Λύση στα προβλήματα μας

Βγήκε και ο αντιμνημονιακός πατριώτης Παπαχριστόπουλας και είπε να δώσουμε μια ευκαιρία στον μνημονιακό μη πατριώτη Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Παπαχριστόπουλας είναι μια περίεργη ιστορία. Έχει μεγάλη διαδρομή. Από τον Ρήγα Φεραίο στο ΠΑΣΟΚ και από το ΠΑΣΟΚ στο ΚΕΠ του Αβραμόπουλα. Μετά στη ΝΔ… ύστερα στους ΑΝΕΛ... Τι να σημαίνει άραγε η δήλωση του Παπαχριστόπουλα;

Για διάσπαση της ΝΔ μιλάγαμε αλλά μάλλον η διάσπαση των ΑΝΕΛ θα έρθει πιο γρήγορα. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η ΝΔ θα συνεχίσει τη προσπάθεια υπονόμευσης της κυβέρνησης μέσω βουλευτών των ΑΝΕΛ. Τον βλέπω τον Παπαχριστόπουλα τομεάρχη Υγείας της ΝΔ. Από ότι ακούω εξακολουθεί να είναι άνθρωπος του Αβραμόπουλα.
Εμείς στη Νέα Αρχή δεν θα δώσουμε καμία ευκαρία στον Μητσοτάκη. Εάν δεν ήταν τόσο μνημονιακός, νεοφιλελεύθερος, Κολεγιόπαιδο και Μητσοτάκης, ίσως να του δίναμε μια ευκαιρία. Τώρα δεν έχει κανένα νόημα διότι ξέρουμε ακριβώς τι θα συμβεί.
Θα βάλει δικούς του σε διάφορες θέσεις και τα ΜΜΕ θα το παρουσιάσουν σαν ανανέωση. Θα πάει σε συνέδριο όπου δεν θα αλλάξει σχεδόν τίποτα και τα ΜΜΕ θα το παρουσιάσουν σαν δημοκρατικό διάλογο. Θα προσπαθήσει να υφαρπάξει τις ψήφους της μεσαίας τάξης και της λαϊκής δεξιάς με τη βοήθεια των ΜΜΕ και των εταιρειών δημοσκοπήσεων. Εάν έρθει εκείνη η μαύρη μέρα που θα αναλάβει την εξουσία της χώρας, τότει θα πάρει τις περιουσίες της μεσαίας και της λαϊκής τάξης και θα τους εξοντώσει τελείως. Να περιμένουμε λοιπόν τι;
Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι κανένας Μητσοτάκης δεν θα δώσει λύση στα προβλήματα μας. Θα προσπαθήσει να μας εξαπατήσει και να υφαρπάξει τη ψήφο μας ούτως ώστε να έρθει στη εξουσία. Όταν το καταφέρει να υπηρετήσει τα συμφέροντα αυτών που τον τοποθέτησαν στην αρχηγία της ΝΔ: οικονομική ελίτ, διαπλοκή, ανώτερη οικονομική τάξη, ξένα κέντρα εξουσία κλπ.
Πιστεύουμε ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάντια της χώρας την έχει το ΠΑΣΟΚ. Έχει όμως και η ΝΔ μεγάλο μέρος της ευθύνης. Πολλοί από εμάς την «πάτησαν» με τον Σαμαρά. Τον στηρίξαμε στις εσωκομματικές εκλογές.  Πιστέψαμε αυτά που είπε στο Ζάππειο. Όχι μόνο τον ψηφίσαμε αλλά και αγωνιστήκαμε για τη ΝΔ στις εκλογές του 2012. Στο τέλος μας την «έφερε». Δεν την «ξαναπατάμε» πλέον με κανένα.
Καμιά φορά μας λένε ότι ενδιαφερόμαστε για να πάρουμε και εμείς καρέκλες. Ούτε κατά διάνοια δεν ισχύει αυτό. Λύση στα προβλήματα μας θέλουμε: έξοδο της χώρας από τη κρίση, οικονομική ανάπτυξη, αξιοπρεπή δουλειά, αξιοπρεπή σύνταξη, διευθέτηση οικιστικών ζητημάτων κλπ. Οι περισσότεροι (από εμάς ) δεν έχουν καμία επιθυμία να αλλάξουν καριέρα. Ελπίζουμε όμως ότι μέσα από αυτή τη προσπάθεια θα αναδειχθούν κάποιοι νέοι πολιτικοί από την κοινωνία.  
Η ΝΔ πρέπει άμεσα να σταματήσει να είναι κόμμα εξουσίας και να αντικατασταθεί από ένα άλλο σχήμα. Θα θέλαμε να συμμετέχουμε στο άλλο σχήμα κάτω από κάποιες προϋποθέσεις βέβαια. Το να πάρουμε καρέκλες δεν μας ενδιαφέρει. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αναλάβουν νέοι άνθρωποι που θα βγάλουν τη χώρα από τη κρίση και θα δώσουν λύση στα προβλήματα μας. Εάν το καταφέρουμε αυτό, θα θεωρήσουμε άκρως επιτυχημένη την προσπάθεια μας, ακόμη και εάν δεν πάρουμε ούτε μια καρέκλα. 

Νάσος