Φέρτε πίσω το Jeffrey και το Παπ

 Την 11η Νοεμβρίου 2011 παραιτήθηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου και ανέλαβε η μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου. Η χώρα οδηγήθηκε σε διπλή εκλογική αναμέτρηση για να προκύψει η πρώτη κυβέρνηση συνεργασίας που στη συνέχεια ακολουθήθηκε από τη σημερινή. Προς τι όλη αυτή η φασαρία;  Η ανεργία αυξήθηκε, το χρέος αυξήθηκε. Μια από τα ίδια και χειρότερα.
Όλο το σκηνικό με τον τον ΠΑΠ, το λιμοκοντόρο κηπουρό του ΓΑΠ,  είναι στημένο για επικοινωνιακούς λόγους και δεν πρόκειται να «πληρώσει» για αυτά που έκανε.  Απαγορεύεται από το κανονισμό του Κολεγίου Αθηνών, μιας λέσχης που πραγματικούς σκοπούς έχει την αλληλοβοήθεια των μελών του και όπως καλά γνωρίζουν στην ΕΥΠ τη στρατολόγηση πρακτόρων ξένων δυνάμεων. Οι απόφοιτοι του δεν είναι άχρηστοι, είναι  όμως συνήθως σε πολύ μεγαλύτερες θέσεις από αυτές που πραγματικά αξίζουν.

Αφού τελικά επί της ουσίας θα τη γλυτώσει ο ΠΑΠ, γιατί δεν τον βάζουμε πάλι υπουργό με πρωθυπουργό το Jeffrey. Τουλάχιστον τότε ξεδίναμε. Ρίχναμε πολύ γέλιο με τον ΓΑΠ και τον ΠΑΠ. Ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας είναι πολύ σοβαροί,  δεν εμπνέουν για κάτι τέτοιο. Από τότε που ανέλαβαν καθήκοντα οι σατυρικές εκπομπές  δεν έχουν πια τόσο πλάκα.
Τον ΓΑΠ και τον ΠΑΠ τους βρίζαμε και τους ξεφτιλίζαμε όλη μέρα στο γραφείο (όσο υπήρχε), στο σπίτι, στις παρέες, στο διαδίκτυο. Για τον «δικό» μας τον Σαμαρά δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο. Ο ΓΑΠ έφτασε το ΠΑΣΟΚ από το 44% στο 12%. Εάν τον αφήναμε και άλλο θα το έριχνε κάτω από το 3%.  Γιατί πρέπει να πληρώσει η ΝΔ με σημαντική εκλογική φθορά για προβλήματα που κυρίως το ΠΑΣΟΚ προκάλεσε; Για να είναι κάποιοι λίγοι βολεμένοι ; Αυτοί που δημιούργησαν αυτά τα χάλια να πληρώσουν.

Σημείωση: Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και μηνύσεων το πνεύμα του άρθρου είναι σατυρικό. Έχει πέσει πολυ κλάμα τελευταία και λίγο χιούμορ δεν βλάπτει.

Β.Μ.
Άνεργος