Οπισθοδρομική κομπανία ΝΔ

«Ο μεγάλος κίνδυνος της Ελλάδας είναι από την Τουρκία. Η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ είναι κυρίως θέμα εθνικής ασφαλείας γιατί την προφυλάσσει από τον εξ’ ανατολάς κίνδυνο». Αυτό είναι το δόγμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή πού ήθελε τη συμμετοχή στην ΕΕ για λόγους εθνικής ασφαλείας. Πιθανώς το 1974 να ήταν σωστό. Ίσως να γνώριζε ότι από οικονομική άποψη δεν μας συμφέρει η συμμετοχή στην ΕΕ. Μπορεί να μην φανταζόταν τόσο μεγάλη ζημιά.
Τώρα έχουμε 2015. Έχουν περάσει 41 χρόνια από το 1974 που ενδεχομένως το δόγμα Καραμανλή να ίσχυε. Ο κόσμος έχει αλλάξει σημαντικά και αλλάζει με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Βρισκόμαστε σε περίοδο δραματικών και σημαντικότατων εξελίξεων. Δημιουργούνται μεγάλες ευκαιρίες αλλά και κίνδυνοι. Τώρα γυρίζει ο τροχός!

Τι κάνει η ΝΔ; Ε, ως συνήθως κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου! Εμμένουν στο δόγμα Καραμανλή του 1974 και δεν προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες. Μια εναλλακτική πρόταση είναι ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Με αυτή τη πρόταση και ο κίνδυνος εξ ανατολάς μετριάζεται σημαντικά και η Ελλάδα έχει την προστασία όχι μόνο της ΕΕ αλλά και της Ρωσίας και των ΗΠΑ.
Τέλος πάντων, τα ζητήματα αυτά είναι λεπτά και θέλουν εξέταση σε λεπτομέρειες. Το παραπάνω είναι μόνο ένα παράδειγμα. Δεν είναι μόνο αυτή η περίπτωση αλλά και πολλές άλλες σε όλα τα ζητήματα. Το θέμα είναι ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα αναχρονιστικό, οπισθοδρομικό, στενόμυαλο και απροσάρμοστο. Δεν κάνουν για τίποτα! Μόνο για κλεψιές και για απάτες κάνουν. Εκεί έχουν συνεχώς το μυαλό τους, αυτά σκέφτονται όλη μέρα και τίποτα άλλο.  
Οι άνθρωποι ζουν ακόμη όχι μόνο στο ’70 αλλά και στο ‘50. Το ‘50 οι περισσότεροι Έλληνες ήταν φτωχοί και αγράμματοι και οι πολιτικάντηδες τους εξαπατούσαν και χειραγωγούσαν με διάφορα παλαιοκομματικά κόλπα. Σήμερα οι περισσότεροι Έλληνες έχουν μεγαλύτερη μόρφωση και περισσότερες γνώσεις από αυτούς τους άχρηστους. Αυτοί εκεί το χαβά τους. Προσπαθούν να μας εξαπατήσουν με τακτικές του ‘50.
Μόνο πολύ μεγάλο κακό μπορούν να κάνουν στη χώρα. Κάθε μέρα που περνάει και είναι αξιωματική αντιπολίτευση και εν δυνάμει κυβέρνηση είναι μεγάλη καταστροφή για τη χώρα. Δεν φταίνε για αυτό που είναι. Έτσι έμαθαν έτσι ξέρουν να κάνουν. Δεν μπορούν να αλλάξουν. Δεν μπορείς να μάθεις σε ένα γέρικο σκυλί νέα κόλπα, λέει μια παροιμία. Από την μία είναι τα παππούδια που έχουν αυτή τη νοοτροπία. Από την άλλη έχουν μαζέψει όλα τα πραγματικά χαζά παιδιά και τους έχουν μεταδώσει αυτή τη νοοτροπία. Τα χαζά παιδιά πιστεύουν ότι τους λένε τα παππούδια γιατί δεν έχουν γνώσεις και κριτική αντίληψη ώστε να δημιουργήσουν δική τους άποψη. Είναι επείγουσα εθνική ανάγκη να εξαφανιστούν τελείως και τα παππούδια και τα χαζά παιδιά από το πολιτικό σκηνικό. 

Στάθης