Τρία μπλόκ

          Αυτή τη στιγμή έχουν δημιουργηθεί τρία μπλoκ στο πολιτικό σύστημα. Το ένα είναι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-(ΚΙΔΗΣΟ;) και το άλλο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και τα δύο είναι φιλοευρωπαϊκά, μνημονιακά, συστημικά και υπέρ των προνομιούχων. Το πρώτο είναι περισσότερο και το δεύτερο λιγότερο. Το Ποτάμι παίζει λίγο ρόλο μπαλαντέρ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά 85% το κρατικίστικο ΠΑΣΟΚ και 15% ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ. Το 85% επικρατεί του 15%. Οι ΑΝΕΛ είναι δεξιό κομμάτι της ΝΔ με μικρή  δόση ΠΑΣΟΚ. Ετσι υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας ανάμεσα σε ΑΝΕΛ και ΝΔ από τη μία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ από την άλλη.   
     
Τα δύο αυτά μπλoκ τα βρήκανε μεταξύ τους. Οι λόγοι που τα βρήκανε είναι πολλοί και σίγουρα όχι για το καλό της χώρας. Ο βασικότερος είναι για να μπορέσουν οι βολεμένοι να εκμεταλλευτούν καλύτερα τους εξαθλιωμένους. Ένας άλλος σημαντικός λόγος είναι για να προστατεύσει ο Τσίπρας τους Νεοδημοκράτες από το λιντσάρισμα. Προς το παρόν το γλύτωσαν. Ενδέχεται όμως να τους λιντσάρουν όλους μαζί αργότερα.
          Το τρίτο μπλοκ είναι όλοι οι υπόλοιποι. Δεν έχουν σχέση μεταξύ τους αλλά είναι όλα τα κόμματα που περισσεύουν. Στις άκρες είναι απομονωμένα το ΚΚΕ και η ΧΑ. Η ΧΑ είναι τελείως απομονωμένη ενώ το ΚΚΕ λιγότερο. Οι άκρες δεν επικοινωνούν μεταξύ τους. Οι ψηφοφόροι των δύο αυτών κομμάτων είναι οι πλέον εξαθλιωμένοι. Μερικοί εξαθλιωμένοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ αλλά σύντομα η ελπίδα για αυτούς θα μετατραπεί σε οργή. Επίσης υπάρχουν μικρά κόμματα που δεν επικοινωνούν με κανένα. Έτσι υπάρχει έντονη επικοινωνία μεταξύ και εσωτερικά των δύο μπλoκ και ένα τρίτο μπλοκ όλων των πεταμένων του πολιτικού συστήματος.   

M.T.