Ο αρχικαταστροφέας

Γράφετε πολλά εναντίον του Μητσοτάκη και του Γεωργιάδη. Συμφωνώ σε όλα και νομίζω ότι λίγα γράφετε. Το Χατζηδάκη γιατί τον έχετε αφήσει απέξω; Δεν μπορώ να το καταλάβω! Μπορεί να είναι χαμηλών τόνων και να μη προκαλεί αλλά και τι με αυτό. Κατά την άποψη μου είναι χειρότερος από τους δύο άλλους. Ο Χατζηδάκης είναι από τους πρωτεργάτες της καταστροφής.
Είχε σημαντική θέση στη δεύτερη κυβέρνηση Καραμανλή. Όχι μόνο ήταν από τους πρωτοκλασσάτους υπουργούς αλλά είχε το δεύτερο οικονομικό Υπουργείο, της Ανάπτυξης.  Η κυβέρνηση Καραμανλή χρεοκόπησε την Ελλάδα. Προεργασία είχαν κάνει όλες οι κυβερνήσεις από το 1980 και μετά. Η κυβέρνηση που μας έφερε στη χρεοκοπία ήταν η κυβέρνηση Καραμανλή. Θα μπορούσαν να την είχαν αποφύγει εάν είχαν πάρει τα κατάλληλα μέτρα.

Ευθύνη για την χρεοκοπία έχουν όλοι οι υπουργοί των  κυβερνήσεων Καραμανλή και πρώτος από όλους ο Καραμανλής. Η χρεοκοπία είναι οικονομικό γεγονός και μεγαλύτερη ευθύνη έχουν τα οικονομικά υπουργεία. Υπουργοί Οικονομικών ήταν ο Αλογοσκούφης και ο Παπαθανασίου. Υπουργοί Ανάπτυξης ήταν ο Σιούφας και ο Χατζηδάκης.  Να γράψω και τα άλλα τα ονόματα των «μπουμπουκιών» που κατέστρεψαν την Ελλάδα:
Χρήστος Φώλιας, Πέτρος Δούκας, Αδάμ Ρεγκούζας, Νίκος Λέγκας, Αθανάσιος Μπούρας, Αντώνης Μπέζας, Γιώργος Σαλαγκούδης, Αναστάσιος Νεράτζης, Γιώργος Βλάχος, Γιάννης Μπουγάς.
Αυτοί είναι οι πρωταίτιοι της καταστροφής. Μπορούμε να προσθέσουμε υπουργούς και υφυπουργούς που ήταν σε υπουργεία σχετικά με την οικονομία όπως Κοινωνικής Πρόνοιας, Ναυτιλίας, Αγροτικής Ανάπτυξης κλπ. Πέντε χιλιάδες συνάνθρωποι μας αυτοκτόνησαν. Εκατοντάδες χιλιάδες έχουν καταστραφεί οριστικά και αμετάκλητα. Δεν φταίει κανείς για αυτό; Δεν θα αποδοθούν ποτέ ευθύνες; Υπάρχουν υπεύθυνοι και έχουν ονόματα και διευθύνσεις. Ο ελληνικός λαός τους εμπιστεύτηκε και αυτοί πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του. Αντί να κρύβονται, έχουν το θράσος να θέλουν να ξανάρθουν στην εξουσία.
Πολλοί από τους πρωταίτιους της καταστροφής έχουν εξαφανιστεί. Ο Αλογοσκούφης είχε το φιλότιμο να αποσυρθεί από την πολιτική. Η σιγανοπαπαδιά ο Χατζηδάκης ήθελε να γίνει και αντιπρόεδρος. Το ξύλο που έφαγε δεν ήταν αδικαιολόγητο. Δεν λέω ότι επικρίνω την ενέργεια. Δεν θα το έκανα εγώ και ούτε προτρέπω κανένα να το κάνει. Όμως δεν ήταν αδικαιολόγητο. Υπήρξαν και άλλες περιπτώσεις όπως αυτή του Κουμουτσάκου. Άλλες είχαν λιγότερη προβολή γιατί έγιναν μακριά από κάμερες. Δεν βλέπουν τα σημάδια; Δεν καταλαβαίνουν ότι θα φάνε πολύ μα πολύ ξύλο; Ούτε το επικροτώ και ούτε θα συμμετέχω. Όμως θα το απολαύσω!

Δημήτρης