Τα Golden Boys του Καραμανλή



Τις πληροφορίες στο παρακάτω άρθρο μας τις έδωσε προφορικά φίλος της Νέας Αρχής. Δεν εγγυόμαστε για την ορθότητα όλων των πληροφοριών. Αποτελεί συνέχεια προηγούμενων άρθρων. Όλα τα άρθρα παρουσιάζονται στη σελίδα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ του ιστότοπου της κίνησης.  

Ένα κραυγαλέο παράδειγμα της μνημειώδους αποτυχίας της ΝΔ είναι τα Ολυμπιακά ακίνητα. Άλλες Ολυμπιακές πόλεις όπως το Λονδίνο και η Βαρκελώνη κατάφεραν να αξιοποιήσουν τα ολυμπιακά ακίνητα προς όφελος των πολιτών. Η ΝΔ άφησε τη περιουσία του ελληνικού λαού να ρημάξει, για να γίνουν τελικά επί ΣΥΡΙΖΑ χώροι φιλοξενίας μεταναστών.
Ο Καραμανλής έβαλε τον Κολλεγιόπαιδα Χρήστο Χατζηεμμανουήλ επικεφαλής στην ομώνυμη εταιρεία που συστήθηκε. Ήταν μέλος της τρόικας των Golden boys η χρυσής τριανδρίας που «έλυναν και έδεναν» στου Μαξίμου επί Καραμανλή. Η χρυσή τριανδρία συμπληρωνόταν απο τον Άγγελο Φιλλιπίδη του ΤΤ και τον Σπύρο Κλαδά του ΣΔΟΕ. Ο Κλαδάς συμμετείχε επίσης στο ΔΣ των Ολυμπιακών Ακινήτων.
Μετείχαν στο «πρωϊνό καφέ» του Καραμανλή, τη κλειστή ομάδα που καθοδηγούσε τη κυβέρνηση, αξιολογούσε υπουργούς και όριζε εκλογικές λίστες υποψηφίων.
Η τριανδρία ξήλωσε τις επιλογές Αλογοσκούφη από όλες τις θέσεις. Είχαν πολύ καλές σχέσεις με τον Ρουσόπουλο και τον Αγγέλου. Η Αμαλία Κυπαρίσση από τις δημόσιες σχέσεις του Παναθηναϊκού, είχε αναλάβει τη διεύθυνση του γραφείου του Ρουσόπουλου.
Ο Σπύρος Κλαδάς  δούλευε μαζί με τον Καραμανλή και τον Αγγέλου στο δικηγορικό γραφείο του Στρατή Στρατήγη στα τέλη της δεκαετίας του ’80.  Την ίδια περίπου εποχή, το 1986, ο Άγγελος Φιλιππίδης βρίσκεται δίπλα στο Κώστα Καραμανλή στη ΚΙΠΕΑ. Από τα 18 του ο Φιλιππίδης ήταν οργανωμένος στην ΟΝΝΕΔ Κολωνακίου καθώς η οικογένεια του διέμενε στη Διονυσίου Αεροπαγείτου. Από την περιώνυμη ΟΝΝΕΔ Κολωνακίου έχουν περάσει επίσης  Μάκης Βορίδης,  Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, Νίκος Δένδιας και Γιάννης Λοβέρδος, άπαντες Κολλεγιόπαιδες. Το 1979 – 1980 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε την μία από τις δύο υπογραφές που απαιτούνται για να γίνει ο Βορίδης μέλος της ΟΝΝΕΔ Κολωνακίου. Ο θείος του Βορίδη Ευτύχιος ήταν καθηγητής της Καρδιολογίας και προσωπικός γιατρός του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Άλλος εταίρος στο γραφείο του Στρατή Στρατήγη ήταν ο Σπύρος Καπράλος που ορίστηκε Γενικός Γραμματέας των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Καπράλος στη συνέχεια τοποθετήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών και ο Σπύρος Κλαδάς ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων. Άλλος εταίρος του γραφείου του Στρατήγη ήταν ο Χρήστος Χατζηεμμανουήλ που ανέλαβε πρόεδρος τη Εταιρείας Ολυμπιακά Ακίνητα με τον Κλαδά στο ΔΣ.
Ο Κλαδάς ανέλαβε την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) και είχε εμπλοκή στη γνωστή υπόθεση Ζαχόπουλου - Εύης Τσέκου καθώς και στην υπόθεση Κουκοδήμου - Τριανταφυλόπουλου. Τόσο με το Ζαχόπουλο όσο και τον Κουκοδήμο διατηρούσε στενή φιλική σχέση. Ο Κλαδάς είχε επιμείνει για την υποψηφιότητα Κουκοδήμου όταν μαζί με τον Χατζηεμμανουήλ κατάρτιζαν τις λίστες υποψηφίων. Είναι πολύ στενός φίλος του Κωστή Χατζηδάκη και του Σταύρου Παπασταύρου από την ΟΝΝΕΔ και την Νομική.
Ο Καπράλος είναι ξάδελφος του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης και Γιάννης Κεφαλλογιάννης τοποθέτησαν τον Καραμανλή στην αρχηγία της ΝΔ. Ο Κεφαλλογιάννης έχει παντρευτεί την αδελφή των Βαρδινογιάννηδων. Σε προηγούμενα άρθρα φαίνεται η σύνδεση του Βαρβιτσιώτη και της γυναίκας του Μητσοτάκη με Παπασταύρου και Μιωνή.  Ο Παπασταύρου είχε τοποθετηθεί από τον Ιωάννη Βαρβιτσιώτη σε οριακά εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ το 1999.
Άλλοι Κολλεγιόπαιδες, δηλώνουν ότι Χατζηεμμανουήλ και Φιλλιπίδης ήταν μέλη της Κολλεγιακής παρέας όπου επίσης συμμετείχαν: Κλέων Παπαδόπουλος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου (πρώην υπουργός Οικονομικών), Σταύρος Λαμπρινίδης (υπουργός Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ),  Γιώργος Τανισκίδης (Millenium, Proton και επικεφαλής επικρατείας του Μάνου), Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (Τιτάν), Μάκης Βορίδης, Νίκος Γεωργιάδης, Σταύρος Παπασταύρου και Σάμπυ Μιωνής. Στη περίπτωση Σάμπυ Μιωνή και Παπασταύρου έχουν αναφερθεί εκτεταμένα φίλοι της κίνησης σε προηγούμενα άρθρα στο Δέκα.
Ο Νίκος Γεωργιάδης είναι στενός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη και υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας της εκστρατείας του για τις εσωκομματικές εκλογές. Εμπλέκεται σε υπόθεση παιδερεστίας στη Μολδαβία. Σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας, το σπίτι του είχε παγιδευτεί με κάμερες όταν επιδιδόταν σε σκληρό σεξ με αγόρια κάτω των 16 ετών. Συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος λόγω διπλωματικής ασυλίας και ο φάκελος της υπόθεσης τελικά έκλεισε. Ο Κλέων Παπαδόπουλος είχε τοποθετηθεί επικεφαλής στο ΤΤ και όπως και ο Φιλιππίδης είναι κατηγορούμενος. Φέρεται να συνδέεται με την οικογένεια Παπανδρέου.
Παρόλο που ανήκαν στην ίδια ευρύτερη παρέα, Μιωνής και Βορίδης είχαν πολλές κόντρες για τις τότε αντισημιτικές απόψεις του Βορίδη. Ο Παπασταύρου ήταν ανέκαθεν επιστήθιος φίλος του Μιωνή.
Ως επιβράβευση της τεράστιας αποτυχίας του Χρήστου Χατζηεμμανουήλ, ο Καραμανλής τον έβαλε το 2007 επικεφαλής του ΟΠΑΠ. Στον ΟΠΑΠ είχε κατηγορηθεί για υπέρογκες αμοιβές τόσο δικές του όσο και συνεργατών του και ότι διοικούσε με μια ιδιοκτησιακή λογική. Δεν δέχτηκε την θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, λίγο πριν τις εκλογές του 2009, ύστερα από σφοδρές αντιδράσεις. Πρωταγωνιστής της αντίδρασης ήταν ο παλιός φίλος από το Κολλέγιο, Γιώργος Παπακωνσταντίνου ως εκπρόσωπος τότε του ΠΑΣΟΚ. Τελικά το 2014 αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Στουρνάρα για να τον συμβουλεύσει σε θέματα εποπτείας του τραπεζικού συστήματος.
Ο πατέρας του Φιλλιπίδη, κύριος Τζών, ιδιοκτήτης της Μάραθων και της Τζων Φιλ Ελλάς, είχε χρεοκοπήσει τρεις φορές. Η τελευταία χρεοκοπία ήταν στα τέλη της δεκαετίας του ’80 αφού απορρόφησε πολλές επιδοτήσεις σε εργοστάσιο της Ξάνθης. Η οικογενειακή οικονομική κατάρρευση έκανε τον Φιλιππίδη να υιοθετήσει το «όλα για το κέρδος». Παντρεύτηκε την Όλγα Προυράκη, κόρη μεγαλοεργολάβου και ξαδέλφη του Κωσταντίνου Ροκόφυλλου. Ο πατέρας του Χρήστος Ροκόφυλλος ήταν αναπληρωτής του Σημίτη στο υπουργείο Βιομηχανίας το 1994 και ενεπλάκη στο σκάνδαλο των Μινωϊκών Γραμμών που οδήγησε στη παραίτηση του από την ΚΕ του ΠΑΣΟΚ το 2000.
Ο Σήφης Γλυνιαδάκης που ήταν επι Μητσοτάκη Διοικητής της Εμπορικής Τράπεζας, έβαλε τον Φιλιππίδη επικεφαλής στην Εμπορική Χρηματιστηριακή και στη Εμπορική Κεφαλαίου. Ο κολλητός του απο το Κολλέγιο Μάριος Βαρώτσης ήταν διαχρονικά συνεργάτης του και συνελήφθη για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Το όνομα του Φιλιππίδη συνδέεται με πολλά χρηματιστηριακά σκάνδαλα στη δεκαετία του ‘90 όπως Λαυρεωτικής, Μαγρίζου, Singular και Κεράνη. Στο Κεράνη πρόεδρος ήταν ο Κωνσταντίνος Ροκόφυλλος. Ο Μιλτιάδης Έβερτ είχε αντιδράσει σφοδρά στη τοποθέτηση του στη Τράπεζα Αττικής. Το 2000 – 2003 διετέλεσε πρόεδρος του Παναθηναϊκού.

Αυτοί ήταν πολύ περιληπτικά τα πρόσωπα απολύτου εμπιστοσύνης του Κώστα Καραμανλή που ουσιαστικά συγκυβερνούσαν τη χώρα. Έχει κανείς καμμία απορία γιατί η χώρα καταστράφηκε;