Ο Μνημονάκης και οι φίλοι του

Ερωτήσεις
Γιατί ξαφνικά έχετε προσωπικές διαφορές με το Μητσοτάκη, το Γεωργιάδη και την υπόλοιπη ηγετική ομάδα της ΝΔ; Το Χατζηδάκη γιατί τον αφήνετε απέξω; Γιατί αποκαλείτε το Μητσοτάκη: Δρακουλάκη, Χριστοφοράκη, Κολλεγιάκη, Μαρεβάκη, Γκραμποφσκάκη, Μισολάκη κλπ; Το Βαρβιτσιώτη γιατι τον αποκαλείται Barbie junior; Είναι κακό που η γυναίκα του Μητσοτάκη μπορεί να είναι εβραϊκής καταγωγής; Μόνο ο Άδωνις έφυγε από το κόμμα του; Δεν έχουν αλλάξει κόμμα τόσοι άλλοι; Τι ζόρι τραβάτε με το Κολλέγιο; Δεν έχουν και άλλα κόμματα εκτός από τη ΝΔ αποφοίτους Κολλεγίου και πολιτικά τζάκια; Τι σχέση έχουν τα προσωπικά καθενός με τη πολιτική;
            Απαντήσεις
Δεν έχουμε ξαφνικά προσωπικές διαφορές με κανένα. Αυτό που άλλαξε είναι ότι ο Μητσοτάκης έγινε πρόεδρος της ΝΔ και ο Γεωργιάδης αντιπρόεδρος. Πριν την 10η Ιανουαρίου ούτε που είχαμε ασχοληθεί καθόλου μαζί τους. Για το Χατζηδάκη δεν έχουμε πολλά να πούμε εκτός του ότι είναι άνθρωπος των Βρυξελλών και νεοφιλελεύθερος. Είναι χαμηλών τόνων και δεν προκαλεί. Δεν είναι από πολιτικό τζάκι και δεν πρόδωσε κανένα. Ίσως υπάρχει ένα θέμα με το Χατζηδάκη αλλά προς το παρόν το αποσιωπούμε.
Ο Κυριάκος είναι ο μόνος άνθρωπος στην Ελλάδα που δεν έχει επώνυμο. Το Μητσοτάκης το απαρνήθηκε. Του βάζουμε διάφορα επώνυμα για να τον βοηθήσουμε να διαλέξει. Δεν έχουμε προλάβει ακόμη να γράψουμε κάποια άλλα: Μνημονάκης, Παμπλουτάκης, Μυξοτάκης, Λεφταδάκης, Δαιμονάκης, Φλωροτάκης... Πιστεύω κάποιο από όλα να του κάνει. Αλλιώς θα του προτείνουμε και άλλα. Το πατέρα του Βαρβιτιώτη τον φώναζαν Barbie. Τον Μιλτιάδη πρέπει να σταματήσουμε να τον αποκαλούμε Barbie junior και να το αλλάξουμε σε Miltus Barbie.
Δεν είναι έγκλημα ούτε και αμαρτία που η γυναίκα του Μητσοτάκη πιθανώς να είναι εβραϊκής καταγωγής. Άλλοι το βλέπουν αρνητικά, οι περισσότεροι αδιάφορα και μερικοί θετικά. Κακό είναι η προσπάθεια απόκρυψης αυτών των δημοσιευμάτων καθώς και άλλων που αναφέρουν προηγούμενο γάμο. Κάποιοι φρόντισαν να τα εξαφανίσουν από το Ίντερνετ. Ποιοι να είναι άραγε; Δείχνει μια προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας. Σε πόσα άλλα μας κρύβουν την αλήθεια;
Ο Γεωργιάδης δεν είναι η μοναδική περίπτωση πολιτικού που έφυγε από το κόμμα του. Είναι όμως ειδική περίπτωση. Ήταν άγνωστος και τον ανέδειξε ο Καρατζαφέρης στον οποίο χρωστάει τα πάντα. Όταν έφυγε του διέλυσε το κόμμα του Καρατζαφέρη.
Το Κολλέγιο είναι ένα καλό ιδιωτικό σχολείο όπως και άλλα. Οι καλύτεροι μαθητές είναι πάντα από τα δημόσια σχολεία. Οι πρώτοι επιτυχόντες στις σχολές είναι σχεδόν όλοι από τα δημόσια σχολεία. Έχουμε δει ποτέ πρώτο επιτυχόντα από το Κολλέγιο; Το Κολλέγιο είναι μια τρανταχτή περίπτωση ασύστολης ευνοιοκρατίας.
Οι απόφοιτοι έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα αλληλοβοήθειας και αλληλοϋποστήριξης και μέσω αυτού του συστήματος κατορθώνουν να αναρριχηθούν σε ψηλές θέσεις. Η ευνοιοκρατία δημιουργεί αναξιοκρατία, ένα από τα μεγάλα προβλήματα της Ελλάδας που μας έφεραν σε αυτό το χάλι. Δεν τραβάμε ζόρι με το Κολλέγιο αλλά με την ευνοιοκρατία και την αναξιοκρατία.
            Έχουν και άλλα κόμματα γόνους πολιτικών οικογενειών και Κολλεγιόπαιδα. Σε αντίθεση με άλλα κόμματα, η ΝΔ είναι γεμάτη. Καμμιά φορά οι πολιτικοί της ΝΔ μιλάνε για αξιοκρατία. Αυτό είναι σχήμα οξύμορο και ανέκδοτο. Η ΝΔ είναι το κόμμα της οικογενειοκρατίας, της Κολλεγιοκρατίας και της ευνοιοκρατίας. Όλα αυτά δημιουργούν μεγάλη αναξιοκρατία.
            Από τη στιγμή που κάποιος μπαίνει στη πολιτική δεν μπορεί να έχει προσωπική ζωή. Οι πολιτικοί προσπαθούν να μας περάσουν μια ψεύτικη εικόνα με αυτά που λένε και το τρόπο που συμπεριφέρονται. Μια προσεκτική παρατήρηση της προσωπικής τους ζωής μπορεί να μας βοηθήσει να προσεγγίσουμε τη αληθινή εικόνα και να μας αποκαλύψει ποιοι πραγματικά είναι.  

Σταύρος