Πλησιάζει η ώρα της Δικαιοσύνης και της απονομής ευθυνών

Θα πληρώσουν επιτέλους για τα εγκλήματα
κατά του  ελληνικού λαού 
Μιλάμε με πολλούς πολίτες. Καθένας έχει τα θέματα του και για τον καθένα είναι διαφορετικά. Μπορεί να είναι η σύνταξη, η δουλειά, το σχολείο του παιδιού, οι μετανάστες, οικιστικά προβλήματα, ανεργία κλπ. Αυτό που όμως είναι γενικό θέμα σε όλους είναι:

ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ

Eίναι ένα κοινό σε όλους και βασικό σε όλους αίτημα. Τώρα γιατί αυτό το αίτημα όχι μόνο δεν ικανοποιείται αλλά ούτε καν παρουσιάζεται ως πρωταρχικό λαϊκό αίτημα, είναι μια άλλη ιστορία. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να τα κουκουλώσουν. Το ίδιο κάνουν και οι συνεργοί τους δημοσιογράφοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρκετούς πασοκογενείς και δεν θέλει να τους δυσαρεστήσει. Οι ΑΝΕΛ προέρχονται κυρίως από τη ΝΔ. 
Θα έρθει η ώρα της Δικαιοσύνης, εάν ο λαός το θελήσει και μας εμπιστευτεί. Τα θέματα είναι πολλά. Το ένα αφορά τη λεηλασία της χώρας. Δεν είμαστε αφελείς να πιστεύουμε ότι ο Τσοχατζόπουλος μόνο έκλεψε. Ίσως ήταν αυτός που έκλεψε τα περισσότερα από τους άλλους και αποφάσισαν να τον θυσιάσουν. Επεξεργαζόμαστε διάφορα σχέδια.
Θα δημιουργήσουμε πρόγραμμα αμνηστείας και σημαντικής μείωσης των ποινών για όσους συνεργαστούν. Στο Χριστοφοράκο θα δώσουμε ολική αμνηστεία εάν και αυτός μας τους «δώσει» όλους για τα καλά. Θα δώσουμε ακόμη και σε λεωφόρο η πλατεία το όνομα του Χριστοφοράκου, τιμής ένεκεν, εάν είναι σημαντική η συμβολή του στο να ξεβρωμίσει το πολιτικό τοπίο. Δεν τον θεωρούμε αθώο αλλά θεωρούμε το έγκλημα των πολιτικών πολύ πιο σοβαρό. Ο Χριστοφοράκος δεν ψηφίστηκε από τον Ελληνικό λαό και δεν πρόδωσε την εμπιστοσύνη του.
Θα οδηγηθούν εκατοντάδες η χιλιάδες ενώπιον της Δικαιοσύνης. Τα μικρά ψάρια, εάν συνεργαστούν μπορεί να γλυτώσουν τη φυλάκιση γιατί δεν θα χωράνε οι φυλακές. Μας ενδιαφέρουν περισσότερο τα μεγάλο ψάρια. Ακόμη και μερικά μεγάλα ψάρια μπορεί να «τη γλυτώσουν» εάν δώσουν σημαντικές πληροφορίες. 
Παράλληλα θα δημιουργήσουμε Ομάδα Δίωξης Πολιτικού Εγκλήματος που θα περιλαμβάνει κορυφαία στελέχη από τα Σώματα Ασφαλείας, τις μυστικές υπηρεσίες, το Δικαστικό Σώμα καθώς και οικονομικά κυρίως υπουργεία. Η Ομάδα θα βοηθήσει στην εξιχνίαση πολιτικών εγκλημάτων του παρελθόντος και θα αποτρέψει τα πολιτικά εγκλήματα του μέλλοντος.
Πέρα από τα πολιτικά εγκλήματα που αφορούν τη λεηλασία του εισοδήματος και της περιουσίας του ελληνικού λαού, υπάρχουν και εγκλήματα κακοδιαχείρισης. Σημίτης και Καραμανλής απαξιούν να δώσουν εξηγήσεις. Θα τους αναγκάσουμε να απολογηθούν ενώπιον του ελληνικού λαού. Θα δημιουργήσουμε Ειδική Επιτροπή που θα εξετάσει:
  • Πως φτάσαμε στην χρεοκοπία
  • Τους χειρισμούς πριν την υπογραφή των Μνημονίων
  • Τη διαχείριση κατά την περίοδο των Μνημονίων
Εκτός από τον Καραμανλή και τον Σημίτη, θα καταθέσουν όλοι οι υπουργοί οικονομικών υπουργείων των κυβερνήσεων τους. Επίσης θα καταθέσουν πρωθυπουργοί και οικονομικοί υπουργοί από το 2010 έως σήμερα, συμπεριλαμβανομένου και του σημερινού πρωθυπουργού. Εάν διαπιστωθεί εγκληματική συμπεριφορά εξ αμελείας η εκ προθέσεως, θα ασκηθεί και ποινική δίωξη. Σίγουρα θα αποδοθούν πολιτικές ευθύνες και θα μάθουμε επιτέλους ποιοι ευθύνονται για την Μεγάλη Εθνική Καταστροφή. Στη μορφή της Ειδικής Επιτροπής δεν έχουμε καταλήξει. Πρέπει υποχρεωτικά να συμπεριλαμβάνει και τεχνοκράτες, οικονομολόγους, νομικούς κλπ.
Ένα άλλο σοβαρό θέμα είναι η προπαγάνδα και η χειραγώγηση. Σαφέστατα μπορεί καθένας να λέει ελεύθερα τη γνώμη του. Είναι όμως εμφανέστατες οι περιπτώσεις που δεν είναι απλά η έκφραση της άποψης αλλά συστηματική προπαγάνδα. Ακόμη και αυτό είναι ανεκτό όταν αφορά ιδεολογική η κομματική κατήχηση. Όταν όμως η συστηματική προπαγάνδα είναι ανθελληνική και έχει σκοπό να χειραγωγήσει τους πολίτες και να τους κάνει «πλύση εγκεφάλου» ενάντια στα συμφέροντα της χώρας, τότε γίνεται προδοσία. Αφού και ο απλός πολίτης είναι σε θέση να καταλάβει τις διαφορές μεταξύ έκφρασης της άποψης, συστηματικής προπαγάνδας και προδοσίας, τότε μπορούν να το κάνουν τα αρμόδια Δικαστήρια και οι αρμόδιες Επιτροπές.

Ένα θέμα επίσης είναι η υπόθαλψη εγκληματιών και η παρακώλυση του έργου της Δικαιοσύνης. Έχουμε αναφέρει πως η Οργάνωση Επαγρύπνησης V και ο Αντικαθεστωτικός αγώνας έχουν πολλές και σημαντικές πληροφορίες για το πολιτικό σύστημα. Σαφέστατα δεν αποκρύπτουν αποδεικτικά στοιχεία από την Δικαιοσύνη. Ούτε οι δύο αυτές οργανώσεις αλλά ούτε και οι μυστικές υπηρεσίες έχουν την καλύτερη πληροφόρηση. Τη καλύτερη πληροφόρηση και με αποδεικτικά στοιχεία την έχουν μέσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Πολλές φορές όχι μόνο δεν βοηθούν τη Δικαιοσύνη στο έργο της αλλά την εμποδίζουν. Αρκετοί μέσα στα δύο καθεστωτικά κόμματα θα καταδικαστούν για υπόθαλψη εκγληματιών και παρακώλυση του έργου της Δικαιοσύνης. 
Υπάρχει μια δύσκολη και πολύπλοκη νομική διάσταση όλων αυτών των θεμάτων που την εξετάζουν οι νομικοί μας σύμβουλοι. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια μικρή νομική ομάδα από νέους λαμπρούς επιστήμονες της νομικής που εργάζονται σε εθελοντική βάση. Αισιοδοξούμε ότι όπως θα αναπτύσσεται η κίνηση, θα μεγαλώνει και η νομική ομάδα. Για όσα αναφέρουμε, υπάρχει μια πρώτη γνωμοδότηση από τη νομική ομάδα ότι είναι εφικτά. Χρειάζεται όμως περαιτέρω και σε βάθος εξέταση. 
Όποιος είναι «καθαρός» δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Ίσα ίσα θα ευνοηθεί γιατί τώρα η ευθύνη πέφτει σε όλους όσους κυβέρνησαν. Ας τρέμουν όσοι έχουν «λερωμένη τη φωλιά τους». Οι φυλακές σίγουρα δεν θα χωράνε. Επειδή έχουμε ανθρωπιστικές αξίες, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορεί πρώην πρωθυπουργός και πρώην μεγαλο-υπουργός να είναι μαζί με εγκληματίες του κοινού ποινικού κώδικα. Κανονικά τους αξίζει και χειρότερη τιμωρία. Όμως θα φτιάξουμε εξ αρχής η θα διαμορφώσουμε ήδη υπάρχουσες φυλακές για πολιτικούς και συνεργάτες τους. Επειδή έχουμε ανθρωπιστικές αξίες, οι συνθήκες θα είναι πολύ καλύτερες από τις άλλες φυλακές αλλά δεν θα παύουν να είναι φυλακές.
Αυτά όλα θα γίνουν μόνο εάν ο λαός μας δώσει τη δύναμη και μας επιτρέψει να τα κάνουμε.