Αυστηρώς ακατάλληλος




Στη ΝΔ ισχύει το «κάθε πέρυσι και καλύτερα». Κάθε νέος πρόεδρος είναι χειρότερος από το προηγούμενο. Όλοι ο πρόεδροι, με ελάχιστες εξαιρέσεις, ήταν ακατάλληλοι αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πλέον ακατάλληλος από όλους. Είναι ένα μαλθακό πλουσιόπαιδο που μεγάλωσε «μέσα στα πίπουλα» και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στη ζωή του. Με τα λεφτά του μπαμπά μαθήτευσε στο Κολέγιο και με το όνομα και τα λεφτά του μπαμπά τον δέχτηκαν στα καλύτερα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ.
Σίγουρα δεν είναι τελείως βλάκας για να μπορέσει να τα τελειώσει. Αδιαμφισβήτητα έχει καλές σπουδές όπως και χιλιάδες άλλοι που τα κατάφεραν μόνοι τους και χωρίς τις πλάτες του μπαμπά. Οφείλει όμως τα πάντα στο μπαμπά. Με το όνομα και το μηχανισμό του μπαμπά εκλεγόταν σε πολύ καλή θέση στην εκλογική του περιφέρεια. Με το όνομα το μηχανισμό και τις γνωριμίες του μπαμπά έγινε παράτυπα πρόεδρος της ΝΔ. Ξεκίνησε στη τέταρτη θέση και εκεί θα παρέμενε εάν δεν μεσολαβούσαν πολλές υπόγειες διεργασίες και επέμβαση προσώπων και ψηφοφόρων από άλλα κόμματα.  
Εάν γίνει ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός θα έχει απέναντι του τον σκληροτράχηλο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Έναν Ερντογάν που έχει αρχίσει να προβάλει περίεργες αξιώσεις περί επέκτασης συνόρων. Ξεκίνησε όμως από το μηδέν και ότι κατάφερε το κατάφερε μόνος του. Δούλευε από μικρό παιδί παράλληλα με το σχολείο για να βοηθήσει την οικογένεια του να τα βγάλει πέρα. Ήταν πετυχημένος ποδοσφαιριστής και το στάδιο στη γειτονιά του ονομάστηκε προς τιμή του. Ανέβηκε βήμα-βήμα και έγινε Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης. Πέρασε σχεδόν ένα χρόνο στη φυλακή. Πρόσφατα γλύτωσε από του «χάρου τα δόντια» και τελικά κατάφερε να νικήσει μεγάλο μέρος του πανίσχυρου τουρκικού στρατιωτικού κατεστημένου.
Δεν είμαστε υπερασπιστές του Ερντογάν, το αντίθετο μάλιστα. Είναι αντιφιλελεύθερος, καταπιεστικός και απολυταρχικός. Δεν μπορούμε όμως να μην αναγνωρίσουμε κάποια πράγματα. Ο Ερντογάν έχει περάσει από «φωτιά και σίδερο». Δούλευε από μικρό παιδί, ανέβηκε αργά με πείσμα και επιμονή. Έχει κάνει φυλακή και έχει δει το χάρο με τα μάτια του. Αυτός λέγεται αυτοδημιούργητος και όχι ο Γεωργιάδης που μεγάλωσε στην Εκάλη και βρήκε έτοιμη εταιρεία και θέλει να παριστάνει τον αυτοδημιούργητο. Οι εμπειρίες της ζωής διαμορφώνουν το χαρακτήρα του ανθρώπου. 
Σε αυτόν τον Ερντογάν η Ελλάδα θα αντιτάξει το μαλθακό πλουσιόπαιδο που ότι κατάφερε το κατάφερε με τις πλάτες του μπαμπά. Αντί για φυλακή έχει κάνει σε πάρτυ με μάσκες του Καίσαρη στο Εκάλη Club. Δεν υπάρχουν άραγε στην ελληνική κέντρο + δεξιά αντίστοιχες περιπτώσεις με του Ερντογάν; Όλοι οι πολιτικοί είναι βουτυρόπαιδα και μπούληδες;
Ο Μητσοτάκης δεν αναγνωρίζει το πατέρα του στον οποίο οφείλει τα πάντα και θέλει να τον αποκαλούμε σκέτο Κυριάκο και όχι Μητσοτάκη. Υπάρχουν έντονες φήμες και παλαιότερες δημοσιεύσεις ότι η γυναίκα του είναι εβραϊκής καταγωγής και είχε προηγούμενο γάμο. Δεν μπορούμε να το ξέρουμε με βεβαιότητα. Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα ούτε με το ένα αλλά ούτε και με το άλλο. Ο Μητσοτάκης φαίνεται να έχει και για το ένα και για το άλλο και έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς όλα τα δημοσιεύματα. Ντρέπεται για τη γυναίκα του; Εάν ντρέπεται για τη γυναίκα του γιατί την παντρεύτηκε; Ντρέπεται για τον πατέρα του στουν οποίο οφείλει τα πάντα; Εάν δεν ντρέπεται για τον πατέρα του γιατί θέλει να το αποκαλούμε σκέτο Κυριάκο και όχι Κυριάκο Μητσοτάκη που είναι το πλήρες ονοματεπώνυμο του και έτσι είναι καταγεγραμμένος στα ληξιαρχεία.
Όπως δεν παραδέχεται ότι είναι Μητσοτάκης δεν παραδέχεται ότι είναι ακραία νεοφιλελεύθερος. Και οι «πέτρες ξέρουν» ότι η συμμορία των ακραίων νεοφιλελεύθερων είναι οι Μητσοτάκηδες και οι άνθρωποι τους: Μάνος, Σκυλακάκης, Λυμπεράκη κλπ. Παρουσιάζονται ως κεντρώοι αλλά είναι οικονομικοί εξτρεμιστές. Πιο ακραία θέση από οικονομική άποψη δεν υπάρχει.
Παρουσιάζεται ότι θα κάνει μια αρχή στη ΝΔ αλλά χρησιμοποιεί τους ανθρώπους του Σαμαρά. Η προεδρία του Μητσοτάκη είναι στροφή προς το χειρότερο προς περισσότερη ευνοιοκρατία, αναξιοκρατία, οικογενειοκρατία και Κολεγιοκρατία. Είναι στροφή προς ακραίο νεοφιλελευθερισμό και υπερμνημονιακή στάση. Στηρίζεται από το ίδιο φαύλο καθεστώς που λεηλατούσε τη χώρα επι δεκαετίες.
Δεν παραδέχεται ότι είναι Μητσοτάκης, ότι είναι ακραία νεοφιλελεύθερος ότι η γυναίκα του είναι εβραϊκής καταγωγής και έχει προηγούμενο γάμο. Ο Καραμανλής μας είπε πολλά ψέματα. Μας είπε ότι θα φέρει νέο ήθος, θα ξεδιαλύνει το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, θα κάνει επανεκκίνηση. Ο Σαμαράς μας είπε ότι θα σκίσει τα Μνημόνια. Πόσο ανόητος πρέπει να είναι κανείς ώστε να πιστέψει έστω και μια λέξη του Μητσοτάκη όταν ήδη έχει ξεκινήσει με πολλά ψέματα;
Εμείς στη Νέα Αρχή, απέναντι στον Ερντογάν θα αντιτάξουμε ένα άλλο Ερντογάν. Ακόμη και εάν ο Ερντογάν πάψει να βρίσκεται στην εξουσία της Τουρκίας. Δεν τον έχουμε βρει ακόμα, τον ψάχνουμε. Κάποιον (η κάποια) με παρόμοια πορεία με αυτή του Ερντογάν που τυγχάνει να είναι και παρεμφερής με αυτή του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωσταντίνου Καραμανλή. Δεν λέμε ότι τα έκανε όλα σωστά. Εκτιμούμε όμως το γεγονός ότι ο γιος του δάσκαλου μιας μικρής επαρχιακής πόλης, πέρασε από «σαράντα κύματα» και έγινε πρωθυπουργός της χώρας.
Από μια μεριά η επιλογή Μητσοτάκη είναι καλύτερη διότι θα φέρει πιο γρήγορα τη πτώση της Νέας Δημοκρατίας και την αντικατάσταση της από ένα νέο κέντρο + δεξιό σχήμα. Αυτό είναι κάτι για το οποίο αγωνιζόμαστε. Ο Μητσοτάκης και όλοι όσοι τον στηρίζουν άθελα τους μας βοηθούν σε αυτή μας τη προσπάθεια. Είναι σίγουρη η αποτυχία της Νέας Δημοκρατίας και λογικό ότι μετά τη αποτυχία θα επέλθει η διάλυση. Μετά τη διάλυση θα δημιουργηθεί ένα νέο σχήμα στη κέντρο + δεξιά που θα την αντικαταστήσει και θεωρούμε ότι θα αποτελέσουμε μέρος του. 

  ΝΕΑ ΑΡΧΗ