Έλα μαζί μας!

Είσαι Νεοδημοκράτης/ισσα; Εάν σε έχει «βολέψει» η ΝΔ σε κάποια καλή δουλειά, μείνε στη ΝΔ. Η αχαριστία είναι κακό πράγμα!  Μόνο να ξέρεις ότι όταν θα έρθει η στιγμή, θα αντιμετωπίσεις τη «κόψη του σπαθιού τη τρομερή» (μεταφορικά ). Εάν σε έχουν βολέψει σε μια σκατοδουλειά που δεν είναι ανάλογη των προσόντων σου, απαίτησε κάτι καλύτερο! Ξέρω πολλούς βλάκες που τους έχουν «βολέψει» σε πολύ καλές δουλειές και τα «κονομάνε» χοντρά.

Δεν σε έχουν «βολέψει» πουθενά; Απαίτησε να σε «βολέψουν» άμεσα κάπου! Μη τρως το παραμύθι ότι κάποτε θα σε «τακτοποιήσουν». Τα έχουμε ζήσει και τα ξέρουμε! Σου λένε διάφορες χαζοδικαιολογίες: «Στο Δημόσιο δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί είναι όλοι Πασόκοι». Καλά ρε αλήτη γιατί δεν μου το έλεγες όταν έτρεχα σαν το Βέγγο για τη ΝΔ; Μπορούν και παραμπορούν αλλά για λίγους και εκλεκτούς!
Μετά το άλλο παραμύθι. Πας και ζητάς μια δουλειά και σου απαντάει ο απατεώνας. «Πες μου κάπου που σε ενδιαφέρει και προσλαμβάνουν». Ψάχνει ο χαζός ο υποστηρικτής και τελικά βρίσκει κάπου που τον ενδιαφέρει και προσλαμβάνουν. Το λέει στον απατεώνα της ΝΔ και η απάντηση είναι πάντα: «Συγγνώμη, εκεί δεν μπορώ γιατί δεν ξέρω κάποιον. Πες μου κάπου αλλού». Εκατό προτάσεις να τους κάνεις πάντοτε δεν θα ξέρουν κάποιον. Στους πιο δικούς τους όμως έχουν άλλη αντιμετώπιση. Σηκώνουν το τηλέφωνο και λένε: «Σου στέλνω κάποιον για πρόσληψη».

               Το παιχνίδι το παίζουν πολύ καλά. Το ξέρουν ότι κάποια στιγμή , ο υποστηρικτής θα το πάρει απόφαση ότι δεν θα τον βοηθήσουν και θα σταματήσει και αυτός/η να βοηθάει τη ΝΔ. Προσπαθούν η στιγμή αυτή να είναι όσο το δυνατόν πιο μακριά. Χρησιμοποιούν τους υποστηρικτές τους για όσο διάστημα μπορούν. Μετά έρχονται νέα κορόιδα που για κάποιο διάστημα τρέχουν για τη ΝΔ μέχρι να καταλάβουν ότι τελικά δεν θα τους βοηθήσουν. Και πάει λέγοντας...
Καλά, μα τώρα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση! Δεν αλλάζει κάτι. Τις επαφές τους στον ιδιωτικό τομέα τις έχουν. Η αλήθεια είναι ότι μαζί με το ΠΑΣΟΚ έχουν τιγκάρει τον ιδιωτικό τομέα και δεν υπάρχουν πολλές νέες δουλειές. Μπορούν όμως να βγάλουν ένα βύσμα τους που «κονομάει» χρόνια, να μπει λίγο στο ταμείο ανεργίας, για να «κονομήσεις» και εσύ λιγάκι. Στο Δημόσιο θα «βολέψουν» μόνο λίγους πολύ-πολύ εκλεκτούς εάν ποτέ γίνουν κυβέρνηση. Για να κερδίσουν εκλογές το βλέπω απίθανο. Ίσως σε συγκυβέρνηση να συμμετέχουν.
Εάν δεν σε βολέψουν άμεσα, «σκυλόβρισε» τους και σήκω φύγε. Έλα μαζί μας. Έχουμε επαφές στον ιδιωτικό τομέα και προσπαθούμε να βοηθήσουμε κάποιους ανθρώπους. Επίσης δίνουμε απεριόριστη υποστήριξη, συμβουλευτική και ψυχολογική. Αυτό το κάνουμε μέσα στα πλαίσια της αλληλεγγύης και όχι σαν συναλλαγή η πελατειακή σχέση. Δεν λέμε ψέματα. Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Μόνο λίγοι θα καταφέρουν να προσληφθούν. Μπορεί όμως να είσαι εσύ ένας από αυτούς.
Ακόμη και να μη μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε, έχεις λόγους να έρθεις μαζί μας. Υποστηρίζοντας τη ΝΔ, ουσιαστικά βοηθάς τα βύσματα τους να σου παίρνουν τις δουλειές. Εάν είσαι και εσύ βύσμα, είπαμε κάτσε στη ΝΔ.  Είναι πολύ πιθανό η ΝΔ να αντικατασταθεί από ένα άλλο πολιτικό σχήμα ως η βασική δύναμη της κεντροδεξιάς. Είναι επίσης πιθανό, η Νέα Αρχή, να έχει συμμετοχή στο σχήμα αυτό. Εάν η ΝΔ απολέσει την ηγετική της θέση στη κεντροδεξιά, όλα τα βύσματα της θα αντιμετωπίσουν «τη κόψη του σπαθιού τη τρομερή» (μεταφορικά) και θα ανοίξουν οι δουλειές για άλλους ανθρώπους. 

Μιχάλης