Ψήφος Στρατηγικής


Σύντροφοι κεντροδεξιοί,

Το ξέρω ότι σας έχουν μπερδέψει πολύ με το τι θα ψηφίσετε. Έχω ακούσει τα πάντα:
- Δεν αντέχω άλλο αλλά θα ψηφίσω ΝΔ για να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ
- Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ για να αλλάξουν τα πράγματα
- θα ψηφίσω μικρό κεντροδεξιό κόμμα εκτός Βουλής κλπ
Αν καθήσετε λίγο να το καλοσκεφτείτε τα πράγματα δεν είναι και τόσο πολύπλοκα. Εκτός και εάν είστε κρυφοκομμουνιστές δεν θέλετε να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως δεν πρέπει να ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ.
Εάν δεν είσαστε μαζοχιστές η παλαβοί δεν θέλετε να συνεχιστεί αυτή η πολιτική. Οι πυλώνες της πολιτικής είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Επομένως δεν πρέπει να ψηφίσετε ΝΔ. Ο αντίλογος είναι ότι εάν δεν ψηφίσετε ΝΔ θα βγεί πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό δεν πρέπει να μας φοβίζει. Δύσκολα θα κάνει κυβέρνηση. Ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μας φοβίζει. Αντέξαμε εικοσιπέντε χρόνια ΠΑΣΟΚ και δεν θα αντέξουμε λίγους μήνες ΣΥΡΙΖΑ;  Αυτό που πρέπει να αποφύγουμε σε κάθε περίπτωση είναι μια δυνατή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως δεν πρέπει να ψηφίσουμε κόμματα που είναι επίφοβο να συνεργαστούν με το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δεδομένο ότι ψήφος στους ΑΝΕΛ απλώς δυναμώνει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης τα κόμματα της κεντροαριστεράς είναι πιθανοί συνεργάτες του ΣΥΡΙΖΑ.
Θα διαφωνήσω με το φίλο που πρότεινε σε προηγούμενο άρθρο ψήφο σε μικρά κόμματα εκτός Βουλής. Δυστυχώς είναι χαμένη ψήφος. Επομένως εάν ένα κόμμα παίρνει στις δημοσκοπήσεις κάτω από 2,5% δεν θα πρέπει να το ψηφίσετε.
Δεν έμεινε και τίποτα; Όχι ακριβώς. Πρώτον, ίσως δημιουργηθεί κάποιο κόμμα μέχρι τις εκλογές. Εάν δεν συμβεί αυτό, υπάρχει και η ΧΑ. Πολλοί που θεωρείτε τους εαυτούς σας δημοκράτες θα πάθατε σόκ με το που το διαβάσατε. Είνα δυνατόν να μας προτείνει να ψηφίσουμε τους φασίστες θα αναρωτιέστε. Μάλλον κανένας φασίστας θα είναι και αυτός θα σκέφτεστε.
Σας δηλώνω ότι δεν είμαι φασίστας αλλά δημοκράτης και αντιρατσιστής.
Οι απόψεις διίστανται για το εάν η ΧΑ είναι φασίστες η απλώς εθνικιστές. Ας υποθέσουμε ότι είναι φασίστες. Δεν σας προτείνω να κάνετε τη ΧΑ κυβέρνηση. Για να βγεί πρώτο κόμμα χρειάζεται να φθάσει το 30%. Για να φθάσει το 30% πρέπει να περάσει το 10%, μετά το 15%, μετά το 20% και μετά το 25%. Είναι πολύ μακρύς ο δρόμος από το 7% μέχρι το 27%.  Ακόμη και εάν βγεί πρώτο κόμμα δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει γιατί δεν θα θέλει κανένα κόμμα να συνεργαστεί μαζί της. Θα πρέπει να πιάσει ποσοστά γύρω στο 35% για να έχει αυτοδυναμία. Μην τους αφήνετε να σας φοβίζουν ότι θα κυβερνήσει η ΧΑ. Είναι σχεδόν αδύνατο. Είναι όμως πολύ εξυπηρετικό να πιάσει ποσοστά 15-20%.
Η ΧΑ αποκλείεται να στηρίξει κυβέρνηση αυτής της ΝΔ η του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια σε αυτή τη χώρα όλα μπορεί να τα δούμε. Αυτή η ΝΔ τους έβαλε φυλακή. Είναι φανατικοί αντικομμουνιστές και δεν θα συνεργαστούν με το ΣΥΡΙΖΑ.  Θα είναι όμως μια πολύ δυνατή αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ και θα τους δημιουργήσει αρκετά προβλήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει μέσα σε λίγους μήνες από τα άλυτα προβλήματα της χώρας και την αδυναμία εκπλήρωσης των υποσχέσεων τους. Η ΧΑ θα δώσει απλώς το τελικό σπρώξιμο.
Στηρίξαμε για πολλά χρόνια ένα κακό κόμμα που εκπροσωπούσε ένα σωστό ιδεολογικό χώρο. Το κόμμα της ΝΔ πρέπει να φθάσει στο τέλος του.  Πρώτον γιατί εάν δεν έρθει το τέλος του θα έρθει το δικό μας τέλος. Και δεύτερον για να δημιουργηθεί χώρος στην κεντροδεξιά να αναπτυχθούν καλύτερες και υγιέστερες πολιτικές δυνάμεις. 

Χ.Μ.

Δημοκράτης αντιρατσιστής πατριώτης