Πατριώτες και πατριώτες...

Δεν μας έφταναν οι βλάχο-Βέλγοι ( Νεοδημοκράτες, Ποταμίσιοι, Πασοκοδημάροι ) που μας την πέφτουν, έχουμε και τους υποτιθέμενους υπέρ-πατριώτες. Μας κατηγορούν για Νεοταξίτες. Αυτοί είναι εναντίον σχεδόν όλων: ΗΠΑ, ΕΕ, Ισραήλ, Τουρκίας, Αλβανίας, Σκοπίων, Βουλγαρίας κλπ.  Ανήκουν σε δύο κατηγορίες.
Η μια κατηγορία υποστηρίζει τη στροφή και τη συμμαχία της Ελλάδας με τη Ρωσία. Και αυτοί Νεοταξίτες είναι με τον δικό τους ορισμό. Μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει μια Νέα Τάξη αλλά πολλές. Αυτοί απλά υποστηρίζουν μια άλλη Νέα Τάξη από εκείνη που Ελλάδα είναι με την ΕΕ. Υποστηρίζουν τη Νέα Τάξη όπου η Ελλάδα είναι με τη Ρωσία.
Είναι μια λογική εναλλακτική την οποία δεν αποκλείουμε. Είναι μια άποψη σεβαστή αλλά δεν μπορούν να αυτοανακηρύσσονται περισσότερο πατριώτες από εμάς επειδή είναι με τη Ρωσία. Ίσα ίσα είναι λιγότερο γιατί προτείνουν μόνο μια εναλλακτική. Εμείς εξετάζουμε όλες τις εναλλακτικές και αναζητούμε ότι συμφέρει καλύτερα τη χώρα. Αυτό μπορεί να μεταβάλλεται διαχρονικά. Δεν αποκλείουμε καμία εναλλακτική.

Η κατηγορία των φιλορώσων έχει δύο υποκατηγορίες. Αυτούς που λένε φανερά ότι υποστηρίζουν τη συμμαχία με τη Ρωσία και όσους το κρύβουν. Φοβούνται μήπως τους τη πέσουν ότι είναι πράκτορες, προδότες υπέρ της παγκοσμιοποίησης κλπ. Αυτοί οι κρυφοί είναι οι χειρότεροι.
Η άλλη κατηγορία είναι οι παλαβοί. Θέλουν μια Ελλάδα τελείως απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, τύπου Βόρειας Κορέας η πρώην Αλβανίας του Χότζα. Να έχει εχθρικές σχέσεις με όλες τις γειτονικές χώρες και κακές σχέσεις με όλους. Σίγουρα δεν μπορεί κανείς να τους κατηγορήσει για Νεοταξίτες. Εμείς δεν αμφισβητούμε τον πατριωτισμό τους. Έχουν πράγματι πατριωτισμό αλλά και πολύ παλαβομάρα. Δεν πρέπει να είναι στα καλά τους. Δεν είναι περισσότερο πατριώτες από εμάς. Απλά είναι τελείως παλαβοί πατριώτες ενώ εμείς προσπαθούμε να είμαστε λογικοί και ρεαλιστές πατριώτες.
Η Ελλάδα είναι πολύ μικρή χώρα για να επηρεάσει από μόνη της τις διεθνείς εξελίξεις. Οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η ΕΕ έχουν μόνο αυτή τη δύναμη. Ούτε η Γερμανία δεν μπορεί να το κάνει από μόνη της αλλά μόνο μέσω της ΕΕ. Αυτό που μπορεί να κάνει η Ελλάδα είναι να παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις και να αναζητά με ποιο τρόπο και ποιές συμμαχίες θα πλασαριστεί καλύτερα στο νέο παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Εάν αυτό κάποιοι παλαβοί το ονομάζουν Νεοταξισμό, ε τότε είμαστε Νεοταξίτες με την δική τους παλαβή ερμηνεία. 

Σίμος