Ο μοιραίος πολιτικός

Το σύμβολο του χάους
Είναι γραφτό του κυρ-Γιάκου Τσομυτάκη1 να είναι ο μοιραίος άνθρωπος. Η καλύτερη εναλλακτική για αυτόν είναι να χάσει η ΝΔ τις επόμενες εκλογές και να αντικατασταθεί από κάποιον άλλο. Σε αυτή τη περίπτωση θα είναι ο ΠΙΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ του κόμματος. Η επόμενη καλύτερη περίπτωση είναι διασπαστεί η ΝΔ στη θητεία του. Τότε θα είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗ ΝΔ. Η χειρότερη περίπτωση για αυτόν είναι να γίνει πρωθυπουργός γιατί θα είναι αυτός που ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ το ΜΕΓΑΛΟ ΧΑΟΣ στη χώρα και το κόσμο. Ενδέχεται να συμβούν δύο η ακόμη και τα τρία. Μπορεί να προκαλέσει το μεγάλο χάος και στη συνέχεια να διασπαστεί η ΝΔ. Τότε θα είναι σίγουρα ο πιο αποτυχημένος πρόεδρος του κόμματος. Όπως και να' χει το θέμα

γεννήθηκε για τη καταστροφή.


Η ευθύνη βέβαια δεν ανήκει αποκλειστικά σε αυτόν. Για τη διάλυση του κόμματος ευθύνονται όλοι οι πρόεδροι από το ’80 μέχρι σήμερα. Το ίδιο θα ισχύει και για το μεγάλο χάος, εάν προκληθεί. Ευθύνη έχουν όλοι οι πρωθυπουργοί της μεταπολίτευσης. Η ρετσινιά όμως μένει σε αυτόν που του τυχαίνει. Λέμε ότι ο GAP μας έβαλε στο Μνημόνιο. Στο Μνημόνιο μας έβαλαν όλοι οι πρωθυπουργοί με πρώτον το πατέρα του, ΑΓΠ ( κατά ΓΑΠ ). Αυτός ήταν που εκτόξευσε το χρέος. Ο πρωθυπουργός του Μνημονίου είναι ο GAP και έτσι θα μείνει στην ιστορία.
Έτσι και ο κυρ-Γιάκος Μανολάκης2 θα είναι ο μοιραίος άνθρωπος που θα μείνει στην ιστορία ως ένα η περισσότερα από:
  • Ο πιο αποτυχημένος πρόεδρος της ΝΔ
  • Ο άνθρωπος που διέλυσε τη ΝΔ
  • Ο πρωθυπουργός που προκάλεσε το μεγάλο χάος

Το μόνο που τον σώζει το κυρ-Γιάκο Ψεματάκη είναι μια μεγάλη συγκυβέρνηση. Εάν είχε συναίσθηση της κατάστασης κάτι τέτοιο θα προτιμούσε. Είναι όμως εκτός πραγματικότητας. Δεν έχει ιδέα για την οργή της μεσαίας και της λαϊκής τάξης. Στο Εκάλη Club και στα πάρτυ του Καίσαρη δεν συχνάζουν πολλοί από αυτές τις τάξεις.
Νομίζω ότι και τον Τσίπρα θα τον βόλευε η συγκυβέρνηση. Έτσι όπως πάνε, σε κανένα χρόνο θα τους διώξουν με τις κλωτσιές και ούτε που θα ξαναδούνε καρέκλα από μακριά. Εάν κάνουν την Οικουμενική και μετεξελιχθούν σε αριστερό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, θα έχουν την ευκαιρία να ξαναπιάσουν τις καρέκλες. Ο Τσίπρας είναι νέος και θα έχει πολλά περιθώρια να ξαναγίνει πρωθυπουργός. Δυστυχώς όλοι οι Έλληνες πολιτικοί έχουν στενή αντίληψη σε όλα τα ζητήματα και σε αυτά του χρονικού ορίζοντα.
Η Οικουμενική βέβαια δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι καλύτερα. Απλά δίνει την ευκαιρία να βελτιωθούν τα πράγματα αλλά μπορεί και να χειροτερέψουν. Παρόλο που τη προωθούμε, διατηρούμε ταυτόχρονα και κάποιες αμφιβολίες. Εάν συνεννοηθούν προς όφελος του λαού τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Εάν δεν συνεννοηθούν η συνεννοηθούν προς όφελος λίγων και σε βάρος του λαού θα είναι χειρότερα τα πράγματα. Τότε, αργά η γρήγορα θα φύγουν όλοι με τις κλωτσιές.

1. δεν θέλει να τον λένε Μητσοτάκη και προσπαθούμε να του βρούμε επώνυμο
2. το επώνυμο βγαίνει από τον Δράστη Μάνο (+Λάκης) που ο κυρ-Γιάκος είναι κακέκτυπο του

Πάρις