Οι προβληματισμοί μας

Προώθηση της Νέας Αρχής χωρίς τα ΜΜΕ
Επανερχόμαστε σε ένα θέμα που ήδη έχουμε εξηγήσει καθώς δεχόμαστε συνεχώς σχόλια και κριτική. Μας αποδίδουν παράξενη, αλλόκοτη, και μυστικοπαθή συμπεριφορά. Δεν γινόμαστε κόμμα δεν παρουσιάζουμε πρόσωπα και δεν δημοσιοποιούμε τις θέσεις μας. Μπορεί να φαίνονται παράξενα αλλά όλα έχουν πολύ λογικές εξηγήσεις. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε τουλάχιστον 30 ικανότατους και έντιμους ανθρώπους από την κοινωνία, με πολλά ένσημα. Να κάνουμε μια υπόθεση εργασίας ότι τα ΜΜΕ θα κρατήσουν τη σωστή στάση, κάτι που δεν θα γίνει και θα το εξηγήσουμε παρακάτω. Με τόσα κόμματα που έχουν δημιουργηθεί, μπορεί να μας αφιερώσουν λίγο χρόνο αλλά δεν θα είναι αρκετός.
Μέχρι να κατορθώσουμε να μπούμε στη Βουλή (η να έχουμε σημαντικές πιθανότητες για κάτι τέτοιο) δεν μπορούμε να στηριζόμαστε στην προβολή των ΜΜΕ. Θα πρέπει να κάνουμε την προβολή και την προώθηση με άλλους τρόπους.
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι βγάζουμε στα ΜΜΕ, κάποιους ικανούς και έντιμους ανθρώπους. Αρκετοί είναι γνωστοί στους χώρους τους αλλά οι περισσότεροι δεν έχουν ευρεία αναγνωρισιμότητα. Εμείς μπορεί να ισχυριζόμαστε ότι είναι ικανοί και έντιμοι αλλά αυτό δεν μπορεί να προκύψει από μια σύντομη παρουσία στα ΜΜΕ. Άρα για τους θεατές, τους ακροατές η τους αναγνώστες, θα είναι απλά κάποιοι άγνωστοι που λένε ότι είναι έντιμοι και ικανοί.
Για αυτό επιδιώκουμε να υπάρχουν μερικά πρόσωπα με αναγνωρισιμότητα, τουλάχιστον στη πρώτη γραμμή που θα παρουσιάσουμε. Κάνουμε διαρκώς επαφές και ήδη έχουμε ανθρώπους με αναγνωρισιμότητα στο Δίκτυο μας που συνεχώς μεγαλώνει. Περιμένουν να δουν πως θα διαμορφωθεί τελικά η κατάσταση για να αποφασίσουν με ποιο τρόπο και εάν θα συμμετέχουν στο εγχείρημα.
Εξηγούμε ότι σκοπός μας δεν είναι η αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές αλλά η δημιουργία νέου κέντρο + δεξιού σχήματος που θα αντικαταστήσει την Νέα Δημοκρατία και το παλιό κεντρώο ΠΑΣΟΚ. Στο νέο σχήμα, όπου θα συμμετέχουμε, θα αναδειχθούν πολλά νέα πρόσωπα από την κοινωνία αλλά θα αξιοποιηθούν ικανοί και έντιμοι πολιτικοί. Ενδέχεται να πάμε κατευθείαν σε αυτό το στάδιο χωρίς να προηγηθεί η αυτόνομη κάθοδος μας στις εκλογές.   
Τα ΜΜΕ αφιερώνουν χρόνο σε κόμματα της Βουλής, σε αυτά που έχουν ελπίδες να μπουν στη Βουλή η σε όσα «πέφτει γραμμή» να τα προωθήσουν. Εάν αρχίσουμε να διαπλεκόμαστε με τα ΜΜΕ θα χάσουμε το μεγάλο συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Ξεκινήσαμε τη προσπάθεια για να αλλάξουμε τα πράγματα και όχι για να κάνουμε τα ίδια. Κάτι αντίστοιχο ισχύει με την οικονομική βοήθεια. Εάν απευθυνθούμε στους εγχώριους μεγαλοπαράγοντες, θα γίνουμε μία από τα ίδια με τους άλλους.
Σαφέστατα χρειάζονται χρήματα για να συμμετέχει ένα κόμμα στις εθνικές εκλογές. Η συνεισφορά του απλού ψηφοφόρου και υποστηρικτή μπορεί να μην είναι αρκετή. Θα χρειαστεί βοήθεια από ανθρώπους με οικονομική επιφάνεια. Σκοπεύουμε να απευθυνθούμε στην Ελληνική Ομογένεια αλλά θα δημοσιεύσουμε όλα τα ονόματα και τα ποσά της οικονομικής στήριξης.
Η δημιουργία κόμματος είναι κάτι πολύ εύκολο που μπορούμε να το κάνουμε άμεσα. Ένα σοβαρό κόμμα, χρειάζεται καλά γραφεία όπου εκτός από την εθελοντική εργασία θα πρέπει να υπάρχουν και κάποιοι υπάλληλοι. Αυτό σημαίνει έξοδα. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μπαίνουμε σε έξοδα σε αυτή τη φάση. 
Επιπλέον σαν κόμμα, θεωρητικά συμμετέχουμε στις δημοσκοπήσεις. Εάν οι δημοσκοπήσεις δεν μας παρουσιάζουν η μας δίνουν χαμηλό ποσοστό (κάτω από 1%) θα δώσει την εντύπωση ότι το κόμμα «δεν τραβάει» και θα αποθαρρύνει τους υπάρχοντες η δυνητικούς υποστηρικτές. Τα ποσοστά των δημοσκόπων είναι κάτι σαν μια προφητεία που αυτο – επιβεβαιώνεται. Εάν δώσουν ψηλά ποσοστά, το κόμμα θα πάρει τελικά ψηλά ποσοστά. Εάν δώσουν χαμηλά ποσοστά, το κόμμα θα πάρει χαμηλά ποσοστά.
Τα έξοδα, τα δημοσκοπικά παιχνίδια, ο πόλεμος των ΜΜΕ είναι θέματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αργά η γρήγορα. Δεν υπάρχει όμως λόγος να τα αντιμετωπίσουμε από τώρα. Τώρα επκεντρωνόμαστε σε:
  • Διαμόρφωση θέσεων και προτάσεων
  • Αναζήτηση και οριστικοποίηση της ηγετικής ομάδας
  • Διεύρυνση του δικτύου της κίνησης
  • Προβολή μέσω διαδικτύου, φυλλαδίων, από στόμα σε στόμα κλπ
Τις θέσεις και τις προτάσεις δεν τις δημοσιοποιούμε συνολικά για να μην αντιγραφούν από τη Νέα Δημοκρατία και άλλα κόμματα. Σε αυτή τη φάση παρουσιάζουμε ότι είναι απαραίτητο και συνολική παρουσίαση θα γίνει όταν συμμετέχουμε σε εκλογές. Όπως έχουμε ξαναπεί θεωρούμε άσκοπο και επικοινωνιακά λανθασμένο να παρουσιάσουμε τα πρόσωπα που προσωρινά συγκροτούν τη Κεντρική Ομάδα και τις δύο Συντονιστικές Ομάδες (Πρώτη και Πλήρη). Θα γίνει συνολική παρουσίαση του Υπουργικού Συμβουλίου μαζί με τον Πρόεδρο η Γενικό Γραμματέα.