Μας τιμωρούν σκληρά μισό αιώνα αργότερα !

Ευρωπαϊκή Ένωση
Όποιος πιστεύει τις αγκαλιές, τα φιλιά και τα ωραία λόγια στις Βρυξέλλες είναι μεγαλύτερος βλάκας και από τους Νεοδημοκράτες. Αυτή είναι η προς τα έξω όμορφη εικόνα. Από πίσω παίζεται ένα πολύ σκληρό και βρώμικο παιγνίδι πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας. Το παιγνίδι αυτό το κερδίζουν οι Γερμανοί όπως κερδίζουν οι ομάδες τους στο ποδόσφαιρο. Διαφωνώ με τον συναγωνιστή που λέει ότι οι Γερμανοί μπορούν να εργαστούν σκληρά (hart arbeiten) αλλά δεν μπορούν να σκεφτούν σωστά (richtig denken). Μπορούν να σκεφτούν πάρα πολύ σωστά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τους λείπει η ευελιξία αλλά έχουν άλλα προτερήματα όπως μεγάλη συστηματικότητα και προσήλωση στους στόχους.

Το θέμα είναι ότι σκέφτονται σωστά για το δικό τους συμφέρον μόνο. Έχουν μια κρυφή ατζέντα που δεν είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που είχαν στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δηλαδή να κυριαρχήσουν πολιτικά στην Ευρώπη. Τώρα οι βλάκες οι Νεοδημοκράτες πιστεύουν ότι από τη στιγμή που δεν βγαίνουν να το δηλώσουν, δεν υφίσταται η κρυφή ατζέντα και είναι απλά θεωρία συνωμοσίας. Θεέ μου, πόσο μα πόσο βλάκες είναι αυτοί οι Νεοδημοκράτες!
Η Ελλάδα έχει εξοντωθεί από πολιτικές της ΕΕ. Και άλλες χώρες έχουν προβλήματα αλλά πουθενά δεν υπάρχει τέτοια εξαθλίωση. Είναι παρόμοια με την εξόντωση των Εβραίων, μόνο που δεν είναι φυσική αλλά οικονομική. Υποτίθεται μας τιμωρούν γιατί δεν είμαστε καλά παιδιά. Η Ελλάδα έχει πραγματικά σε πολύ κακά χάλια από όλες τις απόψεις αλλά δεν φταίνε οι πολίτες.
Φταίει σε μεγάλο βαθμό ο Σημίτης που τοποθετήθηκε από τους Γερμανούς στην διακυβέρνηση της χώρας. Μας έβαλε στο ευρώ που σιγά σιγά και ύπουλα αποδυνάμωνε την οικονομία της Ελλάδας. Έκανε κακοδιαχείριση για οκτώ χρόνια. Η Νέα Δημοκρατία τον κατηγορεί ότι οι δημόσιες δαπάνες εκτοξεύτηκαν γιατί βρέθηκαν προ τετελεσμένων γεγονότων από ενέργειες της κυβέρνησης Σημίτη. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με πολιτικές της ΕΕ που η ήταν λανθασμένες η αδιάφορες, κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία.
Μας τιμωρούν δηλαδή σκληρά για κάτι που φταίνε αυτοί και όχι οι Έλληνες πολίτες. Δεν τους έχω για βλάκες, να μην καταλαβαίνουν ότι δεν φταίνε οι Έλληνες αλλά οι πολιτικές τους, το κοινό νόμισμα και τα πρόσωπα που τοποθέτησαν στη διακυβέρνηση της χώρας από αυτούς. Μήπως τα αίτια είναι πιο βαθιά; Μήπως πηγαίνουν μισό αιώνα πριν, στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο; Ο Σημίτης ανέλαβε το 1996, μισό αιώνα μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Η ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Σημίτη, σηματοδότησε την αρχή του τέλους της ελληνικής οικονομίας. Ως άνθρωπος των Γερμανών ακολουθούσε τις οδηγίες της Γερμανίας. Μήπως από τότε μας προετοίμαζαν για την χρεοκοπία που ήρθε 15 χρόνια μετά;
Οι Γερμανοί έχουν μνησικακία και εκδικητικότητα. Από τις χώρες της ΕΕ μόνο η Ελλάδα και η Βρετανία ήταν καθαρά εναντίον τους στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Γαλλία είχε μια στάση αμφιλεγόμενη και αμφιταλαντευόμενη. Η Βρετανία είναι ισάξια δύναμη με τη Γερμανία και δύσκολα θα μπορούσαν να τους συντρίψουν. Όμως δεν τους επέτρεψαν να παίξουν ένα ρόλο στην ΕΕ, ανάλογο με την δύναμη τους. Αυτή ήταν η τιμωρία τους. Δημιούργησαν τον γερμανογαλλικό άξονα που «κάνει κουμάντο» στην Ευρώπη και τους Βρετανούς τους «άφησαν απέξω» ενώ είναι η δεύτερη δύναμη στην ΕΕ. Τη Βρετανία δεν μπορούσαν να την συντρίψουν αλλά τους την «έφεραν» με άλλο τρόπο. Την Ελλάδα όμως κατάφεραν να την συντρίψουν. Δεν την βομβάρδισαν αλλά την ισοπέδωσαν οικονομικά. Αυτό σαν τιμωρία, γιατί μισό αιώνα πριν μια μικρή και ασήμαντη χώρα τόλμησε να τους αντισταθεί.
Συμφωνώ απόλυτα με τον συναγωνιστή ότι η θέση μας είναι με τους Συμμάχους και όχι τον Άξονα. Αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Πρέπει να συντρίψουμε εσωτερικά όλους τους ανθρώπους των Γερμανογάλλων όπως μας συνέτριψαν αυτοί οικονομικά. Διαφωνώ με το εάν θα πρέπει να βγούμε από την ΕΕ. Είναι σίγουρο ότι οι παραμονή μας στην ΕΕ και την Ευρωζώνη έχει τεράστιο οικονομικό κόστος. Εάν οι Σύμμαχοι (ΗΠΑ, Βρετανία, Ρωσία, Κίνα κλπ) μας θέλουν μέσα στην ΕΕ για δικούς τους λόγους, θα πρέπει να μας βοηθήσουν οικονομικά για την τεράστια ζημιά που υφιστάμεθα μένοντας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ. Θα πρέπει επίσης να μας βοηθήσουν απέναντι στον αδυσώπητο κρυφό και βρώμικο πόλεμο που μας έχει εξαπολύσει η Γερμανία για να κυριαρχήσει απόλυτα και να μας τιμωρήσει που αντισταθήκαμε μισό αιώνα πριν.
Εάν δεν γίνει αυτό θα πρέπει να αναζητήσουμε να προσαρτηθούμε σε άλλες Ενώσεις. Μπορεί να είναι κάποια Ένωση που θα φτιάξει η Βρετανία η εναλλακτικά στον άξονα Ρωσίας – Κίνας. Μόνοι μας δεν μπορούμε να επιβιώσουμε στο λάκκο των λεόντων που λέγεται ΕΕ. Θα μας κατασπαράξουν! Μια τελευταία παρατήρηση. Δεν πρέπει να παίρνουμε πολύ στα σοβαρά τα επικοινωνιακά κόλπα που γίνονται. Ήρθε λέει ο Γκάμπριελ μαζί με γερμανικούς επιχειρηματικούς κολοσσούς. Και που ήταν τόσο καιρό; Για να νομίσουν οι Νεοδημοκράτες ότι κάτι γίνεται! Θεέ μου, πόσο μα πόσο βλάκες είναι αυτοί οι Νεοδημοκράτες!

Α. Τ.