Είπε ο γάιδαρος το πετεινό κεφάλα

Ίσως  τίποτα δεν είναι τυχαίο στο σύμπαν και υπάρχει λόγος που οι Έλληνες περνάμε τα πάνδεινα αυτή τη εποχή. Ίσως πραγματικά μας αξίζει. Θεωρούμε τους εαυτούς τους πολύ έξυπνους αλλά ίσως να είμαστε από τους πιο ηλίθιους λαούς στο κόσμο. Αφήνουμε κάποιους επιτήδειους μέτριας νοημοσύνης να μας «δουλεύουν ψιλό γαζί».

Μετά τον Άκη Τσοχατζόπουλο, το Βασίλη Παπαγεωργόπουλο  έγινε και η σύλληψη των Χρυσαυγιτών και τώρα πια το πολιτικό σύστημα είναι πεντακάθαρο! Σαφώς και πρέπει να τιμωρηθεί ο Τσοχατζόπουλος. Δεν πρέπει όμως να τη πληρώσει για όλους. Μόνο αυτός ήτανε; Βρήκαν αυτόν να θυσιάσουν, είτε επειδή δεν τον «γουστάρανε», είτε επειδή είχε «ξεφύγει» κάπως, είτε επειδή ήταν αντίπαλος τους. Κάτι παρόμοιο έγινε και με το Παπαγεωργόπουλο. Αυτοί ήταν μόνο οι κακοί και όλοι οι άλλοι είναι καλοί;
Κατηγορούν τους Χρυσαυγίτες για βιαιοπραγίες εναντίον μεταναστών, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, παράνομη οπλοκατοχή. Εδώ κολλάει το λαϊκό ρητό «είπε ο γάιδαρος το πετεινό κεφάλα».  Τα «μαύρα» ταμεία των κομμάτων πως λειτουργούσαν; Άν η παράνομη οπλοκατοχή είναι έγκλημα η εσχάτη προδοσία τι είναι; Άν οι οργάνωση που προβαίνει σε βιαιοπραγίες είναι εγκληματική συμμορία, η  οργάνωση που επιχειρεί παράνομο πλουτισμό των μελών της εις βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων τι είναι; Εάν η ΧΑ είναι μια φορά εγκληματική συμμορία τα άλλα κόμματα είναι δέκα.

Είμαι αντιρατσίστρια και θεωρώ κάθε μορφή βίας έγκλημα. Η λαθρομετανάστευση όμως είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που πρέπει οπωσδήποτε να αντιμετωπισθεί. 
Το ξύλο ανάμεσα σε νεολαίους διαφορετικών κομμάτων ήταν πολύ συνηθισμένο σε παλαιότερες εποχές. Τα τελευταία χρόνια έχει ελαττωθεί αλλά δεν έχει εκλείψει. Έχω βρεθεί μπροστά σε άγριο ξύλο δυο φορές αλλά έχω ακούσει πολλές άλλες περιπτώσεις. Ακόμη και σε πρόσφατες εκλογές άκουσα για κάποιο περιστατικό με πρωταγωνιστή πρώην νεολαίο και νυν μεγαλο-στέλεχος κόμματος που σήμερα είναι υπεύθυνος γραφείου γνωστού υπουργού. Η συμπλοκή κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα και έγινε σε μια περιοχή κοντά στο Χίλτον ανάμεσα σε μέλη τοπικών, αντίπαλων τότε αλλά συγκυβερνώντων σήμερα, κομμάτων. Σίγουρα συνέβησαν πολλά άλλα περιστατικά. Το κάλεσμα ενισχύσεων είναι στάνταρ πρακτική όταν συμβαίνει κάποια φασαρία. Βέβαια ποτέ δεν είχαμε δολοφονία στις συμπλοκές.
 Το πράγμα ξέφυγε με τη δολοφονία του άτυχου Παύλου Φύσα. Αποτελεί ένα μεγάλο μυστήριο τι ακριβώς έγινε. Είναι πέρα από κάθε λογική η ηγεσία της ΧΑ να έδωσε εντολή. Γιατί να σκάψουν μόνοι το λάκκο τους όταν το κόμμα βρίσκονταν σε σημαντική άνοδο; Ακόμη και εάν ήθελαν να τον βγάλουν από τη μέση δεν θα το έκαναν με τόσο φανερό τρόπο. Ο δράστης η πήρε εντολές από άλλα κέντρα η ενήργησε με δική του πρωτοβουλία.

Έχουν βγεί όλοι οι συστημικοί περιχαρείς στα κανάλια. Η χαρά τους μπορεί να μην κρατήσει πολύ. Ότι έγινε ήταν κίνηση ψηλού πολιτικού ρίσκου. Βραχυχρόνια όπως φαίνεται η ΧΑ θα έχει φθορά. Επειδή όμως δεν προβλέπεται η κατάσταση της χώρας να βελτιωθεί, μπορεί όλο αυτό να γυρίσει μπούμεραγκ. Στα μάτια του κόσμου οι Χρυσαυγίτες ενδέχεται να αρχίσουν να φαίνονται μάρτυρες, οι μόνοι αντισυστημικοί, διωκόμενοι όπως πολλοί πολίτες κλπ. Πιθανώς να υπάρξει προσωρινά μια κάμψη της ΧΑ και μετά σιγά-σιγά να αρχίσει να ανεβαίνει. 
Περιμέναμε τόσο καιρό τις γερμανικές εκλογές. Και που έγιναν τι άλλαξε; Τίποτα. Η Γερμανία κερδίζει με διάφορους τρόπους από την επικρατούσα κατάσταση. Είναι προς το συμφέρον της να το τραβήξει όσο πάει. Η κα Μέρκελ σάρωσε στη κυριολεξία γιατί εκπροσώπησε με το καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του γερμανικού λαού. Της άξιζε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που πήρε. Οι δικιές μας κυβερνήσεις εκπροσωπούν τα συμφέροντα των Ελλήνων η των Γερμανών;
Χρησιμοποιούν συνεχώς τρόπους για να αποπροσανατολίσουν το λαό από τα πραγματικά προβλήματα και να σπρώξουν λίγο το χρόνο. Τώρα βρήκαν το θέμα της Χρυσής Αυγής για να έχουν τον ηλίθιο λαό καθηλωμένο στις τηλεοράσεις για καναδυό μήνες. Μετά κάτι άλλο θα βρεθεί να τραβήξουν το χρόνο λίγο πάρα πέρα. Όσο πάει. Και μια μέρα ακόμη στη καρέκλα είναι σημαντική. Η επικοινωνιακή ικανότητα είναι  αξιέπαινη και σημαντική. Σε όλα τα πράγματα υπάρχει μέτρο, σε όλα υπάρχουν όρια. Εάν ξεπεράσει τη κόκκινη γραμμή γίνεται χυδαιότητα, αθλιότητα και πολιτική αλητεία.  Είναι άλλο η παρουσίαση της κατάστασης με ένα ωραίο τρόπο και άλλο η εξαπάτηση, η χειραγώγηση, η επίτευξη του σκοπού με κάθε μέσο. Θα φανεί πόσο ηλίθιος είναι τελικά ο ελληνικός λαός.

Μαρία
άνεργη
όχι ηλίθια

Για να μην διωχθώ η συλληφθώ γνωστοποιώ ότι δεν έχω ψηφίσει και δεν έχω καμία σχέση με τη ΧΑ και δέχομαι να υπογράψω δήλωση κοινωνικών φρονημάτων αν μου ζητηθεί.