Περίπατος στο πάρκο

Διάβασα σε προηγούμενο άρθρο ότι πολλοί στη ΝΔ απορούν πως δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμη αυτοί που θα τους «τελειώσουν». Πραγματικά δέκα σοβαροί άνθρωποι, με ένα σχέδιο και φρέσκιες ιδέες μπορούν να τους «βγάλουν από τη μέση» και να γίνουν η κυρίαρχη δύναμη της κεντροδεξιάς. Γιατί δεν έχουν λοιπόν παρουσιαστεί ακόμη;
Ειλικρινά δεν συμμετέχω σε κανένα σχεδιασμό. Eνημερώνομαι συνέχεια κυρίως μέσα στο ιντερνετ και θεωρώ ότι έχω κοινή λογική και κρίση για να επεξεργαστώ τις πληροφορίες που μαζεύω. Έχω διαβάσει όλα τα άρθρα σε αυτό το blog που τα βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέροντα.

Χρησιμοποιώ λοιπόν τον κοινό νου για να βγάλω κάποια συμπεράσματα. Ας υποθέσουμε ότι είναι κάποιοι που σχεδιάζουν να αντικαταστήσουν τη ΝΔ και να γίνουν η κυρίαρχη δύναμη στη κεντροδεξιά. Θα τους ονομάσω για χάρη ευκολίας κίνηση Χ.
Αυτή τη στιγμή η ΝΔ κρατάει ακόμη κάποια δύναμη. Εάν η κίνηση Χ παρουσιαστεί τώρα, η ΝΔ θα αντιληφθεί τον κίνδυνο και θα τους χτυπήσει με κάθε τρόπο. Έχουν μεγάλο σύστημα στη διάθεση τους αλλά αυτό δεν είναι θέμα του παρόντος. Τώρα, η κίνηση Χ θα έχει να κάνει με ένα δυνατό αντίπαλο και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης θα είναι αμφίρροπο.
Μέχρι να παρουσιαστεί η κίνηση Χ, η ΝΔ δεν μπορεί να τα βάλει με ένα ανύπαρκτο αντίπαλο. Ποιον θα πολεμάει, τον αέρα; Εάν συμμετείχα στο σχεδιασμό της κίνησης Χ, πράγμα που δεν ισχύει, θα χτύπαγα τη ΝΔ με κάθε τρόπο μέχρι να ζαλιστεί. Μοιάζει λίγο με τον ανταρτοπόλεμο. Στα πρώτα στάδια, οι αντάρτες είναι άγνωστοι. Επιχειρούν σαμποτάζ και μετά πάνε και κάθονται στη πλατεία του χωριού και τους βλέπουν όλοι. Κανείς όμως δεν ξέρει ότι αυτοί έκαναν το σαμποτάζ.
Η μέθοδοι είναι διάφοροι: επικοινωνιακοί, διείσδυση στη βάση, συστηματική στοχευμένη εξόντωση υποστηρικτών κλπ.  Αφού λοιπόν η ΝΔ έχει ζαλιστεί από τα διάφορα χτυπήματα και είναι πεσμένη κάτω, εμφανίζεται η κίνηση X. Τότε θα έχει να κάνει με έναν αδύναμο αντίπαλο και η μάχη θα μοιάζει με περίπατο στο πάρκο. Νομίζω ότι κατάλαβα τι συμβαίνει! Έτσι δεν είναι;

Μάνος