Σκέτο τρελοκομείο

Οι Αμερικάνοι έχουν την έκφραση «salesman from Hell» δηλαδή πωλητής από τη Κόλαση. Αναφέρονται σε κάποιους εξαιρετικά ενοχλητικούς, πιεστικούς και επίμονους πωλητές που δεν σε αφήνουν σε ησυχία εάν δεν πουλήσουν. Όταν βλέπω τον Άδωνι Γεωργιάδη στη τηλεόραση, αυτή η έκφραση μου έρχεται στο μυαλό. Τον βρίσκω εξαιρετικά ενοχλητικό και εκνευριστικό. Αυτή η φωνή του στη κυριολεξία μου «σπάει τα νεύρα».

Όλα τα χρωστάει στον Καρατζαφέρη. Χωρίς τον Καρατζαφέρη δεν θα ήταν τίποτα. Ούτε η Ευγενία δεν θα τον ήξερε γιατί δεν θα του έδινε σημασία. Το μοντέλο Καρατζαφέρη ήταν απλό. Βρήκε 5-6 παντελώς άγνωστους με ευχέρεια λόγου και τους πρόβαλε μέσω τηλεόρασης. Αυτό ήταν αρκετό για να βάλει το ΛΑΟΣ στη Βουλή και να κάνει τους παντελώς άγνωστους γνωστούς.  Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε ένδειξη μεγάλης ευγνωμοσύνης στο Καρατζαφέρη του την «έφερε». Αντίθετα με τη κομματική γραμμή, ψήφισε το Μνημόνιο ΙΙ και διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ. Έκτοτε από πωλητής βιβλίων έγινε πωλητής από τη Κόλαση Μνημονίων.
Ο έτερος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έχει πει κατά καιρούς διάφορα ωραία. Πρόσφατα ήθελε να πουλήσουμε τα σπίτια μας για να πληρώσουμε φόρους. Επειδή οι φόροι είναι για τα κλεμένα, ουσιαστικά ζητάει από τον Έλληνα να πουλήσει το σπίτι που απέκτησε με αίμα και ιδρώτα για να πληρώσει αυτά που έκλεψαν όλοι μαζί. Παλαιότερα είχε πει ότι η σημαία είναι ένα κομμάτι πανί. Και εσύ ρε Μίλτο ογδόντα κιλά κρέας είσαι εάν θέλεις να κυριολεκτήσουμε. Να σε κόψουμε μπριζόλες να σε φάμε!
Βέβαια δεν ήταν καμμία ιδιαίτερη έκπληξη η δήλωση αυτή του Βαρβιτσιώτη. Είναι μέσα στα πλαίσια της πολιτικής ιδεολογίας του φιλελευθερισμού που διαλύει όλες τις αξίες και αφήνει μόνο την ιδιοτέλεια, την αγάπη για το χρήμα και την ασυδωσία. Αυτή η ιδεολογία δεν έχει καμία σχέση όπως έχει ξαναγραφτεί με την ιδεολογία της ΝΔ η του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP). Είναι η ιδεολογία του ALDE (Alliance of Liberals and Democrats for Europe), της Δράσης του Μάνου κλπ.
Ο Γεωργιάδης είναι ξένο σώμα μέσα στη ΝΔ γιατί προέρχεται από το ΛΑΟΣ. Ο Μητσοτάκης και ο Βαρβιτσιώτης έχουν μακρά διαδρομή μέσα στη ΝΔ. Είναι όμως ξένα σώματα από ιδεολογική άποψη γιατί ανήκουν σε διαφορετικό ιδεολογικό χώρο. Μακρά διαδρομή είχαν και ο Μάνος και ο Ανδριανόπουλος πριν διαγραφούν η αποχωρήσουν. Ενώ ο Μάνος και ο Ανδριανόπουλος έφυγαν, ο Μητσοτάκης και ο Βαρβιτσιώτης παραμένουν. Παραμένουν και άλλοι παρόμοιας ιδεολογίας όπως ο Δένδιας και ο Χατζηδάκης.
Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στα πιστεύω του και την ιδεολογία του. Αρκεί να είναι ειλικρινής και στο σωστό χώρο. Αυτή τη στιγμή έχει διαμορφωθεί μια ηγετική ομάδα μέσα στη ΝΔ που όχι μόνο ηγετική ομάδα δεν έπρεπε να είναι αλλά ούτε καν στη Νέα Δημοκρατία έπρεπε να βρίσκονται. Άλλο να υπάρχουν κάπου μέσα στο κόμμα και άλλο να ηγούνται του κόμματος. Νομίζω ότι μπορεί κανείς να αντιληφθεί τη μεγάλη διαφορά. Μητσοτάκης και Βαρβιτσιώτης έπρεπε να είναι σε ένα κόμμα σαν τη Δράση και ο Γεωργιάδης σε ένα κόμμα σαν το ΛΑΟΣ. Ήταν που ήταν αλαλούμ η Νέα Δημοκρατία, τώρα θα γίνει τρελοκομείο σκέτο. Για να κλείσω όπως άρχισα με μια Αγγλοσαξωνική έκφραση:

It's a fu@#&ng Zoo!

Άρης