Οπαδοί της ΝΔ σήμερα...


Συνέχεια του προηγούμενου άρθρου.

Η ΝΔ σήμερα είναι κόμμα πλουσίων, γερόντων και βλαμμένων. Από όλες τις κατηγορίες που αναφέρω στο προηγούμενο άρθρο μόνο αυτοί τους έχουν μείνει να τους υποστηρίζουν πραγματικά. Τώρα είναι και κάποιοι που ενδεχομένως να τους ψηφίσουν λόγω έλλειψης καλύτερης επιλογής στη παρούσα φάση. Θα ψήφιζαν όμως χωρίς δεύτερη σκέψη κάτι άλλο εάν παρουσιαζόταν.
Να το εξηγήσω. Οι πλούσιοι πολύ καλά κάνουν και υποστηρίζουν ακόμη τη ΝΔ γιατί αυτό υπαγορεύουν τα συμφέροντα τους. Η λαϊκή δεξιά έχει πάει κυρίως στη ΧΑ αλλά και σε άλλα κόμματα. Απο τη μεσαία τάξη, αυτοί που ψήφιζαν ΝΔ με την ελπίδα ότι θα γίνουν σύντομα πλούσιοι έχουν χάσει κάθε ελπίδα πλέον. Το μόνο που ελπίζουν είναι να κατορθώσουν να επιβιώσουν. Οι βλαμμένοι κομπλεξικοί θα εξακολουθούν να ψηφίζουν ΝΔ νομίζοντας ότι με αυτό το τρόπο ανήκουν στη τάξη των πλουσίων.
            Οι Αγγλοσάξονες λένε: “You can not teach an old dog new tricks” δηλαδή δεν μπορείς να μάθεις ένα γέρικο σκυλί νέα κόλπα. Οι γέροντες που ψήφιζαν ΝΔ θα συνεχίσουν να ψηφίζουν γιατί έτσι έχουν μάθει να κάνουν όλη τους τη ζωή. Δεν μπορούν να αλλάξουν συνήθειες ότι και να τους κάνουν. Ακόμη και να τους κόψουν τελείως τη σύνταξη πάλι ΝΔ θα ψηφίσουν. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με τους γέροντες του ΠΑΣΟΚ.
Η ΝΔ έχει χάσει τις ηλικίες κάτω των 60. Προσπαθεί να κερδίσει τους νέους, βάζοντας το Παπαμιμίκο Γραμματέα και τον Κικίλια και τον Σκρέκα Υπουργούς. Δεν λέω, θετικό είναι να υπάρχει και εκπροσώπηση νέων στο υπουργικό Συμβούλιο. Αυτό όμως δεν είναι θέμα ουσίας αλλά δημιουργίας εντυπώσεων. Οι νέοι και οι λιγότερο νέοι αυτό που χρειάζονται είναι ελπίδα και προοπτική. Αυτά δεν μπορεί να τους τα δώσει η ΝΔ. Έτσι τους πλασάρει έναν Παπαμιμίκο μήπως μερικοί χαζοί τσιμπήσουν. 

Κ.Θ.

Άνεργος