Τοπίο στην ομίχλη η ΝΔ

Είναι αλήθεια ότι η ηγετική ομάδα της ΝΔ δεν είχε στη πλειοψηφία της σημαντικό ρόλο μέχρι το 2009. Υπάρχουν βέβαια οι εξαιρέσεις όπως η Μπακογιάννη και ο Χατζηδάκης που είχαν σημαντικότατο ρόλο στις κυβερνήσεις Καραμανλή. Εάν λοιπόν θέλουν να απαλλαγούν απο τις ευθύνες της προ Μνημονίων εποχής, θα πρέπει να φτιάξουν ένα νέο κόμμα για να μπορέσουν να αποποιηθούν έστω ένα μέρος της ευθύνης. Βέβαια, ο πατέρας του Μητσοτάκη πήρε με το δικό του κόμμα 1% και η αδελφή του λίγο παραπάνω από 2%.
Ο Μητσοτάκης προσπάθησε να παρουσιαστεί στις εσωκομματικές εκλογές ως σκέτος Κυριάκος και το κατάφερε. Όμως χρωστάει όλα όσα είναι στο όνομα Μητσοτάκη. Εάν δεν ήταν Μητσοτάκης, όχι μόνο αρχηγός της ΝΔ δεν θα γινόταν αλλά ούτε καν βουλευτής. Δεν μπορεί να είναι Μητσοτάκης αλά καρτ και ούτε ΝΔ αλά καρτ, Μητσοτάκης και ΝΔ μόνο στα θετικά αλλά όχι στα αρνητικά.
Ερχόμαστε τώρα στη προ 2009 εποχή και στη διακυβέρνηση Καραμανλή. Έχει γίνει προσπάθεια μέρος η ευθύνης να ριχτεί σε άλλους όπως στο Σημίτη και τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ. Μπορεί να είναι σωστό η λάθος δηλαδή μπορεί άλλοι να έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη η όχι.  Εάν πραγματικά ο Καραμανλής και οι περί αυτόν θεωρούν ότι έτσι είναι, θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις με σοβαρή τεκμηρίωση και όχι να περιοριστούν σε κάποιες δηλώσεις. Η σιωπή του Καραμανλή είναι ένοχη. Όπως έχει αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας. Εάν θέλει να το αλλάξει, θα πρέπει να απευθυνθεί με σοβαρή επιχειρηματολογία και τεκμηρίωση στον ελληνικό λαό.
Αυτά είνα μόνο δύο παραδείγματα από τα πολλά που υπάρχουν. Γενικά, είναι πάγια τακτική της ΝΔ η δημιουργία ομιχλώδους τοπίου. Μπορούν και κινούνται καλύτερα σε θολά νερά και συνθήκες χαμηλής ορατότητας. Έτσι καταφέρνουν και δημιουργούν σύγχυση στους ψηφοφόρους για να τους χειραγωγούν καλύτερα. Δεν τα ξέραμε όλα αυτά; Τα ξέραμε όπως ξέραμε την ευνοιοκρατία, την οικογενειοκρατία, την αναξιοκρατία, την διαφθορά, την κάκιστη οργάνωση και πολλά άλλα. Δεν κάναμε απολύτως τίποτα.
Όχι μόνο αυτό αλλά υποστηρίζαμε ενεργά τη ΝΔ. Οι φίλοι της Νέας Αρχής προέρχονται περισσότερο από τη παλιά ΝΔ του δικομματισμού και λιγότερο από το παλιό κεντρώο ΠΑΣΟΚ (βλ. προέλευση υποστηρικτών). Αυτό άλλαξε με τη κρίση. Τότε διαπιστώσαμε το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσαν στη χώρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε το καθεστώς και να αντικαταστήσουμε τη ΝΔ και το παλιό κεντρώο ΠΑΣΟΚ με ένα νέο κέντρο + δεξιό σχήμα, στο οποίο ευελπιστούμε να συμμετέχουμε.
Ας επανέλθουμε στο θέμα. Μπορούσαν και δημιουργούσαν συνθήκες ομιχλώδους τοπίου γιατί τους το επιτρέπαμε. Ήμαστε με το μέρος τους και ανεχόμαστε πολλά πράγματα. Τώρα όμως είμαστε απέναντι τους και δεν θα ανεχτούμε τίποτα. Ας καταλάβουν ότι δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε να διεξαχθεί η πολιτική αντιπαράθεση σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας. Θα ρίξουμε άπλετο Φως στο θολό πολιτικό τοπίο. Οι δυνάμεις του Φωτός της Νέας Αρχής θα θριαμβεύσουν των δυνάμεων του Σκότους της Νέας Δημοκρατίας.