό φτάσαμε σε αυτά τα χάλια. Εάν δεν το σταματήσουμε τώρα «με το μαχαίρι», πότε θα το κάνουμε;
Είναι αλήθεια ότι οι πολιτικοί έλεγαν ψέματα αλλά έλεγαν πολλά μικρά ψεματάκια. Τώρα ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς και ο Τσίπρας είπαν ένα τεράστιο ψέμα και αρκετά μικρά.  Έδωσαν στον Ελληνικό λαό την ψευδαίσθηση ότι θα κάνουν κάτι άλλο από αυτό που τελικά έκαναν (για το Τσίπρα μέλλει να αποδειχθεί). Σε αυτό πάνω στήριξαν την εκλογή τους. Ο Παπανδρέου έδωσε την αίσθηση ότι δεν θα χρειαστούν σκληρά μέτρα. Ο Σαμαράς μας άφησε να καταλάβουμε ότι δεν θα εφαρμόσει τα Μνημόνια και ότι θα είναι διαφορετικός από τον Παπανδρέου. Και τώρα ο Τσίπρας εφαρμόζει πάλι τη συνταγή Σαμαρά!

P.A.
Τελειωμένος