Άμα θυμώσουν οι φλώροι…


Θα γίνει χαμός! Μπορεί να πούνε και ρε! Και τότε δεν θα έχεις που να κρυφτείς Αλέξη Τσίπρα! Θα πρέπει να έχεις χάσει τον ύπνο σου σκεφτόμενος ότι θα έχεις να αντιμετωπίσεις ένα σμήνος φλώρων στην αντιπολίτευση, όταν θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση!
Ο Τσίπρας πραγματικά θα πρέπει να έχει χάσει τον ύπνο του, για τα προβλήματα και όχι για τους φλώρους της ΝΔ που θα έχει να αντιμετωπίσει. Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να τον φοβίζουν οι φλώροι αλλά ο λαός όταν δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του.
Άλλο ένα αρνητικό της ΝΔ, ανάμεσα στα πολλά, είναι ο φλωρισμός. Τα ηγετικά στελέχη είναι βουτυρόπαιδα πλουσίων οικογενειών δηλαδή φλώροι εκ γενετής. Είναι και μερικοί που το παίζουν πιο σκληροί, όπως ο Βορίδης. Μου θυμίζει τη διαφήμιση κινητής τηλεφωνίας με αυτόν που πάει στους κομάντος και όταν τον ζορίσουν φωνάζει τη μαμά του. Ακόμη και κάποιοι που είναι μεσαίας η χαμηλής καταγωγής, όπως ο Σπηλιωτόπουλος και ο Αβραμόπουλος, φλωροποιήθηκαν μέσα στη ΝΔ. Κατάλαβαν ότι μόνο έτσι θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτοί από την ηγετική ομάδα και να εξελιχθούν.
Δεν είναι όλοι φλώροι. Τους μη φλώρους τους κρατάνε χαμηλά. Είμαι σίγουρος ότι οι του Κολλεγίου βλέπουν τον Τζαβάρα σαν υποδεέστερο γιατί δεν πήγε στο Κολλέγιο, είναι από το Πύργο της Ηλείας και μιλάει με το λού. Παρόλο που είναι πολύ πιο ικανός από αυτούς. Μια περίπτωση ανέφερα τυχαία  επειδή τον έβλεπα χτες στην τηλεόραση.
Άλλο ευγένεια και διπλωματικότητα και άλλο φλωρισμός. Ο φλωρισμός έχει μια ατολμία και αδυναμία χαρακτήρα. Πως μπορούν οι φλώροι να διαπραγματευτούν με τους δανειστές; Τι αντιπολίτευση θα κάνουν στους κατσαπλιάδες του ΣΥΡΙΖΑ; Καμμία, όπως έγινε και με το ΠΑΣΟΚ. Θα περιμένουν να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ σαν ώριμο φρούτο μετά από 20 χρόνια.


Χ.Λ.
Κυνηγός φλώρων