Ψήνεται η Νέα Δράση

«Η αλήθεια είναι, και η αλήθεια πρέπει να λέγεται. H ΝΔ των όψιμων χρόνων συνετέλεσε δια των κυβερνητικών στελεχών της στην εγκαθίδρυση της κρατικής τυραννίας. Θυμηθείτε τις εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις σατραπίσκων από την κυβέρνηση Καραμανλή Παυλόπουλου. Αυτούς όλους τους πληρώνουν σήμερα, οι στυμμένες λεμονόκουπες, του απομένοντος παραγωγικού τομέα της οικονομίας. Και αν δεν πληρώσουν διώκονται. Σκύβουν λοιπόν το κεφάλι και πληρώνουν".

          Τάδε έφη ο Μάνος στο συνέδριο της Δράσης, παρουσία της Άννας Διαμαντοπούλου, του Σταύρου Θεοδωράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κατ’ αρχάς σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τη δήλωση του Μάνου, μόνο που είπε τη μισή αλήθεια. Η Νέα Δημοκρατία απετέλεσε το δεξιό πυλώνα του καθεστώτος που επι μισό αιώνα εκμεταλλευόταν και καταπίεζε τον ελληνικό λαό. Ξέχασε όμως να αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε πολύ χειρότερα. Συμφωνώ ότι τα «παιδιά» της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ τα πληρώνει ο υπόλοιπος ελληνικός λαός.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για να μην πειράξει τα δικά της «παιδιά» κατέστρεψε τη χώρα. Έσωσαν τα δικά τους «παιδιά» και κατέστρεψαν όλους τους άλλους και τη χώρα. Τα «παιδιά» της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προστατεύει τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δηλαδή τα «παιδιά» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ χαίρουν προστασίας από όλες τις μεριές. Εάν λοιπόν ο Μάνος περιελάμβανε και το ΠΑΣΟΚ μέσα και αναγνώριζε ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε πολύ χειρότερα, τότε θα συμφωνούσα απόλυτα με τη δήλωση του. Συμφωνώ με αυτή τη δήλωση του Μάνου και όχι γενικότερα με το Μάνο. Ο Μάνος και η ιδεολογία που πρεσβεύει δηλαδή ο νεοφιλελευθερισμός του ALDE υπερασπίζεται τα συμφέροντα της τάξης των πλουσίων και εμένα με βρίσκει αντίθετο.
Στην εκδήλωση ήταν παρών και ο Μητσοτάκης. Ο Μητσοτάκης μίλησε και καθόρισε τα πλαίσια συνεργασίας των τριών κομμάτων, Ποταμιού, Νέας Δημοκρατίας και Δράσης. Ο Μητσοτάκης είναι ψευτοαρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος στο οποίο εξακολουθούν να ανήκουν τόσο ο Παυλόπουλος, όσο και ο Καραμανλής. Ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας ήταν ένας άλλος Καραμανλής. Γιατί ο Μητσοτάκης δεν έφτιαξε ένα δικό του κόμμα όπως έκανε ο Μάνος, η αδελφή του και ο πατέρας του και προτίμησε να υφαρπάξει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με ψήφους από τη Πασοκοδημάρα και το Ποτάμι;
Πάραυτα, θα έβρισκα πολύ λογικό ο Μητσοτάκης και ο Μάνος να έφτιαχναν μαζί ένα πολιτικό σχήμα καθώς είναι της ίδιας ιδεολογίας. Σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να φτιαχτεί ένα άλλο κέντροδεξιό σχήμα που θα αντικαταστήσει τη Νέα Δημοκρατία ως η ηγετική δύναμη της κεντροδεξιάς. Tο σχήμα Μητσοτάκη, Μάνου, Σκυλακάκη, Διαμαντοπούλου, Θεοδωράκη να αποτελέσει την ελληνική εκπροσώπηση του ALDE. Προτείνω η συμμαχία να ονομαστεί Νέα Δράση.  

Δ. Γ.