Άσχετος η απατεώνας, σίγουρα επικίνδυνος δεινόσαυρος

Τα προβλήματα δεν λύνονται με παλαιολιθικές
επιπόλαιες προσεγγίσεις του κάθε Μητσοτάκη
Ο Μητσοτάκης θεωρεί ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι τα Εξάρχεια. Εάν τελειώσει τα Εξάρχεια σε ένα μήνα όπως ισχυρίζεται, τότε θα λυθούν όλα τα προβλήματα. Θα ανέβουν οι συντάξεις και οι μισθοί, θα μειωθεί η ανεργία και θα έρθουν ξένες επενδύσεις.  Δεν τον απασχολεί να πάρει πίσω τα κλεμμένα και να πιάσει τη φοροδιαφυγή. Δεν τον απασχολεί η λίστα Λαγκάρντ. Δεν τον απασχολεί να τιμωρηθούν οι ένοχοι της λεηλασίας και της κακοδιαχείρισης. Δεν τον απασχολεί να μειωθούν οι τεράστιες διαφορές εισοδήματος και πλούτου.
Είναι τόσο άσχετος η τόσο απατεώνας, από πολιτική άποψη; Το εάν είναι και από ποινική θα το εξετάσουμε όταν ο λαός μας δώσει τη δύναμη. Η δεν καταλαβαίνει ποια είναι τα προβλήματα η προσπαθεί να εξαπατήσει τους πολίτες. Αντιλαμβάνεται την αγανάκτηση του λαού με το Καθεστώς. Αντιλαμβάνεται ότι το βασικό πρόβλημα της χώρας είναι το Καθεστώς. Έτσι προσπαθεί να στρέψει την προσοχή μακριά από το βασικό πρόβλημα και σε ένα πρόβλημα που είναι μικρό, σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα που είναι το Καθεστώς.
Με τα Εξάρχεια εννοεί τον ιδεολογικό χώρα της ελευθεριακής αριστεράς που έχει έντονη παρουσία στη περιοχή. Στη περιοχή των Εξαρχείων έχει όλων των ειδών τους ανθρώπους, από ιδεολογική άποψη. Τα Εξάρχεια σαν ιδεολογικός χώρος δεν είναι μόνο στα Εξάρχεια αλλά και δίπλα στο Μητσοτάκη, στη Κηφισιά και την Εκάλη. 
Θα ξεκινήσει αμέσως πόλεμο με τον ιδεολογικό χώρο. Η Νέα Δημοκρατία και το Καθεστώς είναι αιτίες τεράστιας πολιτικής αστάθειας για πολλούς λόγους. Θα τελειώσει τα Εξάρχεια μέσα σε ένα μήνα η θα τον τελειώσουν τα Εξάρχεια μαζί με το 80% των Ελλήνων που είναι εναντίον του Καθεστώτος, μέσα σε ένα εξάμηνο;
Και εμείς υποστηρίζουμε ότι είναι πρόβλημα κάποιοι να καταστρέφουν και να βανδαλίζουν. Ο Μητσοτάκης ως παλαιολιθικός και επιπόλαιος Νεοδημοκράτης, το αντιμετωπίζει επιφανειακά και δεν αναζητάει τις αιτίες. Η 17Ν έχει φυλακιστεί εδώ και πολλά χρόνια αλλά ο χώρος παραμένει και αντιδρά. Το πρόβλημα είναι η κρατική εκμετάλλευση και καταπίεση.
Τα Εξάρχεια είναι ένα πρόβλημα αλλά δεν είναι επικίνδυνοι για τη χώρα. Επικίνδυνοι για τη χώρα είναι ο Μητσοτάκης, η Νέα Δημοκρατία και το γαλαζοπράσινο Καθεστώς. Τα Εξάρχεια δεν λεηλάτησαν τη χώρα επί  40 χρόνια και στο τέλος την κατέστρεψαν. Τα Εξάρχεια δεν εκμεταλλευόντουσαν και καταπίεζαν τον ελληνικό λαό επί τέσσερις δεκαετίες. Το Καθεστώς το έκανε.
Το Καθεστώς εκμεταλλεύεται και καταπιέζει τους υπολοίπους. Γιατί τότε δεν αντιδρούν όλοι που είναι θύματα της εκμετάλλευσης και καταπίεσης του Καθεστώτος. Τα Εξάρχεια αντιδρούν με ακραίους τρόπους. Οι υπόλοιποι αντιδρούν με διαφορετικούς τρόπους. Άλλοι διαμαρτύρονται σε συζητήσεις με τις παρέες τους, άλλοι σχολιάζουν στο Ίντερνετ. Άλλοι διαδηλώνουν στο Σύνταγμα. Αρκετοί από τους Αγανακτισμένους διαδήλωναν την αγανάκτηση τους, όχι μόνο στα Μνημόνια αλλά και στο Καθεστώς που έφερε τη χώρα σε αυτή τη κατάσταση. Εμείς στη Νέα Αρχή αντιδρούμε με πολιτικούς τρόπους και προσπαθούμε να ανατρέψουμε το εκμεταλλευτικό και καταπιεστικό Καθεστώς. Θέλουμε να αντικαταστήσουμε τη Νέα Δημοκρατία και το κεντρώο τμήμα του παλιού ΠΑΣΟΚ με ένα νέο κέντρο + δεξιό σχήμα.
Με τα Εξάρχεια έχουμε ιδεολογική απόσταση. Βρισκόμαστε στην κέντρο + δεξιά και βρίσκονται στην άκρα αριστερά. Εμείς είμαστε κέντρο + δεξιοί και υποστηρίζουμε ένα διαφορετικό πολιτικοοικονομικό μοντέλο από αυτό των Εξαρχείων. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ακροαριστερός για να εναντιώνεται στην καταπίεση και εκμετάλλευση του γαλαζοπράσινου Καθεστώτος. 
Με τη Νέα Δημοκρατία βρισκόμαστε κοντά ιδεολογικά. Έχουμε μεγάλη απόσταση στο τρόπο που προσεγγίζουμε τα προβλήματα. Ο Μητσοτάκης χρησιμοποιεί παλαιολιθικές και επιπόλαιες προσεγγίσεις. Πως θα λύσουμε το πρόβλημα των Εξαρχείων; Το έχουμε εξηγήσει αλλά θα το ξανακάνουμε. Αφού θα ανατρέψουμε το Καθεστώς, θα εξαφανίσουμε την εκμετάλλευση και την καταπίεση. Έτσι δεν θα υπάρχει σοβαρός λόγος αντίδρασης.
Θα αναπτύξουμε τις συνεταιριστικές μορφές παραγωγής και κατανάλωσης. Να διευκρινίσουμε ότι αυτό θα γίνει μέσα στα πλαίσια της ελεύθερης οικονομίας, με συνθήκες ανταγωνισμού και χωρίς να επιβαρύνεται ο φορολογούμενος. Οι πολίτες αριστερής ιδεολογίας θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν σε ένα μοντέλο που ταιριάζει στην ιδεολογία τους.
Τα Εξάρχεια δεν θα ασχολούνται με τις συνηθισμένες τους δραστηριότητες αλλά θα δουλεύουν και πιθανότατα θα είναι πιο πετυχημένοι από τους Καθεστωτικούς. Θα τους βάλουμε να δουλεύουν αντί να τα «σπάνε». Ταυτόχρονα, θα εξαφανίσουμε τους Μητσοτάκηδες, τους Νεοδημοκράτες και τους Καθεστωτικούς από το πολιτικό σκηνικό. Θα τους βάλουμε φυλακή, όσους τουλάχιστον κριθούν ένοχοι και θα είναι πολλοί. Θα τους βάλουμε στο ίδιο κελί με την 17Ν και τους Πυρήνες της Φωτιάς.