Ευρωτζιχαντιστές

Κατηγορούν τους Χρυσαυγίτες για φασίστες και τους Τζιχαντιστές για φανατικούς. Αυτοί παρ’ όλο που το παίζουν φιλελεύθεροι η προοδευτικοί είναι πολύ χειρότεροι. Το ευρώ είναι παραπάνω από Θρησκεία. Εάν μιλήσει κανείς εναντίον του Ισλάμ, οι Τζιχαντιστές παθαίνουν αμόκ και του παίρνουν το κεφάλι. Το ίδιο κάνουν και οι Ευρωτζιχαντιστές. Εάν μιλήσει κανείς εναντίον του ευρώ, παθαίνουν αμόκ και του παίρνουν το κεφάλι (μεταφορικά).
Η διαφορά μας με τους καθεστωτικούς ( ΝΔ και δορυφόροι ) είναι πρώτα και κύρια στο φανατισμό. Οι φανατικοί δεν μπορούν να πάρουν σωστές αποφάσεις. Ο φανατισμός τους εμποδίζει. Μερικοί πάνε σε κάτι φιλοσοφικά εργαστήρια που προσπαθούν να τους μάθουν την αποσταστιοποίηση από τα προβλήματα και τον ορθολογισμό με ηθική. Είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Με μέσο μπήκαν και λόγω μέσου δεν τους διώχνουν.

Τα προβλήματα τα αντιμετωπίζεις με τη λογική και όχι με το φανατισμό. Ο φανατισμός, ο παρορμητισμός, οι συναισθηματικές αποφάσεις, η προπαγάνδα, ο λαϊκισμός κλπ είναι περιπτώσεις όπου το συναίσθημα κυριαρχεί της λογικής. Στο άλλο άκρο είναι η ψυχρή λογική που είναι λογική χωρίς συναίσθημα και ηθική. Η λογική δεν πρέπει να είναι ψυχρή τελείως αλλά να έχει ηθική και να υπεισέρχεται συναίσθημα.
Το συναίσθημα δεν πρέπει να επηρεάζει τη λογική διαδικασία αλλά να περιορίζει τις εναλλακτικές. Μια εναλλακτική που εξαθλιώνει τους μισούς Έλληνες απορρίπτεται για όποιον έχει ηθική και λογική με σωστή χρήση συναισθημάτων. Το θέμα είναι μεγάλο και ενδιαφέρον αλλά το ζητούμενο του άρθρου δεν είναι η ανάπτυξη του. Σχετίζεται με ζητήματα ισορροπίας που διαπραγματευόμαστε στο Synthesis and Balance.
Εμείς στη Νέα Αρχή είμαστε υπέρ της Ευρωπαϊκής Ιδέας αλλά χωρίς φανατισμό όπως οι καθεστωτικοί Ευρωτζιχαντιστές της ΝΔ, της Πασοκοδημάρας και του Ρυακιού (ήταν Ποτάμι αλλά έγινε Ρυάκι). Εξετάζουμε με λογική και αποστασιοποίση όλες τις εναλλακτικές. Η ηθική και συναισθηματική διάσταση αποκλείει τις εναλλακτικές που εξαθλιώνουν μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Λέμε ότι και η Ομοσπονδοποίηση μπορεί να είναι μια καλύτερη λύση από οικονομικής πλευράς όπως και η προσωρινή έξοδος από την Ευρωζώνη.
Η απόφαση είναι πολύ δύσκολη. Πρώτα από όλα χρειάζονται σοβαρές οικονομικές μελέτες για όλες τις εναλλακτικές που καμία πλευρά δεν τις έχει κάνει. Ο αμφίπλευρος φανατισμός εμποδίζει αυτή τη διαδικασία. Εμείς όταν φτάσουμε στο σημείο να διεκδικούμε την εξουσία θα έχουμε τις μελέτες. Τώρα δεν είμαστε ούτε καν κόμμα. Από τις δύο πλευρές έχουμε φανατικούς και στη μέση είμαστε μόνο εμείς ( Νέα Αρχή ), η μοναδική φωνή της λογικής που συνδυάζει όμως ηθική και συναίσθημα. 

Σωτήρης