Η νέα ΝΔ

Η νέα Νέα Δημοκρατία η Νέα Δράση
Τι κοινό έχουν ο Μάνος, ο Αλαφούζος και ο Μητσοτάκης; Έχουν περίπου την ίδια ιδεολογία. Σε οικονομικά ζητήματα είναι λίγο η πολύ νεοφιλελεύθεροι. Αυτό σημαίνει ότι υποστηρίζουν μεγάλες διαφορές εισοδήματος και πολιτικές υπέρ της οικονομικής ελίτ. Σε ζητήματα αρχών προσπαθούν να διαλύσουν όλες τις αξίες και να αφήσουν μόνο την ιδιοτέλεια, την αγάπη για το χρήμα και την ασυδωσία.

Η Ντόρα και ο Κυριάκος είναι σε λάθος κόμμα. Έπρεπε να είναι στη Δράση που είναι και η ξαδέλφη τους η Αντιγόνη. Η ιδεολογία τους είναι πολύ σχετική. Η Δράση είναι το κόμμα των πλουσίων. Όλη η Εκάλη και όλο το Κολέγιο είναι μέσα. Γιατί δεν ανοίγουν το δικό τους μαγαζί να κάνουν ότι θέλουν και εμπλέκονται συνέχεια μέσα στη ΝΔ;
Στα οικιστικά ζητήματα η θέση τους είναι γνωστή. Αφού έβαλαν τα δικά τους μέσα στο σχέδιο πόλης, στη Εκάλη, το Καστρί και τη Πολιτεία, θέλουν μαζί με τους Πασοκοδημάρους να βάλουν χέρι στην ιδιωτική περιουσία της μεσαίας τάξης. Το δασικό κόλπο είναι δέκα φορές μεγαλύτερο από το κόλπο του Χρηματιστηρίου. Έφτιαξαν έτσι τους νόμους ώστε με νομιμοφανή παράνομο τρόπο να φάνε τη μισή Ελλάδα. Δεν υπάρχει περίπτωση να τους βγει. Εάν κάνουν κανένα αστείο, η Συρία θα μοιάζει παιδική χαρά!
Έχουν τη συνεργασία των ΜΜΕ. Γιατί τα ΜΜΕ έχουν αυτή τη στάση; Γιατί παρουσιάζουν ιδιωτικές περιουσίες με συμβόλαια ως δήθεν δημόσιες δασικές; Γιατί είναι όλοι μαζί στο κόλπο! Όπως και με το Χρηματιστήριο, σχεδιάζουν όλοι μαζί να φάνε τα οικόπεδα της μεσαίας τάξης. Στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου έφαγαν τις καταθέσεις, τώρα θέλουν να φάνε τα οικόπεδα.
Ο Σαμαράς κάτι πήγε να κάνει, βέβαια πολύ λίγα πράγματα. Ακούγεται ότι έγινε μετά από πίεση Καραμανλικών. Γιατί δεν τα έκαναν επί Καραμανλή; Από τη μία είναι το στρατόπεδο Καραμανλή που στα λόγια τουλάχιστον είναι υπέρ της επίλυσης του ζητήματος. Από την άλλη είναι Αλαφούζοι και Μητσοτάκηδες που θέλουν να κλέψουν την ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων πολιτών. Εμείς στη Νέα Αρχή έχουμε ξεκάθαρη θέση στα οικιστικά ζητήματα. Μπορούμε να είμαστε στο ίδιο κόμμα με Αλαφούζους και διάφορους άλλους νεοφιλελευθεροπροδότες; 

Τάσος