Αρουραίοι στους υπονόμους




Ανάμεσα στις εργασίες χειραγώγησης που εκτελούν τα ΜΜΕ είναι να παρουσιάζουν μετριότητες ως υπερανθρώπους και σχεδόν ημίθεους. Οι περισσότεροι πρωθυπουργοί και υπουργοί της μεταπολίτευσης ήταν στη καλύτερη περίπτωση μετριότητες και πολύ χαμηλότεροι των περιστάσεων. Εξ αιτίας των ΜΜΕ, η άποψη που έχει ο μέσος αδαής ψηφοφόρος είναι ότι πρόκειται για ανθρώπους με ιδιαίτερες ικανότητες. Οι πιο «ψαγμένοι» καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για μετριότητες που απλά παρουσιάστηκαν από τα ΜΜΕ ως κάτι το ξεχωριστό.
Εκτός από μετριότητες ήταν και ακατάλληλοι για τις συγκεκριμένες θέσεις. Δεν λέμε ότι είναι εντελώς ανίκανοι. Να δώσουμε κάποια παραδείγματα με μια δόση χιούμορ για να ευθυμήσουμε και λιγάκι. Ο Κώστας  Μητσοτάκης θα μπορούσε να πουλάει κουρτίνες η υφάσματα στα Χανιά και ο  Σημίτης θα μπορούσε να είναι ένας καλός καθηγητής Γυμνασίου. Ο Καραμανλής έκανε για ιδιοκτήτης χασαποταβέρνας στη Βάρη και ο Τσίπρας να αναλάβει συνεταιριστικό καφενείο στα Εξάρχεια. Ο Μητσοτάκης θα ήταν καλός τραπεζικός υπάλληλος και ο Καμένος υπαξιωματικός του Ναυτικού. Ο Γεωργιάδης θα μπορούσε να είναι ένας καλός πλασιέ βιβλίων. Να γυρνάει από πόρτα σε πόρτα, να πουλάει εγκυκλοπαίδειες και ο Χατζηδάκης ένας καλός μεσαίος δημόσιος υπάλληλος. Ο Σταϊκούρας  κάνει για λογιστής Β’ Τάξης. Ενδεικτικά αναφέραμε κάποια ονόματα. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τους υπόλοιπους. Δεν το λέμε απαξιωτικά ως προς αυτά τα επαγγέλματα. Έχουμε σεβασμό για τη κάθε δουλειά και θεωρούμε ότι η κάθε εργασία είναι χρήσιμη και ωφέλιμη στη κοινωνία.
Το γεγονός ότι εκλέγονται δεν σημαίνει ότι κάνουν για τις ανώτερες θέσεις της χώρας. Και οι αρουραίοι μπορούν και κινούνται με άνεση μέσα στους υπονόμους αλλά δεν είναι χρήσιμοι και καλοί. Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα είναι όπως ένας υπόνομος, υπάρχει μεγάλη βρώμα και δυσωδία. Παντού συμβαίνει αλλά στην Ελλάδα είναι περισσότερο από αλλού.
Όλοι οι πρωθυπουργοί ήταν μετριότητες στη καλύτερη περίπτωση και σίγουρα κατώτεροι των περιστάσεων. Το ίδιο συνέβαινε με τους υπουργούς. Δεν ήταν μόνο της ΝΔ που ήταν ακατάλληλοι και επικίνδυνοι αλλά όλοι. Της Νέας Δημοκρατίας ήταν απλά χειρότεροι. Δεν το έχουμε καταλάβει γιατί δεν έχουμε ζήσει το καλύτερο. Είναι όπως με τους κατοίκους των υποανάπτυκτων περιοχών. Αυτό που ζούνε τους φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό γιατί δεν ξέρουν το καλύτερο. Εάν δουν το καλύτερο, τότε αντιλαμβάνονται τι είναι αυτό που ζουν.
Δεν αντιδράσαμε όταν έγινε ο Καραμανλής πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρόλο που ξέραμε ότι ήταν ακατάλληλος. Είχε πολλές ελλείψεις.  Όχι μόνο δεν αντιδράσαμε αλλά επευφημούσαμε. Και να είχαμε αντιδράσει θα είχε γίνει τίποτα; Εάν είχαμε αντιδράσει πολύ και πολλοί, σίγουρα θα είχε γίνει κάτι. Επειδή το αποφάσισαν ο Barbie και ο Κεφαλογιάννης μαζί με το παρασκήνιο δεν πάει να πει ότι έτσι είναι. Εάν ήταν ένας άλλος στη θέση του Καραμανλή, η κέντρο + δεξιά θα ήταν κυβέρνηση το 2000 και η χώρα δεν θα είχε ποτέ χρεοκοπήσει.
Εάν το σκεφτεί κανείς από μια φιλοσοφική σκοπιά, είναι συγκλονιστικό. Ένα όχι τόσο σημαντικό γεγονός κατέστρεψε μια χώρα και εξαθλίωσε 10 εκατομμύρια ανθρώπους. Βέβαια ούτε ο Σημίτης ήταν καλή επιλογή. Εμείς όμως ανήκουμε στο χώρου του κέντρου και της δεξιάς και αυτό το χώρο μπορούμε να επηρεάσουμε. Δημιουργώντας μια καλύτερη κέντρο + δεξιά θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη κακή κεντροαριστερά εκλογικά. 
Εάν στη θέση Μητσοτάκη, Σημίτη και Καραμανλή ήταν κάποιοι άλλοι δεν θα είχαμε φτάσει ποτέ σε αυτά τα χάλια.  Ούτε ο Σαμαράς αλλά ούτε και ο Μητσοτάκης ήταν καλές επιλογές. Τώρα ποιός είναι ο λιγότερο κακός είναι έαν άλλο θέμα και οι απόψεις διίστανται. Όλοι κακοί ήταν, απλά μερικοί ήταν ακόμη χειρότεροι. Με το Μητσοτάκη θα ασχοληθούμε στο επόμενο άρθρο καθώς είναι ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ.
Το ερώτημα είναι ποιοι ήταν κατάλληλοι. Υπήρχαν ελάχιστοι άνθρωποι στη ΝΔ που θα ήταν καλύτερες επιλογές αλλά επειδή δεν ήταν αρουραίοι δεν μπορούσαν να κινηθούν με ευκολία και επιτυχία στον πολιτικό υπόνομο. Σε γενικές γραμμές υπάρχει τεράστια έλλειψη ικανών στελεχών γενικότερα σε όλα τα κόμματα και ειδικότερα στη ΝΔ. Λέμε ειδικότερα στη ΝΔ γιατί η ευνοιοκρατία, η Κολλεγιοκρατία και η οικογενειοκρατία είναι πιο έντονες. Όσοι ικανοί και έντιμοι άνθρωποι πέρασαν από τη ΝΔ έφυγαν τρέχοντας όταν κατάλαβαν ότι πρόκειται για έναν υπόνομο.

Το πολιτικό σύστημα είναι τέτοιο ώστε αντί να αναδεικνύει τους καλύτερους, αναδεικνύει μέτριους η τους χειρότερους. Οι φελλοί επιπλέουν. Στη Νέα Αρχή , βασικό μας μέλημα είναι να ανακαλύψουμε και να αναδείξουμε ικανούς και έντιμους ανθρώπους που θα είναι κλάσεις ανώτεροι από αυτούς που μας κυβερνούσαν μέχρι σήμερα. Εάν μας δώσει τη δυνατότητα ο ελληνικός λαός, θα καταλάβει πόσο κακοί ήταν αυτοί που κυβερνούσαν μέχρι σήμερα.

  ΝΕΑ ΑΡΧΗ