Θα φέρουν τη ΝΔ για να τη τελειώσουν

Όπως είχαμε προαναγγείλει στο προηγούμενο άρθρο, η δημιουργία της ΕΜΕ θα γίνει σταδιακά και σε βάθος χρόνου αλλά τα πρώτα βήματα θα γίνουν σύντομα. Χτες στην ομιλία του (για την έναρξη του αγωγού TAP) ο Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας. Δεν ήταν ακριβώς αυτά τα λόγια του αλλά αυτό ήταν το νόημα. Η Ελλάδα είναι μια πολύ ασταθής χώρα. Εστία μεγάλης πολιτικής αστάθειας είναι το λαομίσητο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Θεωρώ ότι όσες χώρες συμμετέχουν στο έργο του TAP θα πρέπει να επιθυμούν σχετική σταθερότητα. Δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι με την ΝΔ εν δυνάμει κόμμα εξουσίας δεν μπορεί να υπάρξει σταθερότητα;

Η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι ένα τρισάθλιο κόμμα. Αυτό αφορά το σύνολο και τη πλειοψηφία των πολιτικών και των στελεχών. Το ξέρω πολύ καλά γιατί ήμουν πολύ ενεργά στη Νέα Δημοκρατία, από τα μέσα του '70 μέχρι πριν λίγα χρόνια. Οι πιο ιδιοτελείς, διεφθαρμένοι, ανίκανοι άνθρωποι της κεντροδεξιάς έχουν μαζευτεί στη Νέα Δημοκρατία. Υπάρχουν όμως πολλές εξαιρέσεις στο κανόνα.  Η ευνοιοκρατία και η οικογενειοκρατία δημιουργεί αναξιοκρατία. Τις θέσεις δεν τις παίρνουν οι πιο ικανοί αλλά αυτοί που ευνοούνται και συνήθως είναι μέτριοι και κάτω του μετρίου. Η ανιδιοτέλεια δεν την υποστηρίζουμε για ηθικοπλαστικούς λόγους αλλά για καθαρά πρακτικούς λόγους. Ο ανιδιοτελής πολιτικός θα υπηρετήσει τα συμφέροντα των πολιτών και της χώρας ενώ ο ιδιοτελής και διεφθαρμένος πολιτικός θα υπηρετήσει τα συμφέροντα του εαυτού του και συγκεκριμένων ομάδων και μειοψηφιών.
Εμείς στη Νέα Αρχή έχουμε διαφορετικές πολιτικές τοποθετήσεις από τη ΝΔ αλλά κάπου συμπίπτουν οι απόψεις. Λογικό είναι αφού και εμείς ανήκουμε στο κέντρο + δεξιό χώρο. Η διαφορά μας όμως δεν είναι μόνο στις θέσεις. Ακόμη και να υπήρχε πλήρης ταύτιση απόψεων, θα προσπαθούσαμε να απαλλαγούμε από όλους αυτούς τους άχρηστους και διεφθαρμένους παλιανθρώπους που μόνο καταστροφή και δυστυχία φέρνουν.
Είναι πολύ σημαντικό να αντικατασταθεί η Νέα Δημοκρατία με έναν άλλο πολιτικό φορέα. Εάν δεν γίνει αυτό δυστυχώς δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα. Είναι απόλυτα βέβαιο, χωρίς καμία αμφιβολία, ότι η ΝΔ είναι ένα τελειωμένο κόμμα. Έχει προ πολλού χάσει τη λαϊκή εμπιστοσύνη που έχει μετατραπεί σε βαθύ μίσος. Πιθανώς όμως το τέλος να είναι αργό και βασανιστικό. Θεωρώ ότι θα ήταν καλύτερο για τη χώρα εάν ήταν άμεσο και γρήγορο.
Έχω ακούσει ένα σενάριο που λέει ότι θα τους φέρουν για να τους τελειώσουν. Τα σκληρά μέτρα δεν θα εξαντληθούν με το ΣΥΡΙΖΑ. Έχει και συνέχεια. Έτσι θα φέρουν ένα μισοπεθαμένο κόμμα για να περάσει τα μέτρα και μετά να πεθάνει. Έχει μια λογική πάντως. Γιατί το νέο κέντρο + δεξιό σχήμα που θα δημιουργηθεί να επιβαρυνθεί με σκληρά μέτρα; Καλύτερα να ολοκληρώσει τη σειρά σκληρών μέτρων η Νέα Δημοκρατία και να πάει στα αζήτητα. Μετά το νέο σχήμα όπου θα συμμετέχουμε και εμείς (ΝΑ), θα επικρατήσει στην αιωνιότητα και η ΝΔ θα αγωνίζεται να μπει στη Βουλή.
Σχετικά με τη πόλη της Ελλάδας που θα επιλεγεί ως κέντρο της ΝΑ ΕΜΕ, χτες «παίχτηκε» πολύ στα ΜΜΕ να είναι η Θεσ/νίκη. Θεωρώ ότι πρέπει να είναι κοντά στην Αθήνα αλλά σε καμία περίπτωση μέσα στην Αθήνα. Στη πρωτεύουσα της ΝΑ ΕΜΕ, θα είναι άνθρωποι από όλη την ΝΑ ΕΜΕ και ίσως όλη την ΕΜΕ εάν εφαρμοσθεί η ποσόστωση 30/70 ( 30% από τις 3 άλλες περιοχές της ΕΜΕ). Γιατί να μπλέξουν στη ζούγκλα της Αθήνας αφού δεν θα έχουν σχέση με την ελληνική διακυβέρνηση; Δεν υπάρχει κανένας λόγος.
Από τις 4 κοντινές στην Αθήνα πόλεις (Χαλκίδα, Κόρινθο, Άργος, Λαύριο) που ανέφερε ο συναγωνιστής, θεωρώ καταλληλότερες το Άργος και το Λαύριο. Το Άργος υπερτερεί πολιτισμικά, συμβολικά και αισθητικά (Ναύπλιο) ενώ το Λαύριο πρακτικά. Πάντως ενώ το Λαύριο δεν έχει ιδιαίτερη ομορφιά, οι ακτογραμμές στη γύρω περιοχή είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλους. Μήπως πρέπει να αγοράσω κανένα οικόπεδο κοντά στο Λαύριο;
          Τη Κρήτη θα την απέκλεια γιατί είναι μακριά από την Αθήνα. Το κέντρο της ΝΑ ΕΜΕ πρέπει να είναι κοντά αλλά όχι μέσα στην Αθήνα. Τη Κρήτη θα την απέκλεια για έναν άλλο λόγο. Είναι απο εκεί ο Μητσοτάκης. Και όχι μόνο αυτός αλλά επίσης ο Χατζηδάκης, ο Μεϊμαράκης και ο Πλακιωτάκης. Πολύ καλά είπε ο συναγωνιστής σε προηγούμενο άρθρο ότι δεν πρέπει να ξεχνιόμαστε. Η ΕΜΕ και η Τετραρχία είναι δουλειά άλλων. Εμείς πρέπει να αποτελέσουμε μέρος του σχήματος που θα αντικαταστήσει τη ΝΔ στην ηγετική θέση της κέντρο + δεξιάς. Έτσι θα μπορέσουμε να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο στη ΝΑ ΕΜΕ. Δεν υπάρχει σωτηρία εάν δεν έρθει στη θέση της Νέας Δημοκρατίας ένα άλλο σχήμα. 

Α. Ν.