Αυτονομία 4 Επαρχιών ΕΜΕ

Βρήκα ένα καλύτερο χάρτη της ΕυρωΜεσογείου από αυτούς που έχουν αναρτήσει οι συναγωνιστές σε προηγούμενα άρθρα. Φαίνονται καλά και οι διάφορες χώρες. Θεωρώ και εγώ πολύ πιθανή τη δημιουργία της ΕυρωΜεσογειακής Ένωσης (ΕΜΕ). Επίσης είναι πολύ λογικό να διαιρεθεί σε 4 γεωγραφικά τμήματα η Επαρχίες. Είναι μια εξαιρετική λύση όπου όλοι είναι ευχαριστημένοι. Η ΕΕ παραμένει και επεκτείνεται όπως θέλουν και σχεδιάζουν από το 1995. Παράλληλα οι 4 Επαρχίες μπορούν να διατηρήσουν σχετική αυτονομία ούτως ώστε να αντιμετωπίσουν καλύτερα τα τοπικά προβλήματα της κάθε περιοχής. Έτσι ο Σόιμπλε και άλλοι που έχουν ίδια αντίληψη, μπορούν να έχουν μια «καθαρή» ΒΔ Επαρχία.

Θυμάμαι που κάποιος συναγωνιστής είχε στείλει μια επιστολή στον Σόιμπλε εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια. Πρότεινε κάτι αντίστοιχο αλλά λίγο διαφορετικό. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα επιστολή και έχει και μια δόση χιούμορ. Προτείνω στους αναγνώστες να την διαβάσουν. Ο Σόιμπλε η δεν την διάβασε η τον μπέρδεψαν οι Νεοδημοκράτες. Το κακό είναι ότι όταν κάποιος είναι μπερδεμένος, μπερδεύει και τους άλλους. Είναι μεταδοτικό. Οι Νεοδημοκράτες έχουν θολή σκέψη και τη μεταδίδουν σε όλους όσους έρχονται σε επαφή μαζί τους.
Το κέντρο της περιοχής (ΕΜΕ) είναι σίγουρα κάπου κοντά στη Ρώμη. Σχεδίασα στο περίπου ένα κύκλο και τον χώρισα στα τέσσερα για να φανούν οι 4 περιοχές. Το ακριβές σημείο θα χρειαστεί ακριβείς μετρήσεις. Πρωτεύουσα της ΕΜΕ θα μπορούσε να είναι η Ρώμη. Υπάρχουν όμως και άλλες εναλλακτικές όπως το Σαν Μαρίνο, μια Ιταλική πόλη του Βορρά, μια πόλη των Βαλκανίων η ακόμη και μια Ελβετική πόλη, εάν η Ελβετία αποτελέσει μέρος της ΕΜΕ.
Η διαίρεση δείχνει στο περίπου τις περιοχές. Δεν χρειάζεται να τηρηθεί με ακρίβεια. Η Φιλανδία γεωγραφικά βρίσκεται στο ΒΑ τμήμα αλλά από οικονομική άποψη ανήκει στο ΒΔ. Επίσης η Γαλλία βρίσκεται στο ΒΔ αλλά για πολιτικούς και παραδοσιακούς λόγους θα μπορούσε να υπαχθεί στο ΝΔ. Έχει παραδοσιακά πολιτικές σχέσεις με χώρες της Βορείου Αφρική και βρέχεται αρκετά από την Μεσόγειο. Η Ρουμανία θα μπορούσε να ενταχθεί στο ΝΑ η στο ΒΑ. Αυτά όμως είναι λεπτομέρειες. Σε γενικές γραμμές, οι περιοχές είναι αυτές που φαίνονται στο χάρτη.  
 Ένα ζήτημα είναι η αυτονομία των 4 Επαρχιών. Στη κατηγορία αυτή εμπίπτει και το νόμισμα. Πιστεύω ότι οι 4 Επαρχίες θα πρέπει σε πρώτη φάση να έχουν χωριστά νομίσματα που θα συνδέονται μεταξύ τους με μια σταθερή ισοτιμία. Σε βάθος χρόνου θα μπορούσαν τα 4 νομίσματα να συγκλίνουν σε ένα ενιαίο νόμισμα. Όμως αυτό θα πρέπει να γίνει στα τελευταία στάδια της σύγκλισης.
Οι 4 Επαρχίες είναι πολύ διαφορετικές. Τα Βαλκάνια και η Μέση Ανατολή δεν έχουν καμία σχέση με τη ΒΔ Ευρώπη πολιτισμικά η οικονομικά. Επίσης οι πρώην κομμουνιστικές χώρες έχουν διατηρήσει ακόμη αρκετά την κομμουνιστική νοοτροπία σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού τους. Τα προβλήματα επίσης είναι πολύ διαφορετικά. Υπάρχουν χώρες με πολύ μεγάλη ανεργία και άλλες με πολύ χαμηλή. Έτσι οι 4 Επαρχίες θα πρέπει να εφαρμόζουν διαφορετικά μέτρα για να αντιμετωπίζουν τα διαφορετικά τοπικά προβλήματα.
Ένα άλλο ζήτημα είναι ποιοι θα διοικούν τις 4 Επαρχίες. Το λογικό είναι να προέρχονται από τις χώρες που ανήκουν στις Επαρχίες. Θα μπορούσε όμως για να υπάρχει και πολιτισμική ενσωμάτωση, ένα μικρό ποσοστό τους  να προέρχεται από χώρες της ΕΜΕ που δεν ανήκουν στη συγκεκριμένη επαρχία. Έτσι, πχ μπορει 10% να είναι από κάθε μια από τις υπόλοιπες Επαρχίες σε σύνολο 30% και το 70% να προέρχεται από χώρες τις Επαρχίας.
Οπωσδήποτε πρέπει να υπάρχει κοινή γλώσσα σε όλη την ΕΜΕ. Ανώτερη γλώσσα από όλες είναι τα Ελληνικά αλλά ταυτόχρονα είναι και πολύ δύσκολη. Το λογικότερο είναι να επιλεγούν τα Αγγλικά που είναι ήδη παγκόσμια γλώσσα. Ας επιλέξουν οποιαδήποτε γλώσσα θέλουν, τα Λατινικά, την Εσπεράντο η κάποια άλλη.  Να επιλέξουν όμως άμεσα. Η κάθε χώρα θα πρέπει να έχει δύο επίσημες γλώσσες, πρώτα τη δική της και μετά την επίσημε γλώσσα της ΕΜΕ. Επίσης νομίζω ότι η ΝΑ Επαρχία θα πρέπει για ιστορικούς λόγους να ονομασθεί Βυζάντιο. 

Κ. Μ.