Δεν θέλει και πολύ μυαλό

Πέντε πράγματα που δεν θέλει πολύ μυαλό
εύκολο να τα σκεφτεί κανείς, δύσκολο να τα κάνει
Έχουμε σκιαγραφήσει τι πρέπει να γίνει. Πρώτα πρέπει να πάρουν πόδι αυτοί που απέτυχαν. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ απέτυχαν παταγωδώς. Εάν δεν είναι αποτυχία η χρεοκοπία και η οικονομική καταστροφή της χώρας, τότε τι είναι; Το αριστερό τμήμα του παλιού ΠΑΣΟΚ έχει ήδη αντικατασταθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, καλό είναι να γίνει και επίσημα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Αυτό όμως δεν είναι δικό μας θέμα. Έχει απομείνει η Νέα Δημοκρατία και το παλιό κεντρώο ΠΑΣΟΚ. Είναι δικό μας θέμα να τους αντικαταστήσουμε με ένα νέο κέντρο + δεξιό σχήμα.
Οι απατεώνες θα πάνε στη φυλακή, οι άχρηστοι στο σπίτι τους και ικανοί και έντιμοι θα αξιοποιηθούν. Αυτό δεν αφορά μόνο τους πολιτικούς αλλά και το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα όπου το καθεστώς είχε απλώσει τον ιστό του. Τέλος θα πάρουμε πίσω τα κλεμμένα. Πέντε απλά πράγματα που καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε. Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για το τι πρέπει να γίνει. Δεν είμαστε τίποτα διάνοιες. Λέμε αυτό που λέει και ο μέσος πολίτης.
Τώρα γιατί δεν γίνεται αυτό που καταλαβαίνει ο μέσος άνθρωπος είναι άλλη ιστορία. Ξέρετε τίποτα αποτυχημένους και άχρηστους να άφησαν από μόνοι τους τις καρέκλες; Ξέρετε κανένα ένοχο να μπήκε από μόνος του στη φυλακή; Ξέρετε τίποτα κλέφτες να επέστρεψαν από μόνοι τους πίσω τα κλεμμένα; Κάποιοι άλλοι πρέπει να τους διώξουν, να τους αντικαταστήσουν, να τους βάλουν φυλακή και να πάρουν πίσω τα κλεμμένα.   
Το να τους αντικαταστήσουν κάποιοι άλλοι είναι μια δύσκολη ιστορία. Ενώ το τι πρέπει να γίνει δεν χρειάζεται πολύ μυαλό, το πως θα γίνει είναι αρκετά δύσκολο πρόβλημα. Πολλά νέα κόμματα δοκίμασαν και δεν τα κατάφεραν. Δεν είναι εύκολο όταν το Καθεστώς έχει τα ΜΜΕ, τις εταιρείες δημοσκοπήσεων και τους μεγαλοπαράγοντες να το στηρίζουν. Στη ουσία όλοι αυτοί είναι τμήματα του Καθεστώτος.
Η χώρα είναι βαριά άρρωστη, έχει καρκίνο. Για να μπορέσει να επιβιώσει και να αναρρώσει πρέπει να αφαιρεθεί ο καρκινικός όγκος. Ο όγκος είναι το Καθεστώς. Αυτό επιχειρούμε εμείς. Θέλουμε να αφαιρέσουμε τον όγκο δηλαδή να ανατρέψουμε το Καθεστώς για να μπορέσει να συνεχίσει η χώρα.
Το ξέρουμε ότι θα έχουμε πόλεμο από τα ΜΜΕ διότι είναι καθεστωτικά. Θα μας πολεμήσουν και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων. Επίσης είναι απαραίτητη κάποια έστω και μικρή χρηματοδότηση. Χρειάζεται ένα σχέδιο και μια σωστή πολιτική συνταγή. Τα εξηγούμε σε επόμενα άρθρα.