Η δολοφονία του Μητσοτάκη

Η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010. Εγώ και πολλοί άλλοι το ξέραμε τουλάχιστον δέκα χρόνια πριν. Από το 1999 έλεγα όπου βρεθώ και όπου σταθώ ότι η Ελλάδα σύντομα θα χρεοκοπήσει. Έχω δεκάδες μάρτυρες να το επιβεβαιώσουν. Δεν προκάλεσα εγώ την χρεοκοπία αλλά την έβλεπα να έρχεται.
            Διαβάζω σε πολλά άρθρα ότι οι Νεοδημοκράτες θα «φάνε πολύ ξύλο» εάν έρθουν στην εξουσία. Νομίζω ότι αυτό είναι το λιγότερο. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια η περισσότερες δολοφονίες, με πιθανότερο στόχο το Μητσοτάκη. Εάν και όταν γίνει, μη με αναζητούν ως σχεδιαστή. Όπως και με τη χρεοκοπία, το ότι το βλέπω να έρχεται δεν σημαίνει ότι θα το προκαλέσω.

            Δεν θεωρώ το Μητσοτάκη κακό αλλά ένα χαζό βουτυρόπαιδο. Όπως οι περισσότεροι Νεοδημοκράτες, «μεγάλωσε στα πούπουλα» και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και τα προβλήματα του λαού. Πήγε στο Κολλέγιο, μετά στο Χάρβαρντ και το Στάνφορντ. Σύχναζε στο Εκάλη Club και στα πάρτυ του Καίσαρη. Δεν συναναστράφηκε ποτέ με τα μεσαία η χαμηλά στρώματα και δεν είχε κανένα πρόβλημα στη ζωή του. Η βλακεία του δεν είναι σε ακαδημαϊκές επιδόσεις. Όπως και με τους περισσότερους Νεοδημοκράτες, οφείλεται στην παντελή άγνοια της πραγματικότητας. Αυτό του δημιουργεί και μια υπερβολική έλλειψη ευαισθησίας.
            Ο Μητσοτάκης όπως και οι περισσότεροι Νεοδημοκράτες «ζει στο κόσμο του». Δεν έχει συναίσθηση της απόλυτης απόγνωσης στην οποία βρίσκεται ένα πολύ μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού. Οι ζωές τους είναι οριστικά κατεστραμένες. Δεν μπορεί να είναι σίγουροι τι φταίει, για την καταστροφή τη δική τους και της Ελλάδας.
Είναι όμως απόλυτα βέβαιοι για το ποιοι φταίνε. Φταίνε τα κόμματα που κυβέρνησαν, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Η απόγνωση μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού γίνεται οργή για τους υπεύθυνους της κατάστασης που δεν είναι άλλο από το φαύλο σύστημα του παρελθόντος. Η προσωποποίηση αυτού του συστήματος είναι ο Μητσοτάκης.
Από τους βασικούς υπαίτιους της καταστροφής είναι ο Σημίτης και ο Καραμανλής. Αυτοί βρίσκονταν στο τιμόνι της χώρας και έπρεπε να κάνουν τους σωστούς χειρισμούς για να αποφευχθεί η καταστροφή. Θεωρώ και ότι οι δύο έπρεπε να είναι στη φυλακή με βαρύτατες ποινές. Κατέστρεψαν μια χώρα και εκατομμύρια ανθρώπους.
Τόσο ο Καραμανλής, όσο και ο Σημίτης στηρίζουν το Μητσοτάκη. Υπάρχουν οι εσωκομματικές αντιπαλότητες στη ΝΔ αλλά ο Καραμανλής είναι μέσα στη ΝΔ. Επιδιώκει η ΝΔ να κερδίσει τις εκλογές και έτσι να κάνει το Μητσοτάκη πρωθυπουργό.  Μάλιστα φέρεται να είπε για το Μητσοτάκη στη πρόσφατη συνεδρίαση της Βουλής: «σήμερα έγινε αρχηγός». Ο Σημίτης ήταν αυτός που έκανε το Μητσοτάκη αρχηγό της ΝΔ.
Ο Μητσοτάκης επειδή «ζει στο κόσμο του» δεν καταλαβαίνει αυτή την οργή του ελληνικού λαού ενάντια στους καταστροφείς του. Ο Μητσοτάκης δεν είναι ο ηγέτης του φαύλου συστήματος του παρελθόντος αλλά ο αχυράνθρωπος του. Πίσω από αυτόν κρύβονται όλοι όσοι μας «πίνουν το αίμα» σαράντα χρόνια. Θέλουν να φέρουν το Μητσοτάκη στην εξουσία για να συνεχίσουν να μας «πίνουν το αίμα».
Ο «παλιός» και έμπειρος Μεϊμαράκης κάτι είχε αντιληφθεί. Πιστεύω ότι μέσα του δεν ήθελα να είναι αρχηγός της ΝΔ. Είχε δεχθεί επειδή του ασκούσαν πιέσεις. Πιθανώς να σκεφτόταν : «δεν θα πληρώσω εγώ όλες τις αμαρτίες της μεταπολίτευσης». Εκτός του ότι είναι πιο παλιός και πιο έμπειρος από το Μητσοτάκη, υπάρχει και άλλος ένας λόγος που το είχε αντιληφθεί. Εκλέγεται από μεσαία και λαϊκά στρώματα και αναγκαστικά συναναστρέφεται με αυτούς. Έτσι είχε την ευκαιρία να καταλάβει πως νοιώθουν. Ο Μητσοτάκης δεν έχει καταλάβει τίποτα στην Κηφισιά, την Εκάλη και τους κύκλους του Κολεγίου.
Πιστεύω ότι κάποιοι μπορεί να επιλέξουν ως στόχο το Μητσοτάκη, για να δοθεί με αυτό το τρόπο ένα μήνυμα στο σύστημα. Όποιοι θα το κάνουν, θα ξέρουν πολύ καλά ότι ο Μητσοτάκης δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας αχυράνθρωπος και ότι το σύστημα μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρει άλλους δέκα αχυρανθρώπους. Όμως το σύστημα είναι κάτι αόρατο και αόριστο. Ο Μητσοτάκης είναι συγκεκριμένος και δέχθηκε να είναι η προσωποποίηση του συστήματος.
Θα αισθάνεται μεγάλη ευγνωμοσύνη για αυτούς που τον επέλεξαν ως αχυράνθρωπο τους. Πιστεύω ότι αυτοί που δήθεν τον ευνόησαν, ουσιαστικά τον έβαλαν σε πολύ μεγάλο κίνδυνο. Δεν θέλω να επαληθευθούν οι προβλέψεις μου. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, αυτός θα έχει γίνει μακαρίτης και το σύστημα θα βρει έναν άλλο να τοποθετήσει στη θέση του. 

Σταμάτης