Γιατί να μας ψηφίσετε


Ερώτηση
Όταν συμμετέχετε στις εκλογές, γιατί να ψηφίσουμε εσάς και όχι οποιοδήποτε άλλο κόμμα;

Απάντηση
Εάν οι ψηφοφόροι επιλέξουν με μια λογική διαδικασία, σύντομα θα είμαστε στη διακυβέρνηση της χώρας. Κατά τη άποψη μας, η σωστή απόφαση έχει τρία στάδια επιλογής. Στο πρώτο στάδιο αποκλείονται τα κόμματα πο λεηλάτησαν και κατέστρεψαν τη χώρα με συνέπεια να εξαθλιώσουν τους πολίτες. Δεν πρέπει να ψηφίσουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ 1 δηλαδή Δημοκρατική Συμπαράταξη και και ΠΑΣΟΚ 2 δηλαδή Ποτάμι.Η λογική «να ψηφίσω ΝΔ για να μην βγεί το ΠΑΣΟΚ η ο ΣΥΡΙΖΑ» η η αντίστροφη είναι αυτή που μας έφερε εδώ στη μεγάλη Εθνική Οικονομική Καταστροφή και στη Εθνική υποδούλωση.
Δεν πρέπει να ψηφίζουμε μεταξύ δύο πολύ κακών εναλλακτικών τη λιγότερη κακή αλλά την εναλλακτική που μας εκφράζει καλύτερα. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ γινόντουσαν συνεχώς χειρότερα κόμματα γιατί ήξεραν ότι τελικά οι κέντροαριστεροί θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και οι κεντροδεξιοί ΝΔ. Οι ψηφοφόροι ενδιάμεσα έγερναν τη πλάστιγγα μία υπερ του ενός και μία υπερ του άλλου. Είχαν σίγουρο ότι αργά η γρήγορα θα έρθει η σειρά τους και δεν είχαν κανένα λόγο να προσπαθήσουν να γίνουν καλύτερα κόμματα.
Έχουμε ειδικά ασχοληθεί με τη ΝΔ, γιατί τη ΝΔ κυρίως προσπαθούμε να αντικαταστήσουμε. Έχουμε αναφέρει πολλούς άλλους λόγους: οικογενειοκρατία, ευνοιοκρατία, αναξιοκρατία, κάκιστη οργάνωση, διαρκή αποτυχία, παρακμή, αντιδημοκρατική και αντιλαϊκή στάση κλπ. Με τη ΝΔ στη πρώτη θέση της κεντροδεξιάς, οι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι θα είναι διαρκώς ηττημένοι όπως συνέβαινε στο μεγαλύτερο μέρος της μεταπολίτευσης και όπως συμβαίνει και σήμερα. 
Ψήφος στα τρια καθεστωτικά κόμματα ισούται με αυτοκτονία. Η σημερινή ΝΔ είναι ακριβώς ίδια με τη παλιά. Είναι τα παιδιά τους, τα ανήψια τους, οι γαμπροί τους, τα ξαδέλφια τους. Η δεύτερη σειρά πέρασε μπροστά και η πρώτη βρέθηκε στη πίσω θέση. Κατά τα άλλα, είναι ακριβώς το ίδιο κόμμα που απέτυχε ξανά και ξανά και ξανά.

Απευθυνόμαστε κατά πρώτο λόγο στου ψηφοφόρους του κέντρου και της δεξιάς και κατά δεύτερο σε όλους τους ψηφοφόρους. Οι άλλες εναλλακτικές στο χώρο της κέντροδεξιάς είναι:
Κοινοβουλευτικά Κόμματα
Χρυσή Αυγή, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων, Δράση (ως τμήμα του Ποτομιού)
Εκτός Βουλής
Εθνική Ενότητα, Δημιουργία Ξανά, Τελεία, Κοινωνία Αξιών και Νέα Αρχή
Δεν είμαστε ακόμα κόμμα αλλά θα γίνουμε.  Στο  δεύτερο στάδιο οι ψηφοφόροι πρέπει να αποκλείσουν άλλα τρία κόμματα, ΑΝΕΛ, Δράση και Εθνική Ενότητα. 
Οι ΑΝΕΛ είναι ουσιαστικά κατά ένα συντριπτικό ποσοστό πολιτικοί της Νέας Δημοκρατίας. Τους δοκιμάσατε και είδατε ότι δεν έχουν διαφορά. Η Δράση συνεργάζεται με το Ποτάμι. Είναι όλοι οι άνθρωποι των Μητσοτάκηδων. Ο Μάνος ήταν υπουργός Οικονομικών του πατέρα Μητσοτάκη, ο Σκυλακάκης στο πλευρό των Μητσοτάκηδων από το ’90 και η Λυμπεράκη είναι ξαδέλφη τους. Ιδεολογικά Μητσοτάκηδες, Μάνος, Σκυλακάκης, Λυμπεράκη είναι ακριβώς το ίδιο, νεοφιλελελύθεροι. Αντί να ψηφίσετε Δράση ψηφίστε καλύτερα Μητσοτάκη. Η Εθνική Ενότητα είναι ο ΛΑΟΣ με το Μπαλτάκο. Και οι δύο πέρασαν πολλά χρόνια μέσα στη ΝΔ. Ο Καρατζαφέρης έφυγε πρώτα και ο Μπαλτάκος τον ακολούθησε πολλά χρόνια αργότερα. ΑΝΕΛ, Δράση και Εθνική Ενότητα δεν πρέπει να ψηφίσετε γιατί είναι όλοι τους πολιτικάντζες.

Μένουν τα εξής κόμματα: 1) Χρυσή Αυγή 2) Ένωση Κεντρώων 3) Δημιουργία Ξανά 4) Τελεία 5) Κοινωνία Αξιών 6) Νέα Αρχή. Ψήφος σε οποιοδήποτε από αυτά τα κόμματα είναι μια λογική ενέργεια. Υπάρχει ο αντίλογος ότι είναι μικρά κόμματα. Εάν δεν τα υποστηρίξετε πως θα γίνουν μεγάλα για να αντικαταστήσουν το παρακμιακό, οπισθοδρομικό, αντιλαϊκό, αντιδημοκρατικό, αναχρονιστικό αποτυχημένο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ως το ηγετικό κόμμα της κεντροδεξιάς; Δώστε τους μια ευκαιρία και εάν αποτύχουν μαυρίστε τα. Ότι και νάναι, χειρότερα από τη ΝΔ δεν γίνεται. Έχουμε την εντύπωση ότι κάποια θα καταλήξουν στην αγκαλιά του Μητσοτάκη, σίγουρα όχι η Χρυσή Αυγή. Ανάμεσα σε αυτά τα κόμματα θα πρέπει να ψηφίσετε με βάση 3 κριτήρια:
  • Τοποθέτηση
  • Θέσεις και προτάσεις
  • Πρόσωπα

Από όλα αυτά τα κόμματα είμαστε το μόνο που τοποθετούμαστε περίπου στο χώρο της παλαιάς Νέας Δημοκρατίας του 40% αλλά λίγο περισσότερο στο κέντρο. Λέμε περισσότερο στο κέντρο για πολλούς λόγους όπως πχ εκπροσωπούμε τη μεσαία τάξη αντί για τη τάξη των πλουσίων. Είμαστε μια καλύτερη, πιο εξελιγμένη έκδοση της Νέας Δημοκρατίας. Πιάνουμε πολύ μεγαλύτερο πολιτικό χώρο από τις άλλες εναλλακτικές που απέμειναν μετά τον λογικό αποκλεισμό κάποιων κομμάτων. Οι άλλες εναλλακτικές πιάνουν μόνο μικρές γωνίες του χώρου. Έτσι έχουμε πολύ καλύτερες πιθανότητες να πάρουμε μεγάλα ποσοστά, να γίνουμε κόμμα εξουσίας και να αντικαταστήσουμε τη Νέα Δημοκρατία.   

ΝΕΑ ΑΡΧΗ