Υπέρ πλουσίων δέησις

Ο εν Χριστώ αδελφός Στυλιανός (Ράμφος)
Ο Μαρξισμός έχει κοινά με το Χριστιανισμό. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι οι περισσότεροι μαρξιστές είναι άθεοι. Σε προηγούμενο άρθρο αναφέρθηκε ότι στις αρχές του ’90 δημιουργήθηκε ένα ρεύμα διανοούμενων (η ψευτοδιανοούμενων) που εξέτασε τη σύγκλιση του Μαρξισμού με το Χριστιανισμό. Ονομάστηκαν νεοορθόδοξοι κυρίως από άλλους καθώς οι ίδιοι δεν αποδέχονται τον όρο και τον αποδίδουν σε όσους διαφωνούν μαζί τους. Στην αναζήτηση  συμμετείχαν αριστεροί (κυρίως φιλόσοφοι) και μοναχοί του Αγίου Όρους που κατά κάποιο τρόπο χρησίμευσε και ως επίκεντρο της κίνησης.

Πρόσωπα που συνδέθηκαν με τη νεοορθοδοξία ήταν: Χρήστος Γιανναράς, Κώστας Ζουράρις, Στέλιος Ράμφος, Κωστής Μοσκώφ, Παναγιώτης Νέλλας, Ζήσιμος Λορεντζάτος, Διονύσης Σαββόπουλος, Θεόδωρος Ζιάκας. Ο Ζουράρις έγινε πρόσφατα βουλευτής των ΑΝΕΛ. Ο Στέλιος Ράμφος έγινε εκσυγχρονιστής και προωθήθηκε από το Σημίτη και το Πανταγιά στη καλή κοινωνία. Έγινε ο φιλόσοφος των σαλονιών και δάσκαλος του ΓΑΠ σε θέματα φιλοσοφίας. Φέρεται να είναι θεωρητικός του Ποταμιού. Για να προωθείται από το Σημίτη, να είναι ο δάσκαλος του ΓΑΠ και θεωρητικός του Ποταμιού πρέπει να θεωρείται πνευματικός οδηγητής της σοσιαλδημοκρατίας.  
Τι είδους σύγκλιση έκανε ο Στέλιος Ράμφος με τους νεοφιλελεύθερους της Δράσης, μου είναι δύσκολο να καταλάβω. Είναι σύγκλιση υπέρ πλουσίων! Αυτός ο φιλελευθερισμός που εκφράζεται από τη Δράση, το Μητσοτάκη και τους όμοιους τους είναι η πολιτική ιδεολογία του Σαταναήλ. Προβάλλει την ασυδοσία, την αγάπη του χρήματος και την ιδιοτέλεια ενώ απορρίπτει όλες τις ανθρωπιστικές αξίες που περιέχονται στον Χριστιανισμό και την αριστερή ιδεολογία.

Να κάμωμεν μίαν δέησιν αδελφέ εν Χριστώ Στυλιανέ 
 υπέρ των αναξιοποθούντων βαθύπλουτων αδελφών μας. 
Να κάμωμεν και έρανον δια την ανακαίνισιν 
του κτιρίου του Συλλόγου της Εκάλης (Ekali Club).

Ο Πανταγιάς είχε γράψει ένα βιβλίο που διαπραγματευόταν τον ανθρώπινο καπιταλισμό. Το γκουγκλάρισα αλλα δεν μπόρεσα να το βρω. Θεωρώ ότι ο Ράμφος είχε σημαντική πνευματική επιρροή επάνω του. Ότι ζούμε σήμερα στην Ελλάδα είναι ο ανθρώπινος καπιταλισμός που ευαγγελίζεστε; Αυτό είναι απάνθρωπος καπιταλισμός σε συνδυασμό με φιλελεύθερη ασυδοσία. Για την επιτυχία του εγχειρήματος της ΕΕ αποφασίσατε να εξοντώσετε τους μισούς Έλληνες. Αυτά διδάσκει ο Μαρξισμός και ο Χριστιανισμός; Την εξόντωση του ανθρώπου για τη επιτυχία της παγκοσμιοποίησης; Η παγκοσμιοποίηση δεν είναι αυτοσκοπός αλλά μέσο για να ζουν οι άνθρωποι καλύτερα. Εσείς όλοι τη κάνατε αυτοσκοπό και θυσιάζετε εκατομμύρια για την επιτυχίας της. Ντροπή σας υποκριτές και Φαρισαίοι! 
Ο φιλόσοφος του Ekali Club η είναι απατεώνας η έχει πραγματικά μπερδευτεί. Καμιά φορά οι πολυδιαβασμένοι είναι και πολυμπερδεμένοι. Απο τη μια έχουμε μονομερώς πολυδιαβασμένους και πολυμπερδεμένους της κεντροαριστεράς. Το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που πέρασε την άποψη ότι όλοι οι καθηγητάδες είναι ειδήμονες επί όλων των θεμάτων. Αφού είναι καθηγητής τα ξέρει όλα! Ότι και να λέει είναι σωστό. Από την άλλη έχουμε αδιάβαστους και αμόρφωτους της κεντροδεξιάς. Άντε να βγει άκρη. Για αυτό καταστράφηκε η Ελλάδα!
Εγώ προσωπικά καθώς και πολλοί συναγωνιστές (στη Νέα Αρχή) έχουμε ενδιαφέρον για τη φιλοσοφία. Μας ενδιαφέρει όμως η πρακτική φιλοσοφία. Είναι απαραίτητο ένα θεωρητικό υπόβαθρο αλλά δεν χρειάζεται να είναι υπερβολικά εκτεταμένο. Μας αρέσουν τα απλά και κατανοητά πράγματα και όχι τα ακαταλαβίστικα. Πολλοί φιλόσοφοι  δεν καταλαβαίνουν ούτε οι ίδιοι τι λένε. Πως θα τους καταλάβουν οι άλλοι;
Λοιπόν δάσκαλε του ΓΑΠ, του Πανταγιά, του Θεοδωράκη, του Ποταμιού και των κυριών της καλής κοινωνίας, να σου κάνουμε και εμείς ένα μάθημα. Με το φιλόσοφο της πλουτοκρατίας συμφωνούμε ως προς τη διαδικασία σύγκλισης αλλά καταλήγουμε σε διαφορετικά αποτελέσματα. Τα έχουμε εξηγήσει εδώ και πολλά χρόνια. Βέβαια εμάς δεν μας δίνει κανένας σημασίας διότι δεν έχουμε την εύνοια του συστήματος Σημίτη και τη μιντιακή προβολή.
Η σύνθεση η σύγκλιση αριστεράς και δεξιάς οδηγεί στο κέντρο. Όποιοι υποστηρίζουν τη σύγκλιση δεν μπορούν να αυτοαποκαλούνται ούτε αριστεροί αλλά ούτε και δεξιοί, μόνο κεντρώοι, κεντροαριστεροί η κεντροδεξιοί. Με παρακολουθείς δάσκαλε; Συνεχίζω! Η σύγκλιση μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους
  • Εύρεση κοινών σημείων
  • Συμβιβασμό δηλαδή ενδιάμεση τοποθέτηση
  • Επιλογή στοιχείων και από τις δύο πλευρές
Τα βασικά χαρακτηριστικά της δεξιάς και της αριστεράς περιγράφονται στη σελίδα ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ. Βάλαμε αυτά που θεωρήσαμε κατά την άποψη μας τα πιο σημαντικά. Δεν υπάρχει μόνο ένα κέντρο αλλά πολλά. Οι συνδυασμοί δάσκαλε είναι άπειροι. Επίσης οι ενδιάμεσες τοποθετήσεις για ένα μόνο ζήτημα είναι άπειρες. Άπειρο εις το άπειρο κάνει ακόμη πιο άπειρο. Φιλοσοφία μπορεί να μη ξέρουμε τόσο καλά όσα εσύ αλλά γνωρίζουμε απλά μαθηματικά.
Και εμείς συγκλίνοντες είμαστε όπως και εσείς. Εμείς συγκλίνουμε υπερ της μεσαίας και της λαϊκής τάξης ενώ εσείς συγκλίνετε υπέρ των πλουσίων. 


Αδελφέ δάσκαλε είμαι στη διάθεση σου 
να σου τα εξηγήσω όποτε θέλεις! 


Ηλίας