Οικονομική διαχείριση και χρηματοδότηση Νέας Αρχής


Ο Μητσοτάκης πανηγυρίζει που μόνο το ενοίκιο στα νέα γραφεία της ΝΔ είναι 9 χιλ. Αποτελεί σημαντική μείωση από τις 95 χιλ που ήταν στη Συγγρού. Υπολογίζουν έξοδα ΔΕΗ 5 χιλ. Βάλε και 200-300 υπαλλήλους, 25 σωφέρ, άλλα λειτουργικά έξοδα κλπ. Μόνο 1- 1,5 χιλ να θεωρήσουμε το συνολικό μέσο κόστος κάθε υπαλλήλου, έχουμε αμέσως 200-450 χιλ. μόνο για τους υπαλλήλους. Συμπληρωματικά σε όσα περιγράφονται στην Ώρα της Δικαιοσύνης θα εξετάσουμε το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων. Εάν ο Μητσοτάκης πανηγυρίζει, εμείς στη Νέα Αρχή τι πρέπει να κάνουμε;


Έξοδα Νέας Αρχής
Μηνιαία 0 €
Συνολικά πενταετίας 0 €

Δεν έχουμε γραφεία, η ιστοσελίδα μας δεν είναι εντυπωσιακή και συμπληρώνεται από ένα blog. Όλα γίνονται με εθελοντική εργασία. Κάποια μικροέξοδα για φωτοεκτυπώσεις έχουν γίνει από μέλη της κίνησης. Αυτό δείχνει δύο πράγματα.
Από τη μία φανερώνει χρηστή οικονομική διαχείριση. Θα την εφαρμόσουμε στη χώρα εάν ο λαός μας δώσει την ευκαιρία.  Η Ελλάδα χρειάζεται ανθρώπους που θα μειώσουν τα κρατικά έξοδα στο ελάχιστο δυνατό σημείο. Οι φόροι είναι δυσβάστακτοι γιατί δεν υπήρξε ποτέ ούτε και υπάρχει τώρα καλή οικονομική διαχείριση. Όλα τα έξοδα τα πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης. Εμείς στη Νέα Αρχή, τα έχουμε μειώσει στο απόλυτα ελάχιστο σημείο, στο μηδέν, πιο χαμηλά δεν γίνεται. Εάν αυτό δεν είναι σωστή οικονομική διαχείριση, τότε τι είναι;
Από την άλλη δείχνει ανυπαρξία διαπλοκής και εξαρτήσεων. Το κόμμα δεν είναι εταιρεία για να πουλάει προϊόντα και υπηρεσίες. Τα κόμματα πουλάνε πολιτικές χάρες σε αντάλλαγμα χρηματοδοτήσεων. Όταν κάποιος παίρνει χρήματα η βγαίνει στα κανάλια δεν εξυπηρετεί πλέον τα συμφέροντα του ψηφοφόρου αλλά αυτού που τον προβάλλει και αυτού που τον πληρώνει. Θα μπορούσαμε και εμείς να «πιάσουμε» καναλάρχες και μεγαλοπαράγοντες να μας βγάλουν στα κανάλια και να μας δώσουν χρήματα. Τότε θα γινόμαστε διαπλεκόμενοι, ελεγχόμενοι και εξαρτώμενοι.
Βέβαια κάποια στιγμή θα χρειαστούμε οικονομική βοήθεια. Δεν δεν είναι δυνατό να πάμε μέχρι τέλος (είσοδος στη Βουλή) με μηδενικά έξοδα. Θα περιοριστούμε σε οικονομική βοήθεια από φίλους και υποστηρικτές και θα απευθυνθούμε επίσης στην ομογένεια. Θα κρατήσουμε όμως τα έξοδα πολύ χαμηλά. Θα αποκτήσουμε κάποια μικρά γραφεία σε κεντρικό σημείο της Αθήνας για να μπορεί κάποιος να μας βρει. Θα έχουμε κυρίως εθελοντές και εάν είναι απαραίτητο λιγοστούς υπαλλήλους.
Από εκεί και πέρα θα χρησιμοποιήσουμε την από απόσταση εργασία και συνεργασία που ήδη εφαρμόζουμε. Ο τρόπος που δουλεύουν τώρα οι Ομάδες Εργασίας θα χρησιμεύσει σαν εμπειρία για το μέλλον ώστε να κρατήσουμε τα έξοδα σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Θεωρούμε δεδομένη την εχθρική στάση από τα ΜΜΕ. Ενδέχεται να διατηρήσουμε σαν βασικό μέσο επικοινωνίας το Διαδίκτυο αλλά θα είναι καμπάνια άλλου επιπέδου. Πιθανώς να συνοδευτεί και από μια μικρή εφημερίδα για όσους ψηφοφόρους δεν έχουν εξοικείωση με το Ιντερνετ. Έχουμε ήδη ένα σχεδιασμό για διάφορες άλλες ενέργειες που θα κάνουμε ώστε η επικοινωνία μας να είναι αποδοτική αλλά ταυτόχρονα χαμηλή σε κόστος.