Να συνταχθούμε με την κίνηση Καραμανλικών

Μόλις γύρισα από μια συνάντηση με ένα γνωστό μου από τη ΝΔ. Συζητήσαμε εκτενώς τις εξελίξεις μέσα στο κόμμα. Ανάμεσα σε όλα τα άλλα μου είπε ότι ίσως ετοιμάζεται κίνηση Καραμανλικών. Να ξεκαθαρίσω ότι αυτό είναι μόνο φήμες και ψίθυροι. Συχνά, όχι πάντα, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Εάν τελικά γίνει κάτι τέτοιο, προτείνω εμείς (στη ΝΑ) να συνταχθούμε μαζί τους, κάτω από προϋποθέσεις βέβαια.

Το ξέρω ότι είμαστε ενάντια στην οικογενειοκρατία. Ναι, ο Καραμανλής είναι εκπρόσωπος της οικογενειοκρατίας. Ναι, έχει ευθύνη για τη κατάσταση. Μη ξεχνάμε ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη έχει ο Ανδρέας Παπανδρέου. Επί Παπανδρέου εκτοξεύτηκε το δημόσιο χρέος. Οι επόμενοι απλά δεν έκαναν σπουδαία πράγματα για να βελτιώσουν την κατάσταση. Του Καραμανλή του «έκατσε» η κρίση. Εάν δεν προέκυπτε η παγκόσμια κρίση, τα πράγματα θα κύλαγαν όπως και πριν. Η κρίση είναι αυτή που μια ήδη κακή κατάσταση την έκανε τραγική.
Δηλώνουμε όμως και ρεαλιστές. Ρεαλιστικά ποιές είναι οι εναλλακτικές μας στη Νέα Αρχή; Η μία είναι να περιμένουμε 5-10 χρόνια με την ελπίδα ότι θα κάνουμε κάτι μόνοι μας.  Η άλλη είναι να συνταχθούμε με ένα ευρύτερο σχήμα. Να συνταχθούμε με τη ΝΔ το έχουμε αποκλείσει έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση.
Ποιο άλλο σχήμα απομένει; Κάποιο σχήμα που θα δημιουργηθεί. Ο Σαμαράς, εάν κάνει κάτι δεν θα το κάνει άμεσα. Η πιθανότερη εναλλακτική είναι η κίνηση Καραμανλικών. Πιστεύω ότι θα έχουν τον κοινό νου να μη βάλουν μπροστά πρόσωπα του παρελθόντος που δημιουργούν αρνητικούς συνειρμούς. Αυτοί μπορεί να είναι σε δεύτερο πλάνο. Επίσης ελπίζω να αποτελέσουν εξαίρεση και να έχουν ένα σχέδιο εξόδου απο τη κρίση. Τέλος, αισιοδοξώ ότι θα δεν θα ακολουθήσουν σκληρή μνημονιακή γραμμή όπως η σημερινή ηγετική ομάδα του Μητσοτάκη. 
Στα οικιστικά ζητήματα, τουλάχιστον στα λόγια, συγκλίνουν οι απόψεις μας. Υποτίθεται ότι ακολουθούν την Καραμανλική παράδοση δηλαδή το ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό και πολιτικές για τις πλατιές κοινωνικές μάζες και όχι για τους λίγους. Μένει να δούμε τις θέσεις και τις απόψεις τους γενικότερα. Μη ξεχνάμε και κάτι πολύ σημαντικό. Είναι το μόνο σχήμα που μπορεί να αντικαταστήσει τη ΝΔ ως τη κυρίαρχη δύναμη της κεντροδεξιάς. 

Παύλος