Δεν πρέπει να τη βγάλουν λάδι


            Δύο κόμματα έφεραν τη χώρα σε αυτή τη κατάσταση, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.  Δύο κόμματα χειρίστηκαν μέχρι στιγμής με κακό τρόπο τη κρίση, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.  Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε, έφτασε σε ποσοστό 5%.  Η ΝΔ δεν πρέπει να πληρώσει; Δεν πρέπει να φτάσει σε αντίστοιχα ποσοστά; Εάν υπάρχει Θεία Δίκη, εάν υπάρχει Δικαιοσύνη στο Σύμπαν, αργά η γρήγορα αυτό θα συμβεί.
            Σύμφωνοι, το ΠΑΣΟΚ έχει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης. Οι κυβερνήσεις Ανδρέα Παπανδρέου εκτίναξαν το δημόσιο χρέος. Το 2004 η ΝΔ παρέλαβε τη χώρα δύο βήματα πριν το γκρεμό. Και τι έκανε έξι σχεδόν χρόνια; Σφύριζε αδιάφορα ενώ η χώρα πλησίαζε το χείλος του γκρεμού. Έχει και η ΝΔ πολύ μεγάλο μέρος της ευθύνης. Θέλετε να το ποσοστοποιήσουμε και να πούμε 60-40%;  Το γεγονός παραμένει ένα. Ότι δεν έχει ακόμη πληρώσει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί.
           
Αυτοί δεν τα έφαγαν με νόμιμο η παράνομο τρόπο; Αυτοί δεν διόρισαν στρατιές δικών τους στο Δημόσιο; Αυτοί δεν έκαναν κακοδιαχείριση; Μόνο το ΠΑΣΟΚ τα έκανε όλα; Απορώ μάλιστα με το ΠΑΣΟΚ που σιωπηρά έχει δεχτεί όλη την ευθύνη. Είναι λάθος επικοινωνιακής τακτικής η συνειδητή στρατηγική; Μήπως το ΠΑΣΟΚ διστάζει να ρίξει το φταίξιμο στη ΝΔ για να μη πέσουν τα ποσοστά της ακόμη παρακάτω; Μήπως είναι μέρος κάποιας συμφωνίας για να προστατεύσει η ΝΔ το σύστημα ΠΑΣΟΚ;
            Συχνά σκέφτομαι ότι οι ψηφοφόροι της ΝΔ είναι βόδια και πρόβατα.  Οι βαθύπλουτοι και οι βολεμένοι καλά κάνουν και τους ψηφίζουν. Οι υπόλοιποι πρέπει να είναι καθυστερημένοι. Εάν γίνει τεστ IQ θα βγάλουν κάτω από 50. Μετά τους δικαιολογώ γιατί δεν υπάρχει κάποια άλλη σοβαρή επιλογή στη κεντροδεξιά. Όταν εμφανιστεί κάτι αξιόλογο στη κεντροδεξιά θα εξαφανιστεί η ΝΔ.
            Η ΝΔ είναι ένα παρασιτικό κόμμα, μια συμμορία εκμεταλλευτών. Είναι εκμεταλλευτές και όχι εκπρόσωποι της κεντροδεξιάς. Ο μόνος λόγος ύπαρξης είναι το προσωπικό τους συμφέρον. Είναι ένα βαριά άρρωστο κόμμα που κρατιέται στη ζωή με μηχανική υποστήριξη. Πιάνει χώρο και δεν επιτρέπει σε υγιείς δυνάμεις να αναπτυχθούν. Λένε ότι τους ενδιαφέρει η σωτηρία της πατρίδας. Εάν πραγματικά τους ενδιαφέρει η σωτηρία της πατρίδας ας το κλείσουν το ρημάδι. Η σωτηρία της τσέπης τους τους ενδιαφέρει. Η συμμορία της ΝΔ πρέπει να διαλυθεί για το καλό της χώρας. Εάν εξαφανιστεί η ΝΔ θα πάει μπροστά η χώρα. Το τέλος της ΝΔ θα είναι μια νέα αρχή για την Ελλάδα.  

Βασίλης Λ