Συμμαχία κομμάτων

Η παρακάτω επιστολή στάλθηκε σε κόμματα, κινήσεις και πολιτικά πρόσωπα:

Υπάρχουν ήδη πολλά μικρά κόμματα με ποσοστό χαμηλότερο του 3% και ο αριθμός  συνεχώς αυξάνεται. Απο τη στιγμή που οι πιθανότητες εισόδου στη Βουλή είναι μικρές, κάποια συνεργασία είναι η μόνη λογική εναλλακτική.  Εάν γίνει με ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα που ήδη βρίσκονται εντός Βουλής θα είναι με άνισους όρους. Αντίθετα εάν γίνει με κόμματα ανάλογης δύναμης θα είναι με ίσους όρους. Στα πλαίσια της απαραίτητης εθνικής ενότητας αναπτύσσουμε μια πρωτουβουλία δημιουργίας συμμαχίας ανάμεσα σε κόμματα με ποσοστά χαμηλότερα του 3%. Tη συμμαχία θα συμπληρώσουν οργανώσεις, κινήσεις, δίκτυα και πρόσωπα.

Η συνεργασία θα εκφρασθεί με μια σύνθεση απόψεων και θα στηριχθεί σε κοινούς στόχους που θα εξαρτηθούν απο το ποιοί τελικά θα συμμετέχουν. Καθώς υπάρχει ποικιλία τοποθετήσεων θα χρειαστεί κάποιος βαθμός συμβιβασμού. Η κάθε πολιτική οργάνωση θα διατηρήσει ανεξάρτητη οντότητα και θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποχωρήσει απο τη συμμαχία. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι μια δύσκολη προσπάθεια αλλά εάν πετύχει το όφελος θα είναι πολύ σημαντικό πρώτα για τη χώρα και μετά για τους συμμετέχοντες.
 Είμαστε μια κίνηση πολιτών και αυτοπροσδιοριζόματε με βάση στόχους  και όχι ιδεολογική τοποθέτηση. Εκπροσωπούμε πολίτες από τη άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά με κοινό τόπο συνάντησης το μέσο. Μπορούμε να διαδραματίσουμε διαμεσολαβητικό ρόλο καθώς : 1) επί του παρόντος δεν είμαστε κόμμα αλλά δίκτυο 2) δεν διεκδικούμε ηγετικές θέσεις στον δυνητικό πολιτικό σχηματισμό αλλά επιθυμούμε να συνδράμουμε σε δευτερεύοντα συντονιστικό ρόλο.
Εξετάζουμε σε πρώτη φάση τη δυνατότητα σύγκλισης απόψεων. Το μόνο που ζητάμε από εσάς είναι μια λίστα με τις 3-10 βασικότερες θέσεις σας. Οι όροι της συμμαχίας θα συζητηθούν σε δεύτερη φάση απο τους συμμετέχοντες. Μια πρόταση είναι ο αριθμός των αντιπροσώπων των κομμάτων στη κεντρική  επιτροπή να στηριχθεί στα ποσοστά που θα προκύψουν απο δημοσκόπηση. Η άποψη αυτή είναι συζητήσιμη και δεν είναι απαραίτητο να εφαρμοσθεί. Η απάντηση σας μπορεί να είναι επίσημη η ανεπίσημη. Σε περίπτωση που επιθυμείτε ανεπίσημη απάντηση μπορείτε να στείλετε τη λίστα απο οποιοδήποτε email χωρίς στοιχεία.
Η ανταπόκριση σας καθιστά τη μελλοντική συμμετοχή σας δυνατή αλλά όχι υποχρεωτική. Δεν χρειάζεται να αποφασίσετε  τώρα αλλά λίγο πριν τις επόμενες εκλογές. Όμως πρέπει να έχει προηγηθεί η απαραίτητη προετοιμασία. Από κάποιες πρώτες κρούσεις έχουμε συναντήσει μεγάλο ενδιαφέρον. Λόγω πιθανών ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων ενεργήστε με τη δέουσα ταχύτητα. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλ. ταχυδρομείου η τηλεφωνικά για περισσότερες πληροφορίες.


Πέρα από τις επιστολές που στείλαμε, απευθύνουμε απο εδώ ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο.