Αυτοί δεν φταίνε;


Η ΝΔ δεν έχει μεγάλη ευθύνη για τη καταστροφή της χώρας; Ο Τσίπρας έχει πολύ δίκιο όταν λέει πως αυτοί που μας κατέστρεψαν θέλουν τώρα να μας σώσουν. Βέβαια παραλείπει να μας πει ότι αυτοί που μας κατέστρεψαν περισσότερο  δηλαδή το κρατικίστικο ΠΑΣΟΚ είναι πια μέσα στο κόμμα του.
            Η μεγάλη ζημιά έγινε επί Ανδρέα Παπανδρέου. Τότε εκτοξεύθηκε το δημόσιο χρέος.  Σύμφωνοι, το ΠΑΣΟΚ έφθασε τη χώρα στο γκρεμό. Όμως η ΝΔ έκανε το τελευταίο βήμα μετά το 2004 και την έφθασε στο χείλος του γκρεμού. Μετά ο Γιώργος Παπανδρέου την έριξε στο γκρεμό.
            Δεν ντρέπονται λίγο; Αναφέρομαι περισσότερο στους Νεοδημοκράτες. Οι Πασόκοι και λόγω των χαμηλών ποσοστών έχουν βάλει την ουρά μέσα στα σκέλια. Οι Νεοδημοκράτες όμως έχουν πολύ αέρα λόγω των καλύτερων ποσοστών και της πρωτιάς στις εκλογές. Οι καταστροφείς το παίζουν εθνοσωτήρες; (Το ίδιο ισχύει και για τους Πασόκους του ΣΥΡΙΖΑ). Κανονικά έπρεπε όλα τα προβεβλημένα πρόσωπα της κυβέρνησης Καραμανλή να εξαφανιστούν.
            Έχασε όμως κανένας το φιλότιμο για να το βρουν αυτοί; Αντίθετα βγαίνουν με πολύ αέρα στα ΜΜΕ και θέλουν να μας σώσουν. Γνωρίζουν βέβαια ότι απευθύνονται και σε ανθρώπους πολύ χαζούς που είναι μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της ΝΔ. Ο ίδιος ο Καραμανλής είναι μαζεμένος και αποφεύγει να κάνει δηλώσεις. Ισως να έχει συναίσθηση και της δικής του μεγάλης ευθύνης. 
            Ο Σαμαράς είχε το μεγάλο πλεονέκτημα ότι ήταν εκτός πολιτικής σκηνής για πολλά χρόνια. Έτσι δεν μπορεί κανείς να του αποδώσει ευθύνες. Εάν καθάριζε όλους τους μεγαλοβουλευτές της κυβέρνησης Καραμανλή πιστεύω ότι θα είχε θετική ανταπόκριση από το κόσμο. Όμως αντιλαμβάνομαι ότι αυτά στη πράξη δεν είναι εφικτά. Για να κερδίσει την αρχηγία στηρίχτηκε σε αρκετούς Καραμανλικούς και έχει χρεωστούμενα.  
            Επομένως τι γίνεται τώρα; Η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη από νέες πολιτικές δυνάμεις που θα συγκροτηθούν από νέα πρόσωπα. Εάν περιμένουμε από αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα να την σώσουν, είμαστε χαμένοι από χέρι.

Μ.Σ.
Πρώην Νεοδημοκράτης